Nejste přihlášen/a.
Každý máme svůj názor, ale mně Valentýn připadá nějak trapný. Lásku a pozornosti bychom si měli prokazovat celý život /muži ženám i ženy mužům/ a ne jenom na povel, proto, že si někdo vzpomněl - 14. 2.
Pokud lidé mají zdravý a pěkný vztah, není třeba to dávat najevo právě /a jenom/ 14. 2. Připomíná mi to totalitu - kolem paneláku byl binec, pak na povel vyhlášena sobota jako AKCE Z, lidé se vyhrnuli s hrabičkami a za týden nato - zase ten samý binec.
Takže se mějte rádi celý měsíc, celý rok a vlastně celý život a nedělejte si starosti s nějakým Valentýnem. Jedna kytka na Valentýna žádné manželství nespasí. Dobrý vztah musí mít dlouhodobé a pevné základy. A Valentýn je jednou za rok nepostaví. Jaga.
Měli bychom se spíš věnovat našim českým tradicím, než šilhat jinam. Třeba můj otec /1925/ vzpomínal, jak vždycky v předvečer 6. 7. se dělala za vsí velká hranice, zpívalo se Hranice vzplála tam na břehu Rýna...Kdo nezná, ať se podívá na film Obecná škola. Tohle jsem nikdy nezažila a jistě jen málokdo z nás. A patří to přitom k našemu národu daleko víc, než nějací ty valentýni, halovíny, dědové Mrázové a santa Klausové.
Jago, vidím to úplně stejně. Nesnáším přebírání amerických tradic, když máme svých dost a bohužel zanikají.
nox
já to nezpytovala, odkud ten zvyk pochází, ale nelíbí se mi to.
Tak se za tu Ameriku omlouvám.
Dočetla jsem se v literárním kalendáři, že je 14.2. též Mezinárodní den darování knih, tak jsem se to snažila, asi marně rozšířit v práci. Pro ty, kteří neradi Valentýna
@albireo - pokud se to darování knih vztahuje i na vkladní knížky, určitě budete mít velký úspěch. Za to Vám ručím. Jaga.
Ale no tak, chlapi! jako byste se styděli za hezké slovo! Kdo s kým a kdy hraje, to si pamatujete. Ale jednu pusu a pohlazení navíc, vám příjde jako obrovský nesmysl a námaha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.