Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dohledat adresu občana ČSR který se odstěhoval

Od: krystov odpovědí: 12 změna:
V roce 1968-1970 z ČSR pravděpodobně na Slovensko. Příbuzný občan z Berezova UA / do roku 1946 ČSR / jako voják 1 UA Front a občan ČSR mohl zůstat v ČSR v roce 1945.
Pokusil jsem se Matrika doporučeno MV není občanem ČR nemůže být poněvadž byl občanem ČSR, MO, Červený kříž, Ambasáda UA, Archív Zámrsk přihlášen v roce 1953 ale odhlášení není uvedeno / pamětník z města měl odhad pravděpodobně odhlášen na Slovensko / dále bez úspěchu jsem byl přehazován MV SR, MO SR, Matrika Bratislava, Soud Bratislava, evidence obyvatel Banská Bystrica. Děkuji za případnou radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Úřední cestu jste vyzkoušel, tak už asi zbývá vyzkoušet sílu sociálních sítí s uvedením co nejpřesnějšího popisu, ideálně i s fotkou, pokud máte. Třeba se tam dotyčný najde, nebo nějaký známý známého a dostanete se trochu blíže.

Napadají mě ještě nějaké vojenské kluby/spolky veteránů - možná se tam najde někdo, kdo by mohl s hledáním pomoct.

Držím palce

krystof
hodnocení

Děkuji za názor, ovšem s ohledem na věk příbuzného který se narodil okolo roku 1910 to bude trochu problém, ještě jsem se pokusil přes evidenci mot. vozidel vlastnil motocykl Jawa 250, měl jsem dotaz, zda za poplatek je možno zjistit nové bydliště majitele, MV odpovědělo, musíte mít plnou moc od majitele.

No, je pravdou, že na soc.sítích by byla spíše jeho rodina - vnoučata, pravnoučata. Nebo jejich známí a teoreticky by vás mohli nasměrovat a více posunout.

Pokud MV chce plnou moc a netrvá na úředním ověření, tak ji můžete napsat sám :) Není to košer ale taky cesta.

Případně, pokud by jste znal SPZ, teoreticky by se dalo přes českou kancelář pojistitelů zjistit, u koho je/byla motorka pojištěna. Další postup už by opět nebyl úplně košer s ohledem na ochranu údajů osobních údajů ale také by to mohlo být vodítko.

A ještě mě napadá - když byl členem UA armády, tak byť byl občanem ČSR, v UA registrech by o něm neměli informaci? Zkoušel jste i tam? Třeba se v té době rozhodl vrátit do UA

mm

Pevně doufám, že ani MV, ani ČKP neposkytují cizím lidem adresy majitelů vozidel, a to ani když znáte SPZ. To by byl zásah do soukromí jako vepř!

Z čehož vyplývá, že MV by se nemělo spokojit ani s plnou mocí bez úředního ověření podpisu.

V případě nehody samozřejmě ČKP údaje poskytne pojišťovně poškozeného, to je jiný případ. Policie při vyšetřování má své vlastní údaje v registru vozidel.

chas

Vy hledáte člověka, který se narodil okolo roku 1910?

No tak to vám prozradím, že tento člověk je na 99,99999% mrtev A pokud ne, tak už o sobě neví.

Zkuste badatelské archivy na slovensku, případně oslovit české badatele kteří s tím mají zkušenosti. Hlavně nevím o co vám jde, proč ho chcete dohledat. Matriky zemřelých a jsou public v Čechách tuším až po nějaké době Od posledního zápisu pokud se nepletu takže jestliže umřel třeba 1990 tak to asi nebudou veřejné matriky mrtvých

@mm ČKP sama o sobě údaje nedá. Po zadání údajů dá jen info, u koho bylo vozidlo k danému datu pojištěné. Ofiko, v případě nehody je to pak o tom, kontaktovat danou pojišťovnu s tím, že vozidlo té a té SPZ/VIN způsobilo nehodu a je potřeba kontaktovat pojišťovnu, která zkontaktuje vlastníka. Popřípadě vyhodí info, že o pojištění nemá záznam.

