Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejdou vložit smailíky

Od: magdon® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den vespolek. Objevil se mi problém. V poslední době mi nejdou do odpovědí vkládat smeilíky a nedá se formátovat text. Při psaní do rámečku to funguje, ale po odeslání se objeví text v surové podobě. Ne, že bych kvůli tomu nemohl spát, ale štve mě to. Co s tím? Může to způsobovat přechod od IE k Mozile?

(vzorek - *bum* tady by měl být smeilík a písmo je kurzívou).

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

*nevi*Vida, tak při psaní otázky to částečně funguje. Takže zkouším totéž v odpovědi (kurziva).

Zde - *sok*

doplněno 07.11.12 08:15:

No to jsem z toho jelen... *sok* Teď to funguje!

ron*
hodnocení

0x

Smajlíka vidím a pěkně rozlobeného. Písmo kurzívou není.

Vidím smajlíky i kurzívu :)

doplněno 07.11.12 08:26:

kurzívu

luke237
Smajlika v otazce vidim, ale kurziva tam neni. Po kontrole HTML kodu stranky neni ani tam, takze zavada neni na mem pristroji.

luke237
hodnocení

0x

Smajliky i html formatovani vkladam primo z klavesnice do textu a vetsi problem s tim neni.

Jediny vetsi problem, ktery mam, jsou pridana zpetna lomitka pred uvozovky, kdyz to clovek hned neodesle, ale da si zobrazit nahled. Rozhazujete to html formatovani, kde uvozovky ukazuji na zacatek hodnoty parametru, jako napriklad URL odkazu.

Vubec zpetna lomitka tady funguji divne. Kdyz je clovek prida do textu, tak zmizi, sami se ale neustale pridavaji pred uvozovky pri zobrazeni kazdeho nahledu

dzordz*

Kdykoli jsem použil náhled, abych viděl, jak to bude vypadat, tak se to strašně zprasilo a musel jsem psát stejně všechno odznova.

Od té doby zkopírovat celé pole -> náhled -> zpět, vše smazat, vložit zkopírované a pokračovat.

luke237

Biju se do hlavy, ze me to nenapadlo. Pritom neco takoveho jsem z podobnych duvodu pouzival na jine diskuzi *zed*

To preformatovani po Nahledu odstrani vsechny mezery mezi znackami (tzn. ze slije text a znacky do jednoho bloku), Entry nahradi BR kodem, pred kazdou uvozovku da zpetne lomitko, pozere uzivatelova zpetna lomitka a mozna jeste neco dalsiho.

pánové, je to opraveno. Příležitostně prosím otestujte :)

Napsaný text se uchová v jiné proměnné, zformátuje se původní a zobrazí, při opravě nebo uložení se bere nezformátovaný text. Takže to samé jako když jste to kopírovali.

luke237
NEFUNGUJE TO!

Porad to hazi zpetna lomitka pred uvozovky. Jediny rozdil je, ze po prvnim nahledu hazi hned dve (drive jen jednu), po druhem nahledu jich hazi rovnou asi 7 (drive 2).

Na druhou stranu zatim nepozoruji problem se "slivanim" html znacek (tj.odstranovanim mezer a Enteru z formatovani).

posli mi ukazkovy text na mail admin(zavin)poradte.cz a jaky mas prohlizec, at si to muzu vyzkouset. diky
luke237
Na tom neni co testovat. Staci napsat odpoved kde nebude nic jineho nez "abc" (uvozovky abc uvozovky), pak dat Nahled, pak Opravit a hned se tam objevi zpetna lomitka. Ono to snad nekomu ta zpetna lomitka nepridava? *ee*

třeba "abc"

doplněno 09.11.12 13:05:

mě ne *smich* dal jsem to, dal náhled, opravit, náhled a uložit a ani v jednom kroku nic... proto potřebuju znát prohlížeč! ;)

doplněno 09.11.12 13:09:

IE 9.0, Opera, Firefox, Maxthon všude je to ok... prosím konkrétní prohlížeč, verzi a popř i OS.

luke237
Hmm, zkousel jsem ted mobilni verzi stranek. Vraceji mi 3 zpetna lomitka (misto 2 v normalni verzi) *sok*

V kazdem pripade uz budu mlcet, chyba je zjevne nekde mezi mou zidli a touto starou Mozillou *zed*

zkus aktualizovat, asi ty znaky interpretuje jinak a proto je server neodmaže. Ale dokud to nevyzkouším, nevím co hledat.
Mobilni verze je úplně stejná, mělo by to dělat to samé.

luke237
Zkousel jsem to jeste jednou: plna verze vraci 2 zpetna lomitka, mobilni vraci 3.

Je cas naucit tuto starou stanici nejakym novym kouskum. Snad se pritom pri tech svych par megabajtech pameti nezadusi.

hodnocení

0x

pamatuju, že některý prohlížeč opravdu používal nějaké "nestandartní" formátování, které se pak přes filtry odmazalo. Nevím jestli to byla jen konkrétní verze nebo celý jeden prohlížeč. Je to už docela dlouho, ale spíš to byl problém barevnosti písma. No, myslím, že to když tak přežijeme ve zdraví :)

Smajlíky je lépe vkládat klávesnicí, ty zkratky mě přijdou celkem intuitivní... ale třeba ne. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]