Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dejte si pozor na DATART

Od: andrea2®

Dobrý den. Koupil jsem si mizerná sluchátka Sony za cca 160 Kč. Odstoupil jsem od smlouvy a tohle mi napsali:

Vážený zákazníku,

uplatnil jste dne 05.08.2026 své právo na odstoupení od kupní smlouvy na výrobek Sluchátka Sony MDREX15LPLI.AE modrá, který jsme zaevidovali pod číslem 8855344780. Bylo však zjištěno, že došlo ke snížení hodnoty zboží. Snížení hodnoty zboží vzniklo v důsledku nakládání se zbožím jinak, než je nutné s ním nakládat s ohledem na jeho povahu a vlastnosti. V souladu s § 1833 Občanského zákoníku žádáme, abyste naší společnosti uhradil škodu 103,00, která nám v příčinné souvislosti s Vaším jednáním vznikla. Pro více informací nás můžete kontaktovat Datart, Kutná Hora/OC Šipší, Ortenova 198/Kutná Hora - Šipší/28401 Tel: 577055676. V opačném případě provedeme do 48hodin od odeslání této zprávy jednostranné započetní naší pohledávky spočívající v nároku na náhradu škody proti Vaší pohledávce spočívající v nároku na vrácení kupní částky. K jednostrannému započtení je naše společnosti oprávněna přistoupit v souladu s příslušnou právní úpravou. Na Váš účet bude v takovém případě poukázána částka spočívající v rozdílu mezi kupní částkou a částkou představující nárok na náhradu škody. Upozorňujeme, že v souladu s § 2003 odst. 1 Občanského zákoníku nejste oprávněn svou volbu spočívající provedeném odstoupení od kupní smlouvy sám měnit. Pokud byste si přál vzít odstoupení od kupní smlouvy zpět a zboží si vyzvednout, je naše společnost i přes výše uvedené připravena takové jednání akceptovat, ovšem pouze za splnění podmínky, že z Vaší strany dojde k uhrazení částky za provedenou diagnostiku zboží, která pro naší společnost představuje majetkovou újmu. Neoznámíte-li nám do 48 hodin od doručení této e-mailové zprávy, že si přejete odstoupení od kupní smlouvy vzít zpět, máme za to, že na odstoupení od kupní smlouvy trváte.

Nepochopil jsem to, co jsem zvýraznil tučně.

Datart, Kutná Hora/OC Šipší, Ortenova 198/Kutná Hora - Šipší/28401 Tel: 577055676.
DATART.CZHP TRONIC Zlín, spol. s r.o.
náměstí Práce 2523, 760 01 Zlín
IČO: 49973053
DIČ: CZ49973053

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

0x
Rozbalené a vyzkoušené?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně jste vracel použité a mechanicky poškozené zboží, tedy nebylo už bez vady. DATART ho bude nabízet se slevou jako vzhledově poškozené, ale jinak funkční a po Vás chce cenové vyrovnání. Zdravím!

hodnocení

0x
Vrátili vám peníze? už?
Jinak u těhle amatéru bych nekoupil ani sluchátka za 10kč.
ben®

herd - jo, pro Vás je jedině dokonalé Temu, že ?

U sluchátek za 10,- Kč bych funkcionalitu považoval spíš za zázrak *smich*

pecenkav
hodnocení

0x

Zažil jsem to, je to jednoduchý, koupil jsem sluchátka, doma rozbalil a vyzkoušel a v zařízení mi nechodily podle mých představ, jel jsem hned do Datartu je vrátit a vzít jiný a ejhle, jelikož ty sluchátka přišly do styku s mojí pokožkou, tak už nebyly hygienicky nezávadný a to byl ten problém a moje smůla.

hodnocení

0x
Čtyři stovky a víc pochopím, ale handrkovat se o sto šedesát korun? To je poplatek za blbost.

hodnocení

0x

Koupil jsem v Datartu 17.7.2026 sluchátka NiceBoy HIVE Smarties - černá za 229,- Kč, doma jsem je rozbalil, nabil a asi čtvrt hodiny poslouchal, když pravé přestalo hrát. Zkusil jsem restart podle manuálu ale ani ten nepomohl.

Tak jsem je šel do prodejny, ukázal to tam, technik zkousil restart úplně stejně a úplně stejně nepochodil. Tak reklamaci vzali a že mi vrátí peníze na účet. Já na to, že mi ta sluchátka sedí dobře a přijemně, takže si radši za ty vrácené peníze koupím nová, oni na to že jo, že mi je druhý den dovezou na tu samou prodejnu.

A tak se taky stalo a druhá stejná sluchátka mi slouží bez jediného problému.

(Že se u laciného zboží se v těch megasériích sem tam vyskytne porucha mě nepřekvapuje, že vrácení/výměna proběhne v pohodě je známkou dobrého obchodníka.)

Obecně mám s Datartem jen ty nejlepší zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]