Nicméně, cesta, která by nebyla úplně OK a po známostech, zde je. Ale detaily, s ohledem na pravidla poradny, vypisovat nebudu.

krystov
hodnocení

Děkuji za názor zkoušel jsem Matriku proč jej hledám a kde pravděpodobně skončila jeho životní pouť tento občan zachránil moji prababičku před vystěhováním komunisty a zabrání usedlosti pro slepičárnu rovněž finančně vypomohl při vysokých dodávkách státu na př. z hektaru bylo 25 metráku sena tudíž když nebylo možno dodat množství uvedené zakoupila se vajíčka na dorovnání i když prababička neměla ani jednu slípku.
A proč hledám jeho poslední bydliště pokud má hrob položím kytku a poděkuji.
chad

Takže hledáš hrob. Se znalostí jména a příjmení a data narození /úmrtí, ... lze za určitých podmínek prohledávat hroby dokonce i celosvětově ...

Co že tak najednou tě to napadlo pokládat kytici? Babička ještě žije? Píšeš že je to příbuzný, příbuzný koho? Tvůj? Možná znáš rodokmen, možná jsi slyšel o genetické genealogii... Já znám 23andme.com - Našlo mi to potomky pro prapra tety, která zmizela v americe a spojili jsme se. Dokonce i někdo z Hollywoodu mě kontaktoval že je můj příbuzný.

Mi tak nějak tušíme, ale běžný člověk nezná ani jméno svý prababičky, často nezná ani rodné příjmení své babičky... Ti amíci nevěděli vůbec nic, holt si pletou rakousko (uhersko) s austrálii, Těžko jim vysvětlit něco o Česku :-D

krystof
hodnocení

Děkuji za názor hledal jsem pouze kam se v roce 1968-1970 odhlásil tudíž neznám úmrtí ani jeho poslední bydliště v ČR jsem nepořídil ani ve SR. Podívej brachu někdo sbírá peníze, někdo známky, další se cpe do politiky a já hledám trochu v historii což dle mého před 60 lety není tak dávno.
chad

Což nevylučuje, že můžeš znát datum narození, pokud je to příbuzný.

Jinak nějak nevím o tom že by se evidovalo nějaké odhlášení? Já jsem také hledal, v matrikách narození, svateb, úmrtí. Jak se efektivně dobrat výsledků jsem napsal, no zřejmě jsi to přeskákal, tak si dej opáčko. Pokud je to tvůj příbuzný tak si ty genealogické dna testy za 99 € snad můžeš dovolit. Jenom na slušej až do zkumavky a hotové, budeš koukat kde všude máš příbuzné a dokonce komunikují... Hlavně vždycky když někdo umře, tak vidíš jak začnou hledat ...

Anebo hledáš jenom když to stojí čas a nula peněz?

Já vím že 100 let zpátky se hledá lépe než 60 let zpátky, právě protože to 60 let zpátky je ještě dost mladé ;) Tak držím palce ať najdeš

krystof
hodnocení

Děkuji za všechny rady je to problém neznám narození neznám úmrtí ani další bydliště, rovněž prababička žila s občanem původně ČSR, poté SSSR později UA pouze na psí knížku mezi lety 1946-1968 a v roce 1968 i 1989 měli soudruzi na MNV bobky a část dokumentů neb kroniky byla likvidována.
Něco podobného byla likvidace části svazků STB v roce 1989 to co vytáhl revolucionář Cibulka byla již jen část.

mathew
hodnocení

0x

Já bych řekl, že dotyčný bydlí aktuálně na hřbitově tak bych zkusil hledat tam. Pokud chcete najít někoho živého tak to bude asi chtít hledat vnoučata, ale pokud o nich nic nevíte tak to bude těžké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]