Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pár nápadů pro Poradte.cz

Od: praivo* odpovědí: 31 změna:

Ahoj,
napadlo mě pár věcí, které by snad šly udělat a podle mne by zvýšily použitelnost fóra.

1. Upozornění na nové příspěvky: Stejně jako bliká čára pod nápisem "Vnitřní pošta"by mohla blikat i pod "Moje Poradte.cz"při aspoň jedné nové odpovědí v otázkách, do kterých jsem přispěl ( poradte.cz/... ).
Důvod: Viděl bych, že jsou nové příspěvky, i když bych byl na jiné stránce (pravidla, nastavení...)
2. Oprava vnitřní pošty: Upozornění na novou zprávu bliká i když si ji už čtu. Nešel by systém upravit tak, aby to při otevření oné zprávy blikat přestalo?
Důvod: Vypadá to, jako by během čtení jedné přišla další, což je dost matoucí.
3. Přímé odkazy na odpovědi: Tak jako to umí třeba phpBB, uvítal bych i zde možnost zobrazit přímý odkaz k příspěvku kliknutím na jeho nadpis (předmět).
Důvod: Nebylo by třeba se zdržovat hledáním pořadí příspěvku v seznamu (když je třeba 30 odpovědí, tak je to dost nadlouho).
4. Odkaz k poslání zprávy: Další věc, která jinde většinou je - přímo u avataru nebo jména odkaz vedoucí na editor zprávy s předvyplněným jménem a předmětem třeba "Re: [předmět příspěvku]".
Důvod: Zrychlení práce.
5. Indikátor pohlaví: Z přezdívky často nejde poznat pohlaví autora/autorky zprávy a mate to ostatní. Pro přehlednost navrhuji v nastavení políčko pro výběr pohlaví, které by se pak zobrazovalo třeba pod avatarem.
Důvod: Prevence omylů při psaní zpráv.

Kdyby mne ještě něco napadlo, dopíšu.

doplněno 28.02.13 16:34:

Ještě mně napadlo něco:

6. Do pravidel doplnit "Dodržujte prosím pravidla slušného chování (pozdrav, poděkování za doubrou odpověď atd.)."a "Pište prosím srozumitelně (včetně interpunkce, velkých/malých písmen atd.. Hezky napsané a dobře čitelné dotazy mají šanci rychleji dostat dobrou odpověď."

7. Nějak přiměřeně upravit Z4. Poslední dobou se tu množí dotazy, na které lze v Googlu najít odpověď rychleji (nejdále jako 10. výsledek na vhodný dotaz) než napsat samotnou otázku. Takže u některých dotazů by podle mne nevadila odpověď "Google: [dotaz, pod kterým lze najít odpověď]", aby trochu přiměla tazatele projevit vlastní iniciativu.

Mimochodem, uvažuji o sepsání řešení k nejčastěji řešeným problémům v sekci Počítače a elektronika. Bylo by případně možné toto "zavěsit"někam jako oznámení, aby to bylo dobře vidět?

doplněno 02.03.13 12:43:

A ještě něco, to by snad šlo realizovat:

8. Podkategorii Zdraví vyjmout ze Společnosti a udělat z ní samostatnou kategorii, tu případně následně rozdělit na další.

Uvítal bych i přesunutí Řešení příkladů do Školy. Rádci v ní také tráví svůj čas, za který by měli být odměněni. Popravdě řečeno, z Volné diskuze bych osobně odebral všechny podkategorie, které už jsou i jinde (auto-moto, domácnost a bydlení, elektronika, škola, nejen pro ženy, počítače, řešení příkladů, společnost, sport). Je v tom zmatek.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Ad 1) To bych dal POUZE jako nastavitelnou možnost, některým rádcům by upozornění bikalo téměř stále, jako upozornění by pak ztratilo význam.

Ad2) To by sice bylo vylepšení, ale je to podružná záležitost.

Ad3) Ano, souhlasím!

Ad4) Souhlasím! To jsem již Adminovi navrhoval, zaprvé u některých zpráv ve vnitřní poště není jasné k jakému příspěvku se vztahují, zadruhé otevírání vnitřní pošty, hledání nicku a psaní Předmětu je zbytečně zdlouhavé. ZAMÍTNUTO...

Ad5) I toto jsem již několikrát navrhoval, jako "dobrovolné" označení, mohlo by být rozlišeno třeba barvou nicku, Modrá, červená, a černá pro tazatele nebo rádcem kteří své pohlaví uvést nechtějí. ZAMÍTNUTO...

Navíc jsem navrhoval, aby byla volitelně u profilu zveřejněna mailová adresa. ZAMÍTNUTO...

