Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únik osobních údajů z této poradny?

Od: kamo

Delší dobu mi na jednu e-mailovou adresu chodi každý den jednoznačně podvodné e-maily snažící se odemne vylákat nějaké peníze nebo nějaké moje údaje. Jedná se o jednu moji e-mailovou adresu kterou používám pouze na této poradně a proto mám podezření, že ji někdo nějak získal z této poradny a nyní mi na ní zasílá e-maily za účelem mne nachytat na různé nekalosti a podvést mne. Nejsem ale tak hloupý abych mu na to naletěl a proto v těch e-mailech na nic neklikám a likviduji je smazáním. Zajímalo by mne jestli někdo máte nějaké podobné zkušenosti související s touto poradnou. Neobviňuji z toho zdejšího admina, že by tu vědomě provozoval nějakou nekalou činnost a zneužíval naše e-mailové adresy k rozesílaní podvodných e-mailů. Pokud by ale došlo k nějakému úniku e-mailových adres z této poradny tak nepředpokládám, že by se admin k tomu přiznal.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já sem chodím > 15 let a ještě se mi nestalo, že by mi v souvislosti s tím přišel jakýkoliv nežádoucí mail *zmateny*.

Reklamy se mi samozřejmě (jakožto registrovanému) obloukem vyhýbají.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, jsem zde zaregistrovaný třináct let, mám pro poradnu vyčleněnou jednu/jedinou e-mailovou schránku a ještě se nikdy nestalo, že bych tam měl nějakou jinou zprávu, než z tohoto webu. Admin v tom nejede, tím jsem si jistý. Možná je chyba, že zde nejste zaregistrovaný (a tím méně chráněný=?). Zdravím!

kamo
hodnocení

To, že se tobě nikdy nestalo to co se děje nyní mne ještě neznamená, že se to nikomu stát nemůže. Odkud bereš tu jistototu, že admin v tom nejede? Já ho z ničeho takového neviním, že by v tom měl nějakou vědomou účast, ale 100% bych to nevyloučil. Pokud e-maily neregistrovaných jsou zde na poradně méně chráněné tak jak to možná podle tebe je tak by to byl dost závažný nedostatek této poradny a admin by s tím měl něco udělat aby to tak nebylo. To, že někdo zde na poradně není registrovaný není žádná chyba, ale zcela normální věc když to tato poradna umožňuje a spousta lidí kteří tu chodí (nejen já) to využívají. Povinná registrace by tu asi docela dost snížila počet diskutujících a to asi admin nechce.

hodnocení

3x

Nejsem si toho vědom, jak píše @ben...

Chápu, že založit si mail jen čistě pro jeden web je super nápad,ale z pohodlnosti člověka je téměř nemožné ho nepoužít ještě někde, abych si nemusel založit další mail, když je to jen na...

doplněno 12.05.26 15:30:

Když vidím, jak často střídáte jména a k nim mailové adresy mám pochyby o tom, že tato otázka má vůbec smysl...

..."Když vidím, jak často střídáte jména"...

taky si to myslím..

kamo
hodnocení

"Když vidím, jak často střídáte jména a k nim mailové adresy mám pochyby o tom, že tato otázka má vůbec smysl..." Takže se dá předpokládat, že tato otázka není pro tebe příliš pohodlná a dá se očekávat, že ji nakonec celou smažeš nebo uzavřeš?

tm
hodnocení

1x
Na mě zde pravidelně vyskytují přes polovinu okna na první pohled podvodné reklamy typu: "smutná zpráva před 18 minutami" a na fotce smějící se předseda (že by už konečně na to došlo?) nebo "zvýšení důchodů od 12. května".
..
ben®

tm - zaregistrujte se/přihlašujte se a žádnou reklamu (kterou sem cpe Google, nikoliv admin) tady neuvidíte (navíc tazatel řeší jiný problém).

km
pane Bene, tomuhle snad sam neverite "kterou sem cpe Google, nikoliv admin", respektive asi jde o nepochopeni jak web a reklama na nem funguje.
kamo
hodnocení

Té podvodné a klamavé reklamy je tu opravdu dost hodně. Předpokládám, že Google snad umožňuje provozovatelům stránek si nastavit jaké typy reklam mají být a jaké ne na jejích stránkách zobrazované. Z těch podvodných a klamavých reklam má asi admin docela velké provize a tak s tím asi nic nedělá když mu to vydělává asi nemalé peníze. A to ještě nám tu ty reklamy podsouvá tak abychom se uklikli a místo na [přidat komentář] nechtěně klikli na reklamu.

@kamo tedy Váš projev je poněkud urážlivý. Jsem na poradně 18 let a nikdy by mě nenapadlo, že by se admin snažil komukoli cokoli podsouvat, natož reklamy.

ben®
km - netvrdím, že vím přesně, jak to s reklamou na webu/stránkách funguje, ale řekl bych, že pokud někdo usiluje o to, mít tam reklamu od Google (a nechat si za to platit), tak si nemůže vybírat její druh či zaměření (to určuje Google, co si tam umístí).

bene, tak nějak to funguje, že Gogle ví, co jsem hledal a nabídně mi to jako reklamu na stránkách, kam se koukám. Je jedno, zdali to je Idnes, Novinky, týden a další.

