Nejste přihlášen/a.
Taky jsem to zjistil. Tohle je taková místní specialita, na psaní příspěvků neni potřeba registrace, kdokoli může cokoli, tak je to alespoň náležitě přefiltrováno. Mě třeba mrzí, že zde nefungujou normální české uvozovky, přestože je tenhle web v českém prostředí pro české lidi... A taky mi mrzí občasné ohýbání vlastních i etických pravidel za účelem nepřijití o návštěvnost.
Nechtěl jsem nikoho pohoršit. Vadí mi, že když zde napíšu něco v uvozovkách, může si někdo jiný (mě podobný), který nezná zdejší specifikum myslet, že jsem trdlo a píšu "tohle". Českými uvozovkami myslím znaky alt 0132 alt 0147, jsou to trochu jiné znaky, než " viz jejich tvar. Můj notepad je (naštěstí) umí.
kami123 - No dejme tomu. To ale nejde ani v řadě jiných programů (např. "poznámkový blok"), takže to není až tak místní specialita. A pro účel poradny to myslím není podstatné, nejsme tu v klubu spisovatelů.
To mně spíš vadí co tady občas někdo dokáže z češtiny udělat.
Já navzdorův názor nesdílím, tedy netřeba se mnou o tom debatovat.
Obecně naše české specialitky mě spíše se*ou, nejvíce qwertz. Ještě že máme metrický systém.
Jen jsem naznačil, co jsou české uvozovky.
pritom to jde uplne jednoduse, jen se musi pri ukladani do databaze text navic zvalidovat,
1/ nekolik apostrofu za sebou v rade nahradit jen jednim apostrofem (to osetri i 5min opravu textu radcem)
2/ pred vlozenim kazdy jednotlivy apostrof zdvojit, tzn 2 apostrofy za sebou, pak se text s apostrofy bezchybne vlozi do dtb
Pro vypsani prispevku v otazce se pak 2 apostrofy nahradi jednim.
Nejen anglickym dotazum by to vyznamne prospelo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.