Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alza - žebříčky a recenze

Od: amperr odpovědí: 9 změna:

Před nedávnem zde byl dotaz na téma žebříčků na Alze.

poradte.cz/...

Tak si dovolím tematicky navázat. Zakoupil jsem (samozřejmě v Alze) manželce na její přání cvičební pomůcku (rotační disk) reklamu dělat nechci, kdo má zájem najde ho. Od pohledu laciný šmejd. Co by taky člověk čekal od produktu prodáváného v akci za 99 Kč. V parametrech nosnost 110 kg. Mých necelých 100 kg s tím dělá divy, zatím to tedy drží pohromadě, ale loupe v tom jak ve starých pendlovkách. Jaké překvapení - v přibaleném návodu uvedena nosnost pouhých 90 kg. Tedy jsem v tomto ohledu napsal recenzi na stránky Alzy. Nejprve se mi zobrazilo oznámení, že recenze bude před uveřejněním prověřena. Skutečnost je taková, že zveřejněna nikdy nebyla. Následně mi dnes přišla odpověď mailem na dotaz, který jsem nikdy nezadal, že nosnost je skutečně uváděných 110 kg. V příloze pak jiný návod s uvedením nosnosti 110 kg. Ne, nikdo mě nešikanuje, nevyhrožuje, nenadává, vše probíhá tak nějak v rámci slušnosti, taky mohli hrát mrtvýho brouka, že...

Akorát by tak nějak korektnější bylo recenzi uveřejnit a vše uvést na pravou míru. Když už tedy mají papír, že to unese 110kg.

Ne, fakt mi nejde o stovku a nejde mi o to to nějak rozmazávat, ale když už tu byl ten zvídavý dotaz na to jakým způsobem jsou sestavovány žebříčky hodnocení produktů, tak to píšu pro ty, kteří snad dosud pochybovali...

Vše dle výroku (údajně neprávem) přisuzovaného W. Churchillovi: " Nevěřímžádné statistice, kterou jsem sám nezfalšoval."

doplněno 27.02.24 18:47:

Pro ty, co čtou mezi řádky a pro ty co nečtou ještě jednou a polopaticky: Nepsal jsem to sem abych si stěžoval na kvalitu zboží. Nepsal jsem to sem kvůli stokoruně, ale jen a pouze proto, abych navázal na předchozí citovaný dotaz, konkrétním příkladem toho, jak je statistika uměle upravována. To je celé.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Aneb koupil jsem si levny smejd a divim se ze to je levny smejd. Misto abych reklamoval nesoulad navodu s vyrobkem, napisu recenzi. A pak se divim, ze neni uverejnena, kdyz ve skutecnosti nehodnoti vyrobek, ale navod. Pripada ti podle prumerneho hodnoceni, ze tam negativni recenze neni?
amperr
hodnocení

On není návod součástí výrobku? To je mi fakt novina.

Aneb: Recenzi jsem nečetl, z toho co jsem četl si vyberu co se mi hodí, hlavně, že se můžu seberealizovat ;).

re4zon
Prave protoze navod soucast vyrobku je a protoze v nem chyba byla a asi uz neni, tak nedava smysl zverejnovat takovou recenzi. Staci pouzit zakladni logiku.
A kdyz uz se odkazujes (vymlouvas) na puvodni dotaz, tak snad odpovidej tam. Ale ty nechces odpovedet, ty chces vytvaret dojem neceho, co nemas cim podlozit. Myslis, ze v alze nekoho zajima, jestli levny kram bude mit spatne hodnoceni jedno nebo dve?
amperr
hodnocení

Tak to jo, hlavně že ty víš, co já si myslím. *zed*

hodnocení

1x

Kolega chcel kupit nejaky router tusim. Cena v eurach na Slovensku vyssia o 20% ako v inych krajinach, kde sa plati eurom a je tam Alza, to iste pri prepocte z CZK, HUF, PLN. Poslal im otazku, preco je to tak, odpoved bola v style "lebo medved".

to je v pořádku - jedná se o "tržní cenu" - na SK to dají, jinde by nedali

ml1

Tak to bohužel chodí i jinde. Když jsem objednával na jednom německém e-shopu, kdesi na kraji německa (do čech to má blíž než do mnohých částí německa), jak jsem dal tschechische republik, hned naskočilo poštovné 15€ a ne 5€, ale to bych ještě pochopil (i při jednotné EU jsme stále zanraničí), ale hlavně poskočily ceny odhadem tak o 10% (co stálo 49 centů, najednou stálo 59 centů a stejně na dražších položkách, ale furt to byly lepší ceny jak u nás, a hlavně měli skladem zboží, které bylo u nás označené jako nedostupné).

Je to prostě věcí nabídky a poptávky. Ostatně pokud se vám to nelíbí, můžete si to v čechách koupit za koruny nebo třeba v maďarsku za jejich zlaťáky (předpokládal bych ale, že primární bude česká cena a přepočet do ostatních měn bude nevýhodný). Ale dost možná to vyjde nastejno, alza je prostě dost často dražší, spolehá se na to, že je nejznámější.

Ve slovenském alzáči jsem taky už nakupoval, důvod byl jednoduchý, byl to jediný způsob, jak sehnat v Tatrách paměťovou kartu, navíc z tepla hotelového pokoje, pak stačilo si zajít asi 2 kilometry do místního pramenu vyzvednout si to z alzaboxu, což jsem spojil s příjemnou procházkou. Nepřišlo mi to zase o tolik dražší, než kdybych to objednával v čechách.

hodnocení

1x

Některé recenze bývají s podmínkou schválení "adminem" - takže pokud neměla vaše recenze přímo hanlivý charakter a neobsahovala vulgarity, je to od mimozemšťana možná smutné, ale jasně logické řešení... - recenzi si můžete zapsat na další portály a třeba i alzu upozornit na chybný popis a požadovat vrácení peněz vč. poštovného s odstoupením od smlouvy z důvodu nekorektních informací na webu.

Jsem 100% přesvědčen, že alza vám ty prachy vrátí.

amperr
hodnocení

Díky za reakci. Vysvětlení viz doplnění otázky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]