Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divný avatar na Poradte.cz

Od: slovan odpovědí: 16 změna:

Mám špatně naladěné barvy na monitoru nebo jde o nenápadný náznak, kdo stojí za financováním zdejšího webu, když na ikonce "rodina" je jakýsi Ind (? ), žena blondýna a mezi nimi stojí "dítě", které vypadá jak malý číňánek?

To je fakt to první, co se každému Čechovi vybaví ( nebo má vybavit ), když se řekne "rodina"?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zřejmě nejsem "každý Čech", ale mně se nic takového nevybavilo. Navíc téměř každý, zde registrovaný (nejen) Čech zná majitele zdejších stránek přes 10 let, takže zná i jeho názory a přístup k věci.

Jste zřejmě jediný Čech (nebo snad Holanďan?), kdo ve zdejších ikonkách hledá skryté významy. Že by paranoia? *zed*.

hodnocení

5x
Normální rodinka snad může obsahovat jednoho člena rodiny jiné národnosti. Případně může se jednat o Čecha jiné barvy.. Ja bych v tomto příspěvku viděl spíš rasismus na obrázku se jedná o jasnou rodinu.
PS: Kdyby něco není to Číňan, ale Číňanka (pro normální lidi je to holka)
Divný avatar na Poradte.cz

hodnocení

3x
Ta ikona zjevně multimulturní je. Ne, že by v Česku neexistovaly takovéto smíšené rodiny, ale zastoupením jistě budou hluboce pod 1 %. A nejen u nás, ani třeba v multikulturních USA, navzdory dlohodobě probíhající kampani, nejsou svazky černocha a bělošky příliš rozšířené. Ještě v roce 1980 bylo mezirasových svazků jen 3 %, ale to se navíc zpravidla jedná o svazky nezi hispánci a černochy, které by pravý rasista nepočítal. Nyní si černocha v USA bere cca 5 % bělošek.
Tedy u nás tato ikona moc smysl nedává, může více než "jednobarevná" zvyšovat nejistotu, zda se jedná o téma rodiny, nebo třeba téma multikulturalismu. Z podobného důvodu sekce domácí zvířata také jistě u nás nebude reprezentována např. obrázkem velblouda, či sekce zdraví červeným půlměsícem. Předpokládám ale, že zde to vzniklo převzetím. Navíc většině rádců už není 20 a místo malého obrázku vidí pouze barevnou šmouhu. :-D
doplněno 30.05.23 09:53:

Tak po zvětšení koukám, že multikulturní je i ikonka rubriky sousedské vztahy. Ale v tomto případě už smysl dává, snědých spoluobčanů máme čtvrt milionu, a že takový sousedský vztah je často problematický, není tajemstvím. :)

Divný avatar na Poradte.cz #2
ben®
tomkk - je hezké, že i z prdu umíte udělat kuličku .

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, máte úžasnou představivost - já tam vidím jen tři (po zvetseni rozmazane) postavičky. Zdravím!

hodnocení

1x

Ani sem si nevšiml, ale pokud chcete, mám jednoho korektního přímo pro vás*smich*

Divný avatar na Poradte.cz #3

Některé zmrzliny již od pohledu podporují hubnutí...*smich*

liska5
01.06.23 13:52

No, fuj!

indian
hodnocení

0x

To je Indián! Anebo zůstal trochu dýl v solárku?

liska5
hodnocení

0x

Nechěj urazit žádnou rasu.

Mne to nijak nevzrušuje, ale jsou lidi, co by si hned stěžovali, jako u reklam tady v LIDlu, že tam předvádí tenisky mladej černoch.*alene* Na světě jsou tři základní barvy pleti, tak si nikdo nemůže stěžovat, že na něj zapomněli :-D

liska5

Opr.: Nechtějí

To je ono moderní myšlení. Aby se neřeklo, že jsme rasisti, tak to všude musíme nacpat.

Je to snad povinnost?

Mají snad v Rumunsku, Indii, Asii na zboží blonďaté Němce?

Já bych řekl, že tuhle blbost dělá jenom Evropa.

To mě třeba vadí. Né, že tu žijí, ale že jim namlouváme, že jsme my ta menšina.

gumidek - To zdaleka není jen v Evropě. Tenhle "antirasismus" zřejmě přišel z USA. Tam když o černochovi řeknete, že je černoch (nedejbože "negr" *ee*), tak Vás pomalu zavřou. Je to přece "afroameričan"! A v poslední době snad ani neexistuje nějaký americký film, ve kterém by aspoň jednu z významějších rolí nehrál černoch (i když se tam nějak moc nehodí).

hodnocení

0x
Otázka sice úplně mimo, ale nadpis položen tak, že využiji: japato, že si různá témata zvířátek zasloužila své ikonky, ale drůbež tam má ikonku pejska :-D *hledam*
Edit: a koukám, že jich je více, i koně, ovce a kozy nebo králíci
Většina podrubrik má univerzální avatar pro celou rubriku. :)
Divný avatar na Poradte.cz #4

Kolik nejrůznějších zvířat na světě existuje? To by tu mělo každé z nich mít vlastní avatar? *ee*

Totéž třeba u nářadí - kleště, šroubovák, pila, nůž, vrtačka, soustruh, kladivo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]