Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se sociálním úřadem

Od: ben* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, potřebuji pomoc se sociálním úřadem. Má otázka zní, jaké sociální dávky mi musí sociální úřad vyplácet a za jakých podmínek. Jsme tři, já, má přítelkyně a malé sedmi měsíční dítě. Můj problém je: Žijeme v bytě rodičů, protože nemáme jinou možnost. Rodiče se snažili nám pomoci jak se dalo, ale teď se dostali do situce... prostě nemohou nam dál pomáhat. Nevím co dál. Nemám práci, má přítelkyně dostává mateřskou. Rodiče bydli a pracují v jiném městě. Jsem zoufalý a nevím co dál.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ehud*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Musíte na soc. sebou rodný list dítěte/snad jste uveden jako otec/s sebou prukaz z p.u,a vše nahlásit.Ale nevím zda-li budou do společných posuzovaných osob ,budou posuzovat rodiče,jako spolubydlící v jedné domácnosti.Zkuste také e-mail,zaslat s tímto dotazem na ministerstvo soc.věcí,tam Vám odborně opravdu poradí,hlavně na nic nezapomeňte.Hodně zdaru:).Web je www.vlada.cz a tam je seznam ministerstev a tam si najděte mpsv,na těchto stránkách je jejich e-mail

šťastná*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Zajděte na Váš obecní (městský) úřad dle místa Vašeho trvalého bydliště. Na odboru sociálních věcí si požádejte o opakovaný příspěvek do výše sociální potřebnosti a požádejte případně o další rady či pomoci, jež Vám mohou nabídnout. Jestliže máte trvalý pobyt jinde, než faktické bydliště, nevadí, zákon na tyto skutečnosti pamatuje. Společně posuzovanými osobami jste jen Vy, Vaše přítelkyně a dítě. Musíte všichni splňovat podmínky dle zákona č. 482/1991 Sb., o sociální potřebnosti, ve znění pozdějších předpisů. Tzn., jestliže jste nezaměstnaný, musíte být registrován na úřadu práce a aktivně si hledat zaměstnání, přítelkyně na mateřské pečující o dítě do čtyř let věku je v pořádku. Pokud bydlíte v bytě rodičů a hradíte náklady na bydlení, do opakovaného příspěvku by Vám měly být tyto náklady započteny po předložení dokladů, abyste je mohli hradit dále. Není podmínkou, aby jste byl majitelem nebo nájemcem toho bytu. Na sociálním odboru, kam půjdete žádat, Vám jistě řeknou vše, co budete muste doložit. Jestli budete chtít poradit konkrétněji, nebo když budete mít dojem, že nastaly komplikace, jsem Vám k dispozici na e-mailu. V této oblasti jsem profík.

Hlavu vzhůru a hodně štěstí!

ehud*
Je fajn,že se ozval profík v této oblasti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]