... a několik dalších vylepšení. Už jsem to vzdal, přeji hodně úspěchů...

na maily v profilu si už nevzpomínám, ale vzhledem ke spamům je to zbytečná provokace ;)

ohneta*
hodnocení

0x

Bohužel admin není moc nakloněn změnám, které navrhnem my. Bod 4 jsem taky navrhoval (a nejen já) a vždy bylo zamítnuto. S bodem 5 taky souhlasím.

hodnocení

0x

hurá na odpovědi :)

ad 1) jak říkal HOP, u většiny by to blikalo celý život. Navíc ta funkce mi přijde poněkud zbytečná, asi není nikoho kdo by potřeboval sledovat veškeré reakce v reagovaných otázkách popř si je může nechat posílat na mail, aby o nějakou nepřišel.

ad 2) ano, taky mě to štve. Menu se načítá dřív než dojde k otevření pošty a změny jejího statusu - proto to tak je. Kouknu na to.

ad 3) myslím, že to tady máme. Pod otázkou lze rozkliknout a najít kam se chci přesunout. Nebo je to něco jiného?

ad 4) pořád se mi to nelíbí: nechci podporovat neveřejnou komunikaci a podporovat impulsivní urážející reakce... než to člověk vyhledá, tak vychladne.

ad 5) už dávno tu proběhlo hlasování a došlo ke shodě, že podstatná část uživatelů nechce pohlaví sdělit a mít většinu bezpohlavní je zbytečné. Navíc jsou to vcelku pěkné omyly *smich*

hop®

AD3) Admine, Tvoje reakce je na adrese poradte.cz/... - jak zjistím to číslo 4 jinak, než metodou pokus - omyl?

Tohle tedy mám na mysli já...

pod otázkou: Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

hop®

Aha, dík, přiznávám, že tohle řešení mne nenapadlo, ale stejně je to trošku "kostrbaté"...

praivo*
hodnocení

Ano. phpBB i PunBB, nejpoužívanější systémy fór, umožňují získat odkaz pouhým kliknutím na titulek zprávy (otevře se a stačí jen zkopírovat z adresního řádku nebo kliknout pravým tlačítkem a zvolit "Kopírovat adresu odkazu). Zkuste si to třeba tady.

hop®

Tato volba zde funguje třeba při najetí na nick, jistě by to šlo i na jiných místech. Dříve takto fungovala i oranžová lišta, nebyl problém kliknout pravým a otevřít totéž okno v nové záložce. I tato funkce byla zrušena, snad v zájmu zrychlení...

hop®

Ad5) o žádném hlasování nevím, možná je to tak dávno, že už výsledek dávno není aktuální - šlo by vložit odkaz na topic, kde se to řešilo? Vím pouze ohttps://www.poradte.cz/vzkazy-prani-a-stiznosti/1777-lze-rozeznat-pohlavi-radcu.html a zde se rádcové přikláněli spíše k rozlišení...
Takže co takhle nová anketa?

krkovicka*
hodnocení

0x
Zde jsem uváděla další dotaz poradte.cz/... vyšumění do ztracena,zodpovězení zdali je to možné.
Dále odkazy hledaných otázek vedoucí na m.poraďte přesměrování z google chrome.Skáče mi to na mobilní verzi.Občasná chyba.Ohledně pohlaví bych založila anketu něco jako petici.Mě to problém nedělá.Zveřejňování emailu nikoliv,když chci pošlu komukoliv kontakt.Pro ty kteří až moc kontroluji hodnocení.Přidat datum posledního bodu.Doteď jen je tam datum posledního ne novejsiho.Berte to jako nápad ne jako kritiku.

protože nemáme koš, tak je potvrzení před mazáním důležité. Poštu promazávejte klidně hned po přečtení - vrátí vás zase na seznam mailů nebo to nechejte tak... po roce jsou automaticky mazány. Nejsme tu web mail, abychom pilovali funkce mailů - na to jsou jiní ;)

praivo*
hodnocení

A ještě něco:

6. Nešly by v mobilní verzi odkazy "Pošta" a "Moje Poradte" přesunout nahoru, třeba někam ke tlačítku pro odhlášení? Dole je to dost blbě vidět.

tezko se rozhodnout, co je v mobilni verzi opravdu dulezite a co ma byt bezprostredne videt...