Osobně jsem nahlásil několik podvodných reklam, vždy jsem dostal od Google odpověď, že neporušují pravidla. Nelze filtrovat reklamy, které tu chci a které ne. Jsou jich tisíce a denně se mění.
Jo provize z nich jsou tak obří, že chodím do práce... Bez komentáře.
ben®

milancukrar - to je zase něco jiného. Za to (alespoň si to tak myslím) mohou cookies a mezipaměť v prohlížeči, ze kterých Google má tyto informace (po jejich vymazání z prohlížeče už to Google nedělá). A pokud něco hledáte přímo na Google, tak je logické, že o tom ví.

kamo
hodnocení

inzinyrka: Co je urážlivého na tom když zde někdo napiše pravdu? Chápu, že některá pravda může někoho uražit, ale to snad bychom neměli psát pravdu abychom tím náhodou někoho neurazili? Ono ten odkaz [přidat komentář] bývá velmi často přímo těsně nalepený ze spodu na reklamu a to snad není podsouvání reklamy tak aby se ne každý kdo si na to nedává pozor strefil na ten odkaz a nekliknul nechtěně na tu reklamu? Admin určitě velmi dobře ví proč to má takto udělané. Jemu jde aby na reklamu která tu je klikalo co nejvíce lidí, protože má z toho od Google nějaké provize. Klidně ať z toho nějaké provize má, ale mohl by se je snažít získávát nějakým trochu solidnějším způsobem.

ben: Nevím přesně jak to s reklamou od Google je, ale asi jsem už to někdy dávno někde viděl nebo četl, že google umožňuje nastavit jaké druhy reklamy se můžou na dané stránce zobrazovat a jaké ne, ale Google to asi ignoruje.

milancukrar: Ano tak to často funguje, ale mi to také často zobrazuje reklamu na něco na co jsem se nedíval a co jsem v internetu nevyhledával.

admin: "Jo provize z nich jsou tak obří, že chodím do práce..." Určitě ty provize pro tebe nebudou zanedbatelné, protože jinak by jsi tu té reklamy nedávsal až tolik. Mám dojem, že pro tebe nějaká poradna není příliš duležitá a provozuješ ji pouze proto aby jsi měl kde tu reklamu vkládat.

A co s tím jako? Tak si dává reklamy jak chce a má z nich provize, že si už koupil 3 nemovitosti a co tě žere? Tak sem nechoď ne? Nebo se registruj. Nebo si udělej svoji poradnu nebo jiný web. Proč to tady všem cpeš? Jenom se ztrapňuješ, víme?

mettaxa®, to je zbytečné, jeho nic neodradí.

@kamo a přitom je to úplně jednoduché.
Pokud vás to tu na poradně štve, tak sem nelezte.
Na internetu je milión webů.
kamo
hodnocení

mettaxa: Tak to je časty projev někoho komu se něčí názor na něco nelíbí aby sem nechodil. Musíš se bohužel smířit s tím, že ne každý má na všechno stejné nebo podobné názory jako ty a ty nejsi tím kdo by měl určovat kdo sem může chodit a kdo by neměl.

juraja: Další takový co by cvhtěl nesůlušně určovat kdo sem na poradnu může chodit a k do by neměl.

@kamo Z těch podvodných a klamavých reklam má asi admin docela velké provize a tak s tím asi nic nedělá když mu to vydělává asi nemalé peníze. Rozesmál jste mě. Oháníte se pravdou a přitom sám máte ve větě 3x asi. To bude tedy echt pravda... nebo dojem...

Kámo já to taky neurčuju, jenom jsem taky řekl svůj názor, stejně jako ty...každý se může vyjádřit dle libosti a můj názor je takový, že tímhle dotazem a debatou nedocílíš ničeho zajímavého. Teda pokud si nelibuješ ve zbytečném tlachání bez výsledku.
kamo
hodnocení

inzinyrka: Mne je úplně jedno kolik z těch reklam admín má provizi a nezávidím mu to, ale pokud něčeho tu má ve větší míře tak asi dobře ví proč.

Kde vidíte to neslušné?
Já vám slušně vykam a ten můj koment byl jen doporučení.
No ale zase debata o ničem, tak jako je u vás zvykem.
Čekám co vytahnete teď?
kamo
hodnocení

juraja: "Kde vidíte to neslušné?" Snažíš se odtud vyhánět někoho s názorem který se tobě nelíbí, tak aby se sem šířily pouze názory které se líbí tobě.

Juro, kdo bude mít poslední slovo?

Už si vzpomínám udkud Vás znám.
A tím m končím.
Jo, nezapomeňte zase něco podotknout, tak jako je u Vás zvykem.;)

Milane počítám že pán co se pro dnešek jmenuje
"kámo"

Juro, Bingo. Je vidět, že máte přehled.

kamo
hodnocení

hodnocení

0x
Mám několik mailů různých "úrovní" serióznosti. Zde používàm velmi letitý a profláknutý email, kde prostě očekávám, že bude chodit hromada odpadu a nemusím ho většinou vůbec sledovat. Na druhou stranu vidím, že seznam, kde email mám, snad 99 % spamu úspěšně háže do složky spam. Všechny ty nabídky, že jsem vyhrál 500 000 dolarů, že po mě strašně touží Lili, že kdyż nezaplatím, tak moje choulostivé fotky budou rozeslány na mé kontakty a pod mě tak prostě nemusí zajímat. Občas se stane, že do spamu spadne i nějaká registrace, ale protože ji čekám, tak ji tam najdu.
Prostě není vhodné se na webu tohoto typu registrovat tím samým mailem, kam vám mohou chodit důležité zprávy.
Já internet chápu jako jednu velkou poloanonymní džungli, kterou je lepší mít od sebe oddělenou, kde to jen jde. Proto jsem třeba přišel i o téměř nevyužívaný účet na FB, protože najednou chtěli moji fotku ve vyšším rozlišení. No nedám jim ji, protože ji na nic nepotřebují, i kkdyby měli v názvu 100x face.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]