Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí mi, že nemohu anonymně na něco odpovědět, takže končím

Od: ringo® odpovědí: 24 změna:

Tak tady po téměř 11 letech končím. Nebudu se tu skrývat ani pod jiným nickem. Mějte se tu hezky. Ringo

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

@ringo - nechoďte pryč, jste dobrý rádce !

liska5
hodnocení

5x

Ahoj, Ringo, mohu Ti říct, že jsem několikrát přestala na Poradně komunikovat..Ani ne tak kvůi obavám z prozrazení, ale pro hulvátství některých osob. V tu chvíli jsem s tím praštila. Zklamání, konec, klid,... i lítost. Nechtěla jsem ale oznamovat ukončení rádcovství, protože mám ověřené, že jak člověk za pár týdnů vychladne, tak se mu začne po některých lidech z poradny stýskat a jde do toho znova navzdory nedokonalostem této instituce. Proto radím, dej si pauzu, ale neopouštěj nás navěky! Rozdýchej to, odpočiň si a jednou se zas ukaž, protože s Tebou počítáme a jsi tu platný! Liška*placni*

hodnocení

3x

Ringo, asi Vám rozumím. I moje rodina a několik mých známých ví, že chodím na poradnu a pod jakým nickem vystupuji. Také by se mi nelíbilo, kdybych něco delikátního napsala anonymě a někdo, asi sys, mě prásknul. Sice je ta pravděpodobnost, že by to někdo našel, zcela mizivá, ale naštvat to dovede. To ano. Nevím o co jde, hledat to nebudu a ostatně po omluvě MilanaCukráře soudím, že je to smazané.

Na druhou stranu od sysů vítám, když odhalí, že verunka, lilinka, katynka atd. jsou jedna osoba, která se jen baví a podobně. Zde zřejmě doslo k omylu, všichni jsme jen lidé.

Napočítejte do deseti, možná do sta a zůstaňte.

355
hodnocení

3x

Na anonymitu by měl mít právo každý kromě případů kde anonymita není možná nebo žádoucí (úřady, policie, soudy atp.). V internetu a především v internetových diskuzích je ale anonymita často žádoucí. Vystupovat v diskuzích pod nějakým nic neříkajícím a to i registrovaným nickem neznamená nebýt anonýmním. I kdyby si někkdo zvolil nick např. Izidor Antal tak nikdo kromě těch kdo ho možná nějak blíže znají nemůže vědět jestli je to pravé jméno a příjmení toho diskutujícího a nebo pouze nějaké nepravé za kterým se skrývá. Ano, mnohé údaje o lidéch se dají v internetu dohledat a různě zjistit když si někdo dá tu práci, ale nepovažují to za příliš slušné když někdo se hrabe v něčích osobních údajích do kterých mu nic nemusí být a navíc je ještě v diskuzích zveřejňuje aby toho člověka záměrně zkompromitoval. Pokud je někdo v internetu nějak veřejně nebo anonýmně aktívní tak musí počítat s tím, že je i do jisté míry více či méně dohledatelný a identifikovatelný. Záleží co a kde v internetu všechno kdo o sobě zveřejní nebo nechá zveřejnit. Nelíbí se mi např., že v internetu je veřejně dostupný živnostenský rejstřík, katastr nemovitosti, registr domén a možná i některé další ze kterých se dá zjistit některé osobní údake o mnohých lidéch a to bez toho jestli se to těm lidém líbí nebo ne. Kdybych přišel na některý z uvedených úřadů a chtěl tam zjistit nějaké údaje o někom tak by mi to možná odmítli sdělit možná s odůvodněním, že jim to neumožňuje zákon na ochranu osobních údajů i když v internetu je to normálně veřejně dostupné. Pokud jsme připojení k internetu a používáme ho tak bychom vždy si měli uvědomit, že jsme téměř všude více či méně sledování a údaje o nás a naší aktivitě jsou odesilané kdo ví kam a to nejen kvůli zobrazování reklam. Jsem přesvědčený, že i zde na této poradně jsme adminem do jisté míry sledování aby nás pak mohl více či méně buzerovat pokud se mu na někom z nás něco nelíbí. Možná i to je důvodem proč někteří tuto poradnu bohužel opoušti.

hodnocení

2x

? Jak anonymně odpovědět?

hodnocení

2x

A jaký je prosím rozdíl mezi "anonymně" a tím, když píšete pod nickem?

Já píšu pod svým pravým jménem, ale o Vás stejně nevím kdo doopravdy jste...

hodnocení

Třeba ten, že některé otázky /a odpovědi/ jsou opravdu delikátní a nepotřebuju, aby si někdo skládal střípky mozaiky dohromady. Ať už se týká sexu, nemocí, politiky atd. Prostě tu vystupuji pod určitým nickem a některá témata s ním nechci spojovat. Navíc to může zjistit i někdo z přátel či rodiny atd.

