Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už nějakou dobu přemýšlím, proč se zdejší dotazy (míním dotazy směřující jinam uvnitř Poraďte.cz)otvírají do nového okna, zatímco odkazy směřující mimo Poraďte se otevřou ve stejném panelu.Asi to bude mít nějaký smysl, ale uniká mi, jaký...
V poslední době se k odkazům na podobné dotazy připojuje níže uvedený text.
Předpokládám, že asi slouží statistikám (odkud návštěvníci přišli).
Reaguji-li zde na dotaz tazatele plus na některou z dřívějších odpovědí, je docela otrava pokaždénapřed muset smazat zmíněný text a pak teprve doplnit odkaz na příslušnou odpověď.
Nebylo by možné ke jménu reagujícího uživatele místo odkazu na informace o uživateli připojit odkaz na jeho odpověď (na konkrétní příspěvek ve vlákně)?
Zajímá-li někoho konkrétní uživatel, najde jej ve statistice uživatelů. V dotazu bych více ocenilamožnost adresně reagovat na odpovědi (nemuset vypisovat na čí odpověď ze kdy reaguji).
---
Podobné je to s kopírováním:Okopíruji-li zde z dotazu nebo z něčí odpovědi odkaz, musím jej před vložením do adresního řádku prohlížeče"prohnat" textovým editorem, odmazat "Zdroj", čistý odkaz zkopírovat do schránky a pak teprve se dá použít.
Chápu sice, co se "Zdrojem" sleduje, ale bohužel to dost otravuje běžné uživatele,kteří odsud žádné texty nekopíruji jinam ...
Nešlo by s tím něco udělat?
Děkuju za odpověď, i za názory dalších uživatel a přeju pěkný den
doplněno 13.01.14 18:36:Teprve po vložení dotazu jsem zjistila, že editor dotazu neumožňuje řádkový zlom. Zřejmě kvůili tomu někde zmizely mezery mezi slovy...
Ano, Váš odkaz se mi otevřel ve stjném panelu (musela jsem se sem vrátit).
Právě proto mne to zarazilo. Chápala bych otvírání dotazů směřujících mimo poradnu do nového panelu a odkazů směřujících do zdejší poradny ve stejném panelu.
Ale otvírají se obráceně.
dokonce se do každého odkazu vloží nofollow, aby se snížila jejich atraktivita pro SPAM. Objevil jsem, že v některých odkazech to bylo vloženo 2x, proto jsem dělal úpravu a jako dědeček, který měnil až vyměnil to nedopadlo na první pokus na jedničku. Ale řekněme 2 dny už to funguje jak je záměr.
to utm je skutečně ke sledování, díky tomu nově vidím kam lidé klikají a jsem v šoku, že se nejvíce kliká na ODPOVĚDĚT pod otázkou, zatímco já klikám zásadně nad ní
Správné odkazování na konkrétní odpověd je najít záložku - rozliknout "Zobrazení struktury odpovědí v otázce" a vzít ten správný odkaz.
Zdroj se očistí sám, pokud vede na stejnou otázku. Můžete ho tam nechávat, pokud to nezměníte umaže se a pokud ne já ho umažu během pár hodin, protože to pravidelně kontroluji. Většinou umažu každý den 1, který zůstane.
doplněno 13.01.14 19:11:až teď jsem si všimnul, že to utm ze poslední otázky - tam je to bohužel daň za to, že vím nač se kliká... tam to holt musíte umazat
umazávání zdroje jsem právě vyzkoušel, funguje. Dokonce v novém editoru je vidět, což je blbý... ve starém to vidět nebylo a občas to ukázalo, že lidé vkládají otázku 2x Ale vážně se to umaže samo... pokud to vede na jinou otázku, tak zůstává. Ale samozřejmě všechny OS a prohlížeče mají různé speciality, takže někdy se to nepovede.
se nejvíce kliká na ODPOVĚDĚT pod otázkou, zatímco já klikám zásadně nad níKdo by se vracel na zacatek otazky, kdyz prave dokoncil cteni, je na konci a je tam hned tlacitko "Odpovedet"?
Admine, neřeším zkopírování části dotazu do odpovědi (i když občas "Zdroj" v některých odpovědích zahlédnu). Řeším kopírování odkazu z odpovědi nebo z dotazu (ne každý vloží odkaz jako klikatelný) do adresního řádku prohlížeče ► tam to otravuje, to je to, co musím řešit přes poznámkový blok ...
Hm, takže kvůli utm asi budu muset přestat používat odkazy na podobné otázky, budu se vracet na hlavní stranu, kde se to (zatím?) neobjevuje...
Co to vlastně je za funkci? Objevuje posledních pár týdnů na více webech.
např tu: webova-analytika.robertne/... dá se to používat různě. Já si na tom vyzkouším změnu designu a pak to zase můžu dát pryč, ale potřebuji nějakou historii, abych mohl odvodit "trendy"
Ta plánovaná změna designu je jen hraní s malinkatými kousky poradny, nemusíte se bát. A začnu v mobilní verzi. Vlastně jsem už začal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.