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Také se připojím. Všimla jsem si, že poslední dobou dochází k velkému přesunu otázek z ostatních rubrik do rubriky Volná diskuze. Ano, někdy se to hodí, někdy více diskutujeme, než radíme, to je pravda. *placni*

Některé otázky ve Volné diskuzi jsou tam blbě zařazeny už samotnými tazateli - a tam k přesunu nedochází vůbec (směrem k rubrikám, ve kterých lze hodnotit). Nejde mi o moje body, ale často chci ohodnotit dobré odpovědi ostatních a nejde to. *zed*

Co přidat tlačítko "navrhnout změnu rubriky", dát tuto pravomoc třeba jenom syslům nebo uživatelům s vyšší hodností? Připadá mi, že do volné diskuze poslední dobou spadá všechno... a zase otravovat kvůli tomu pořád admina? *nevi*

pred chvili jsem to docela prosel a presunul hodne otazek naopak z Volne :)
doplněno 03.12.12 20:19: netreba dekovat, dela se to pomerne casto a ve velkem, jen to asi neni tak okate jako obracene :-D
cocinkamichalka*

Děkuji *palec*

doplněno 04.12.12 08:31:

Clayman, mě se totiž zdá, že se to děje většinou u otázek, do kterých přispívám *smich* No ale asi se mi to jenom zdá ;)

hop®

Michalko, změnu rubriky můžeme navrhnout pomocí tlačítka "nahlásit" a do důvodu uvést návrh na změnu! Nahlašovat se nemusí jen "závadná" reakce...

hodnocení

0x

Dvojka vyřešena - čtená pošta nebliká *palec*

praivo*
hodnocení

Dík, uvidím, až mi někdo něco pošle :)

hop®

Ten nejméně důležitý problémek vyřešen! Uvidíme, co bude dál... ;)

krkovicka*
Co dál?Tak možná že budou štědré vánoce...
hop®

Štědré? *bzum* To spíš Admin vylepší poradnu... ;)*smich*

praivo*
hodnocení

Ještě něco: Jistě by nebyl problém přidat do pravidel něco jako "Dodržujte pravidla slušného chování."

Proč? Aby tu nebyly otázky jako třeba tahle nebo tahle, kdy tazatel ani nepozdraví, ani nepoprosí, nepoděkuje..., jen napíše dotaz nebo zadání domácího úkolu a chce řešení, aniž by jakkoliv dal najevo vlastní snahu problém vyřešit, popřípadě se ještě vzteká, když mu někdo chce pomoct, ale potřebuje, aby tazatel spolupracoval (upřesnil dotaz...)...

hop®

Pravidla stejně většina nových tazatelů nečte, určitě ne před položením dotazu. A služebně starší rádcové zdraví a děkují i bez Pravidel...

dzordz*
hodnocení

0x

Teď sem si ještě na něco vzpomněl: Nedalo by se po přihlášení vracet na tu stránku, kde se bylo? :) Tedy pokud je to číslovaná otázka nebo rubrika, u těch "interních" jako statistika nebo kontakt to je asi fuk :)

co kliknout na POKRACOVAT po prihlaseni? ;)

dzordz*

Tak tohle tlačítko aby člověk pohledal, tady na obřím monitoru ho je vidět horní polovina, jinde není vidět vůbec :D

Ale dobře, už mlčím :)

hop®
hodnocení

0x

O všem se již mluvilo...

ad 6) slušní lidé pravidla slušného chování i bez návodu, ti ostatní stejně Pravidla evidentně nečtou = zbytečné

ad 7) pravidlo bych ponechal, jestě sis všiml, že v oprávněných případech je odkaz na strejdu Gugla v odpovědi tolerován, ale aby se poradna nezvrhla v něco, co lze vidět u konkurence:
Dotaz : co říkáte na tohle "link" a Odpověď : "link", "link"...

O sepsání řešení problémů již uvažoval Béňa, ovšem to by poradna přestala být poradnou, obecné návody by v tom případě měly fungovat i v jiných rubrikách. Takže z poradny by se stala jedna velká nástěnka. Navíc každý má většinou svůj specifický problém a pokud řešení nevyguglí a nenajde v místní historii, stejně položí dotaz...

dzordz*
hodnocení

0x

Proč je goo tečka gl zakázaným slovem? Zkracovačů jsou spousty, kdokoli si kdykoli může vytvořit svůj vlastní, zrovna tenhle je z těch důvěryhodnějších..

hodnocení

0x
uplne si pominul, ze reseni prikladu je potlacovano, nikoliv podporovano. v opacnem pripade by tu nebylo nic jineho. Neni to tak dlouho co k tomu doslo. Skolacci si sem pridavali kazdy den jeden na osobu, nekdo i vice.
Navic to pisu porad dokola, pred mesicem jsem to tu psal a pred tim znovu. Ocividne to moc smysl nema. Za chvili to bude tak jako bych nic nevysvetloval. Nezbyde nez to tu brat tak jak je, prinaset napady bez naroku na odpoved v pripade, kdyz uz na to v minulosti bylo odpovezeno.
ohledne kategorii to asi nejlip posoudim ja podle mnizstvi otazek v dane rubrice ci podrubrice.
chci pokec o nicem a o autech... proc by nemohla byt rubrika Volna diskuze/auta jsem nepobral.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]