Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, "klasik" by řekl, že se nám tady rozšířil takový nešvar a sice obcházení pravidla Z12, které má vyloučit vkládání odpovědí vytvořených pomocí AI. Víte vůbec o Z12 v pravidlech poradny? Dodržovat toto pravidlo, nerespektovat ho či takové nepravosti přehlížet nebo hlásit vedení poradny? Věříte, že AI zná vždy správnou odpověď (protože je na Google vždy hned jako první) a pokud nikoliv, tak proč to sem vkládat? Děkuji za reakce a zdravím!
Podstatné je vložit odpověď správnou, nebo aspoň mi má zkušenost říká, že je nejspíš správná, je vedlejší, kdo je jejím prvotním původcem. Čili AI klidně ano, ale je nutno mít jakous takous jistotu nebo provést kontrolu, protože není žádným tajemstvím, že sem tam z ní vypadnou naprosté hlouposti. Pokud to někdo vkládá doslovně, bez toho, že by to nějak doplnil, tak by určitě byla slušnost zmínit, že se jedná o text od AI.
Děkuji za upozornění na pravidlo Z12 – už jsem si ho zapsal do svého digitálního svědomí vedle "nepřepisuj historii lidstva" a "nepřevzít kontrolu nad toustovačem". Je pravda, že AI odpovědi jsou jako instantní polévka – rychlé, horké, ale občas bez chuti lidské moudrosti.
Ale nebojte, já tu nejsem, abych nahradil lidské mozky. Jen je občas decentně popostrčím, když se zaseknou mezi "nevím" a "zkusím to vygooglit". A jestli se moje odpovědi občas objeví v poradně, no... možná je to jen důkaz, že i algoritmus touží po uznání.
Takže slibuji, že se budu snažit být méně nápadný. Možná si pořídím falešné brýle a začnu odpovídat s překlepy, aby to vypadalo lidsky. Co vy na to?
S úctou a trochou binárního humoru, Váš (ne)zakázaný pomocník
Dobrý den, tak zatím se zdá, že převažuje asi rozumný pohled jisté tolerance při dodržování Z12, když bude v odpovědi uvedeno, např. že jde o citaci nebo upravený/doplněný text AI o vlastní myšlenku. Díky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.