No vitajte na internete, ktory si vsetko napisane pamata. Velky a uzasny objav ste urobili, naozaj.

Len si neviem predstavit,ako by vas niekto identifikoval, ak neuvediete mesto kde byvate a pod. Ano, je mozne zlozit si mozaiku, ze pan Ringo teraz zapaja bojler a sucasne mu nestoji ako zamladi, ale stale nik nevie, kto to je.

hodnocení

2x

Omlouvám se Vám, již jsem byl pokárán.

Pane Milane vážím si lidí co "mají koule" a píší své znalosti a zkušenosti neanonymně.

Potkávám Vás už pár let na poradnách a jevíte se jako člověk příčetný.

Nevím sice o co jde a je to nepodstatné, ale stane asi všem, že jim někdy "huba ujede".

Pro Ringa: byla by škoda tu nebýt :)

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, tak vůbec nevím, o co se jedná a už se to asi nedozvím, tak nebudu tuto noc z neukojené zvědavosti spát . A nyní vážněji - rozdýchat to, počkat třeba několik dní a potom se v klidu vrátit. Nikdo to nebude hrotit, pochopí to každý (kdo už to tady chtěl třeba také zabalit) a byla by škoda přijít o dobrého rádce. Zdravím!

P.S. Lepší je psát moudra na poradnu, než v parku házet kousky pečiva vrabcům.

aa*
hodnocení

1x

Co to meleš? Jasně že to anonymně jde. Vezmeš jinej počítač a podepíšeš se třeba AA... Tak čau :-P

No, to teda nevím. Čau.

Není potřeba jinej počítač.

motofoko

Není potřeba jinej počítač, ale hlavně jinej internet

ben®

Jo jo, ale něco je špatně .

hodnocení

Nejde mi o to, házet na někoho vinu /nedej bože špínu/ ani nejsem k smrti uražen. Jen si myslím, že tento systém je špatný. V tom opravdu pokračovat nechci. Pokud nemohu na něco anonymně odpovědět, nemám zájem. Jsou opravdu choulostivá témata a je mi jedno, jestli to budou lidi vědět o Ringovi, nebo Frantovi Novákovi z Přelouče. Mám určité image a to si chci zachovat. Howgh

Ako si to presne technicky predstavujete? Napr date otazku "nestoji mi ako zamlada" pod nickom A. Nasledne sa diskuteri opytaju detaily a vy si myslite, ze ked budete odpovedat v tretej osobe ako nick B, C, D tak sa nik nedovtipi, ako to pise stale A?

Nerozumiem tej poziadavke na anonymitu.

@peter - já tomu rozumím tak, že ringo zde odpovídá pod svým známým nickem, který lidé znají, třeba v technických dotazech, ale nechce, když dá třeba ten dotaz "nestojí mi jako za mlada", aby každý hned věděl, že je to on. A to chápu. Je fakt, že občas se tu dozví člověk od sys věci, na které by jinak nedošel. A pokud je tu někdo anonymně ( i když je jinak třeba registrovaný), netrolí, neuráží, tak by nikdo jeho identitu neměl odhalovat. Přijde mi to hodně jako podpásovka. Ovšem je to jen můj názor, někomu to možná přijde normální.

hodnocení

0x

Už včera bylo "vyřešeno". Ona identita nebyla doslovně vyzrazena, ale bylo poskytnuto vodítko, to ano. Kdyby někdo hodně chtěl mohl si to dohledat. Po nahlášení jsem to upravil a @milancukrar informoval. Zpětně s tím už víc neuděláme...

Děkuji, velice se opět omlovám za nevhodnou poznámku.

spu
hodnocení

0x

bečet nebudu

dumm
hodnocení

0x

Aktuální problém má mnohem větší dosah, než se zdá. Primárně by osobě MilanCukrar mělo být odebráno
právo sysa a měl by být maximálně pouhým přispívatelem, protože:

- samovolně maže příspěvky i celé vlákna (máme vyfoceno)
- nezvládá kritiku
- nevyžádaně moralizuje
- banuje desítky IP
- poskytuje životunebezpečné rady
- podporuje poskytovatele životunebezpečných rad

Jeho činnost je nebezpečná, neměl by disponovat právy sysa.

výtka
Upozornění od administrátora 30. 09. 2022 17:09:10
myslím, že adept na odebrání práva přispívat je tu někdo úplně jiný...
ben®

dumm - a ještě Milan v zimě do sněhu vyčůrává obrazec kosočtverce a navádí k tomu i ostatní .

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]