Nejste přihlášen/a.
Au, Au nějakému pravičáku jsem šlápl na kuří oko. No v Bundes to zrušila pravice a všichni jednohlasně. Asi si nepotřebují mastit kapsy jako tady. Tady to je bez skrupulí. I ten "kriminálník" se nám hodí aspoň na jeden den.
politika mě vůbec nezajímá, tvůj chabý pokus se minul účinkem. tak teď laskavě prozraď, s čím že jsi to chtěl poradit. jestli jenom poplakat, tak si místo poradte.cz najdi něco ve stylu postezujsi.cz
Myslíte Německo, tam byly poplatky u lékaře 10 euro. To je hodně peněz a zrušili to. Kdypak se dočkáme u nás? - pt
Ne, tady se jen nadava a nikdo se neozve. Jsem v domacnosti, platim si soukromou peci, protoze ta na pojistovnu stoji za prd...a tak nevim komu platim zbytecne 1200 mesicne na zdravotni pojisteni.
Za 30 let je to kolem pul milionu korun. vybrano mam 10 tisic kc a z toho o polovinu lekarskych ukonu nevim.
No, musím na tuto provokativní otázku zareagovat. Neschopná Topolánkova vláda nedokázala vysvětlit smysl symbolického REGULAČNÍHO poplatku, tak to udělám já.
Každý z nás zaplatí za lékařskou péči v průměru 20 000 - 60 000 ročně, ale neuvědomuje si to, protože to platí v pojistném tak jako tak a neplatí to až u lékaře. Tudíž v lidech vznikl mylný dojem, že je to zadarmo. Ale není. Lékařská péče je v ČR nadužívaná. Bylo zjištěno, že k lékaři chodí i lidé, kteří by tam něšli, kdyby to stálo jedno euro. Tak se zavedl regulační poplatek a smyslem toho bylo, aby šel k doktorovi jen ten, kterýmu něco je a ne ten, kdo si chce jen popovídat. Nevěřím, že někdo nemá 30Kč. Ano, jsou lidé, kteří jsou nemocní a jsou u doktora pořád a zruinovalo by je to, tak i na ty se myslelo a stanovil se strop 5000 Kč. Průměrný čech zaplatil v roce 2011 cca 150 Kč na regulačních poplatcích a 35 000 na zdravotním pojištění. Neslyšel jsem nikoho, že by chtěl snižovat zdravotní pojíštění, ale pořád slyším nesmysly o regulačním poplatku. Správně měl být regulační poplatek stanoven na 5Kč. Pak by doufám bylo lidem trapné křičet kvůli tomu, ale divili byste se, fungovalo by to stejně a ušetřilo by to miliardy.
Stručně řečeno, smyslem zavedení regulačního poplatku nebylo vybrat víc peněz - dokonce je to tak málo peněz, že se nechaly doktorům, ale smyslem je, aby nechodili lidé zbytečně k lékaři a tím se může ušetřit opravdu hoooodně peněz.
Mrzí mě, že kvůli takové blbosti jako je 30Kč u lékaře jsou lidi ochotní obětovat to nejcenější a to je lidská svoboda.
Vláda zavedla další diskutabilní opatření, která uvedu k zamyšlení.
Celodenní svícení v autě vás stojí častější výměnu žárovek a víc než to, co zaplatíte na regilačním poplatku.
Výměna pneumatik 2x ročně vás stojí mnohem víc než regulační poplatek u lékaře.
Proč nikdo nekritizute toto?
Prosím nebuďte jako ovce a přemýšlejte. Regulační poplatky nám mohou ušetřit mnoho peněz. Podle mě je to dobrá myšlenka, ale stupidní zkorumpovaná vláda se ani nepokusila to někomu vysvětlit.
Tak a teď mne ukamenujte...
Sylviemarch: Jste stejný lhář nebo jen naiva. Platí pro Vás to samé jako pro Gue, v mém příspěvku včera 14:02.
Proč nikdo nekritizuje toto:
"Celodenní svícení v autě vás stojí častější výměnu žárovek a víc než to, co zaplatíte na regilačním poplatku.
Výměna pneumatik 2x ročně vás stojí mnohem víc než regulační poplatek u lékaře."
Zřejmě proto, že ti staří důchodci, co mají tisícovku na měsíc se nevozí v autě a je jim fuk, jestli se musí svítit, či přezouvat auto. A že jich není málo.
v obou případech se jedná o bezpečnost, tak proč to sem motáte?
svítím,abych byl lépe vidět. mám zimní gumy, abych neměl v zimě problém.
GUE: To co tvrdíš o regulačním poplatku, je televizní kec a tudíž lež. Lež o to hroznější, že jí věříš. A abys neřekl, že lžu. Předložím důkaz. Můžeš mi vysvětlit, jak může regulační poplatek regulovat při vyšetření na kolonoskopii? Tedy jestli nevíš co to je, tak ti strčí klacek do zadele a nafotí si tvoje tlustý střevo. Můžeš mi říci jak tady v tom případě funguje ta tvoje regulace? Ano i za to se vybírá regulační poplatek. Máš snad dojem, že si na kolonoskopii odskočí někdo jen tak z plezíru? Jsi lhář vědomý, nebo jen věříš televizním kecům a lžím, které se denně z obrazovky sypou? Tahle je totiž jedna z nich. Prd regulace. Zase jen prachy. Uhlíři zaplatils? Jo? Tak zaplať znova.
Jsem pro zruseni. Vytunelovali 30 miliard a my diky tomu nemame penize na nase pripadne leceni. Zavreli 12 nemocnic atd...uz se tesim az s tim nova vlada neco udela :D
Pojdme se branit, vsichni okamzite prestanme platit zdravotni dokud nam nase rozkradene penize nevrati...
Těch 30Kč mi až tak nevadí, pominu to, že je porušena Ústava ovšem maminka chodí nyní z rukou po ůrazu po doktorech. 30Kč u praktika co ji poslal k ortopedovi a na chirurgii 30+ 30Kč a když přišla na rehabku tak 30 Kč i tam a drze je chtějí při každé návštěvě. Jistě zákon znám a vím, že takle to není ovšem 75ti letá babka ho nezná a když u okýnka poukaz že zaplatila chtějí tak jen platí a platí. Ortoped napsal mast a v lékarně doplatila 167Kč. Počítejte co to stálo a ruka otéká a bolí. Hlavně, že se páni mají dobře, vždyť o to tu jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.