Nejste přihlášen/a.
Jak je to s plnym rozlisenim obrazku? Nechce se mi verit, ze ty "nahledy"v rozliseni cca. 700x500 pixelu je vsechno, co uzivatele mohou videt, kdyz je limit stanoven na 2MB. ![]()
Ptam se zvlaste kvuli dotazu Chybové hlášky, kde se tento problem projevil v plne sile.
Prohledl jsem vsechny FAQ a blogy admina, ale odpoved jsem nenasel. ![]()
ano je to tak, tady není album ani galerie
Pokud se někdo naučí přidat levý ALT k Printscreen je to ok, není potřeba sejmout celý monitor, ale jen to kýžené okno. Popř. nahrát na server, který je na to stvořený a vložit odkaz.
Takze tech cca 700x500 je opravdu MAXIMALNI velikost obrazku, ktery sem jde nahrat a potom uzivatelum zobrazit? Myslim, ze v takovem pripade by stalo za to, vlozit do FAQ detailni popis, jak takovy obrazek vytvorit, aby byl citelny. Uzivatel ve zminovane otazce zjevne netusil, jak na to, a jen z tohoto duvodu zustane jeho otazka nezodpovezena ![]()
Je zajímavé, že se rozmazávají i obrázky, jejichž původní rozměry nepřesahují maximální velikost...
doplněno 06.12.12 20:51:Tak to je teda ***** komprese... Porovnej kvalitu zde zobrazeného obrázku s i50.tinypic.com/...
doplněno 06.12.12 20:57:Už asi vím čím to je - obrázek se z pro mě nepochopitelného důvodu zvětšil a když se něco zvětší nad původní rozlišení, tak to pak takhle vypadá.
doplněno 06.12.12 21:00:Možná by šlo při obrázku větším než se sem vejde ukázat odkaz třeba na TinyPic nebo jiný hosting, kam by to uživatelé nahráli a sem jen dali odkaz. Já to dělám, ale jsou lidé, kteří o možnosti zdarma ukládat obrázky na internetu vůbec neví.
doplněno 06.12.12 21:10: Hm, asi mi blbne pravítko![]()
A můžeš mi tykat, je mi "jen"16 ![]()
nerozmazávají
teda nevím co si mám představit pod tím rozmazáním. Malé obrázky zůstanou ve stejné velikosti, jen možná s vyšší kompresí (to jsem nesledoval). Velké obrázky se zmenší
jo tak teď už to vidím :D "běžná"(větší) JPG komprese. No holt asi poradte.cz nemá zrovna největší kapacitu serverů a někde se šetřit musí ![]()
u mě má teda stejnou velikost jako originál (419 x 109). Rozmazaný není, je tam pouze vidět ta komprese.
Nahoře Váš originál, dole ten tady z poradny.
abych vnesl světlo: max velikost šíře obrázku je 730px, s každou další úrovní odpovědi v hiearchii se odečítá 5px (odsazení příspěvku), maximální výška je 500px. Pokud je jeden ze dvou rozměrů větší dochází k proporciálnímu zmenšení. Kvalita obrázků je 80% - což mi přijde více než slušné. ![]()
Ale pozor, pokud se díváte přes mobilní verzi je obrázek nahrazený kvalitou 30% - kvůli co nejmenší velikosti pro mobilní přenosy! V plné verzi je kvalita stále 80%.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.