Nejste přihlášen/a.
kdybych náhodou chtěl vložit dotaz, nejsem zvědavej na nějaký sušenky od eu
Protože EU.
To jste se zrovna probudil, nebo vrátil z Marsu?
No ale pokud ještě nevíte, tak existuje doplněk "I dont care about cookies"
"Kdybych náhodou chtěl vložit dotaz"
Dlouho se tomu bráním. Adblock (nebo něco takového) jsem používal hlavně kvůli aukru a jeho nesmyslným odkazům (timeout několik sekund krát 300 neplatných odkazů dal hrizně dlouhou dobu načítání stránky), když už jsem ho měl, tak jsem v něm zablokoval skoro všechno. Ale poslední roky žiju bez něj. No třeba mě tohle sušenkové bláznění nakonec přesvědčí se zase k nějakému blokátoru vrátit.
Máš v tom zmatek. To nejsou sušenky od EU, to jsou sušenky od lidí co dodávají reklamu, zaznamenávají metriky tvého chování na webu a to následně propojují s tvojí historií, nákupy a zájmy.
Kvůli EU ti jenom musí oznámit že to dělají - to jsou ty boxy s potvrzením nebo možností vybrání si od koho ty sušenky chceš nebo ne.
Pokud web používá sušenky pouze k funkci webu, nic ti oznamovat nemusí.
Pamatuju na éru stránek vstupte. Pak se od toho nějak ustoupilo. A teď (teda asi před 5 lety) se to najednou vrátilo ale daleko horší (už nejen "vstupte" ale zahrajte si zaškrtávanou, teda pokud nepatříte k většině, která to jen bez přečtení odklepne).
Ale jen tak pro zajímavost, kolik lidí prošlo a explicitně odnesouhlasilo těch asi 190 zaškrtávátek tzv. oprávněného zájmu, které zůstávají zaskrtnuté i po volbě nesouhlasu. Je to naprostá příšernost a poradte.cz se tak řadí k několika stránkám s touhle příšerností (teda může to být horší, některé stránky ani nemají ten nesouhlas se vším).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.