Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občasné přetížení poradny

Od: admin® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,
pokud jste od cca 10:08 zaznamenaly horší odezvu naší poradny je to způsobeno nevybíravým crawlerem či DDOS útokem od IP adresy z Ruska, která požadovala cca 150 stran každou vteřinu.

Byla zablokována, ale nikde není řečeno, že nepoužije jinou adresu a nebude pokračovat.

doplněno 11.08.21 10:45:

Za 20 min vč občasných přestávek dokázal vyprodukovat 64tis požadavků což je průměrně přes 50/sec.

Občasné přetížení poradny

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Geolokace jistou vypovídací hodnotu nemá ze důvodů:
Zobrazená adresa je pouze "poslední dohledatelný bod" . Může to být pouze brána ( nevědomá, bílý kůň nebo jako služba). Ten kdo třeba spustil program a od nějž šly pakety klidně mojll být v austrálii
. . a dokonce to mohl být Ind.
A šlo o napadaní na apkikační úrovni (stejné http nebo proměnné požadavky) nebo na nižší vrstvě (zahlcení TCP nebo Iicmp)

hodnocení

0x

Rusko? Putinovo Rusko?

hm*

Co by ne? I Rusové určitě mívají napadené počítače.

007cz
I Rusové napadají počítače.
inspa*

Není to 100%, ale jistě, pokud tam nemá firma zákazníky, tak nasazujeme geoblokaci komplet - zejména Čína a Rusko. Pokud mají, pak do firewall jdou listy obou těchto zemí - identifikované IP a jejich rozsahy a aktualizujeme to několikrát za den.

witch*
hodnocení

0x
Je pravda, že kolem desáté mi to stávkovalo. Nechtělo to načítat.
Co se týče útoků na můj telefon, tak zrovna z RU, UK nebo Canady (QB) to aspoň u mě není rarita..
Útoky na telefon? To se běžně děje?
Noooo jasně. A jak to zjišťuješ?
witch*
Chodí mi to mailem. Že se zkoušeli nabourat do FB nebo IG přes přihlášení ze zařízení XY. Přitom já tyhle dement sítě nepoužívám víc jak 7 let.
Mám i fotky. Ale jelikož moje příspěvky zde na Poradně moderují, tak mi fotky ani screeny nejdou vkládat.
Aha. To jsem čekal. Takže phishing.
cs.m.wikipedia.org/...
Takže je to o něčem jiném než si myslíš.
witch*
Nevím. Já se v tom nevyznám. Prostě přijde mail typu: Opakovaně jste se pokoušel/a chybně přihlásit k Vašemu FB/IG/Google účtu. Přesto pokračovat? A pak je tam vypsáno z jakého zařízení, z jakého města, státu a čas.
Navíc já mám skoro všude hesla 26-ti místný v kombinaci malých, velkých písmen a číslic, tak ať si zkouší kdo chce, co chce a HLAVNĚ.. platební kartu nevlastním radši vůbec. Takže mi můžou.. :-D
To jsou maximálně pokusy o krádeže účtů (pokud ne jen pokusy o vymámení přihlašovacích údajů - phishing). Rozhodně ne útoky na mobilní telefon :-D
witch*
Tak ty účty mám v mobilu. Nikde jinde. Tak jsem to myslela. A mámit můžou jak chtěj no. Když je to baví.. ona se zas nějaká ta rybka chytí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]