Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost hesla dnes vyprší! Poradte.cz

Od: admin® odpovědí: 14 změna:

Tohle mě dnes opravdu překvapilo. Poradte.cz je mezi weby, na které se loví oběti. *sok*

Platnost hesla dnes vyprší! Poradte.cz

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já to pochopil tak, že admin dostal email od nehodných lidí, kteří posílají podobné emaily, aby nešikovný příjemce emailů kliknul na ten odkaz a tím začala práce na oblbnutí někteřých, kteří skočí na špek a klidně pošlou peníze někam..

Začne to tím, že odpoví na uvedený email. Podobné emaily mi chodí několikrát do týdně.

---------------------------------------------------

GOvěřeníMpřístupuok8vašemuhúčtu7jeZvyžadovános

?LE-mail8:jxxxxxxxxxxxxxxxxxx
?KČaso:308/02/2025 11:31:41 pmA

DobrýYdenK,Q
BěhemxrutinníxkontrolyFjsmeUzaznamenalitpřihlášenílzrneznáméhohzařízeník.3
ProPzajištěníDvašíWochranyGjeunezbytnéxprovéstQověřeníkidentityZ veazabezpečenémsprostředíx.l
PokudltakUneučiedojde5kLdočasnému omezení přístupurdoJúčtuD.E
Tentombezpečnostnívkrokapomáháwchránit9před3neoprávněnýmWpřístupem4 aDzneužitím údajů9.R
Pokračujte1kliknutímSna1tlačítkojnížeuaTdokončeteEověřenít.e

xxxxxxxxxxxxxxxx

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, přiznám se (a možná nejsem sám), že tomu nerozumím, resp. jestli a jaký to má důsledek/dopad pro/na uživatele poradny. Snad byste to mohl vysvětlit (a kdo je odesílatel). Zdravím!

hodnocení

0x

Také bych byl pro trochu osvěty. Pro lidi okolo počítačů je situace jasná, ale průměrný uživatel poradny je poučený laik a nechápe, proč si admin sám sobě posílá výhružné (pardon, upozorňující) maily. ;)

hodnocení

je to klasický podvod, který cílí na uživatele, že na jejich místě kde se vyskytují dochází k expiraci hesla a nabízí kliknutí na podvodné stránky, kde po vás budou chtít původní heslo popř další věci a ukradnou vám účet na poradně.

ben®

admin - díky za vysvětlení. Zatím jsem se s něčím takovým na internetu vůbec nesetkal.

Důležité je dodat, že obvykle se podvodný mail tváří tak, že jej odeslal někdo důvěryhodný, v tomto případě @admin, ale ve skutečnosti to tak samozřejmě není. Osoba v mailu uvedená coby odesílatel nemá jakoukoliv možnost proti tomu něco dělat. Tedy krom varování potenciálních obětí podvodného mailu...

Chlapi, je to divné, ale mě to chodí každou chvilku, projde to i přes ochranu servru poskytovatele emailů.

Naučil jsem se myší zajet na odkaz, tam pak vidím, která adresa by mi tam skočila po kliknutí. Někdy je za tečkou com, někdy písmena, ani nevím koho.

hodnocení

0x

*sok*...a Vy jste na to nekliknul? ;) *smich*

hodnocení

U nás v práci jsme ještě dál... něco podobného posílá rovnou IT a kdo se nachytá (klikne) má povinný kurz bezpečnosti *smich2*

mll

Kdysi ve škole šli na opačnou stranu a sami tyhle mejly rozesílali. Když se platnost hesla zkrátila z věčných časů na rok. Samozřejmě jsem to vyignoroval a heslo mi propadlo. Pak běžela nějaká lhůta na jeho obnovu, během které se dalo obnovit, ale někteří to zjistili až poté a museli pro nové heslo někam na výpočetní středisko.

Ale to je se všemi takovými výzvami, my takové výzvy neposíláme, ale pokud je pošleme, vy musíte poznat, že je to skutečné a ne fišing. To už tehdy (mohl to být tak rok +-2005) byl fišing známý pojem a samozřejmě jsme před ním byli varovaní.

Nutno říct, že před dalším vypršením hesla už neposílali mail s klikacím odkazem, ale jen že je nutné si ho změnit na osobní stránce.

hanakr
hodnocení

0x

Cílem pravděpodobně není získat přístup k účtu na poradně, ale vylákat heslo. Kdo se na to nachytá, bude mít nejspíš stejné heslo i na mail, a tam už útočník může získat i důležitá data.

hodnocení

No dost možná budou chtít k nějakému "dobrému" důvodu i platebku, ale kradou se i identity na sociálních sítích... :)

dn
hodnocení

0x
vždyť to přišlo do spamu. pokud by to šlo registrovaným uživatelům, pak by to stálo za pozornost, ale zacílit jen na hlavu není těžké , navíc když naslepo trefit cokoli@poradte.cz je jistota.
mimochodem kdo je uvedený(podvržený) odesilatel a odkud e-mail přišel? (MAIL FROM:)?
Ale mají to krásně udělané, okolo asi 5 odkazů v plain formátu obsahující poradte cz a uprostřed modré tlačítko, které asi zrovna bude mít HREF na něco typu oneblaixy.sinfy.sites/heslo.mi.dej.php
hodnocení

asmecal.it

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]