Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám ještě jedno přání pro rádce

Od: anony* odpovědí: 7 změna:
Chtěl bych se tu obrátit na rádce s velikou prosbou. Když má nějaký člověk nějaký problém, nějaké trápení ve vztazích atd, zkuste se do toho člověka vcítit, vzít si na chvilku jeho boty a pokud možno odpovědět citlivě,empaticky. Já chápu, že každý člověk je jiný, má jinou osobní zkušenost. Nakonec já to také beru ze svého pohledu, pohledu citlivého člověka a když si čtu některé odpovědi, přijdou mi necitlivé, zraňující. Nechci být špatně pochopen, což hrozí. Já nechci, abyste lidem mazali med okolo pusy, jen aby jste se před tím než napíšete zamysleli nad formou odpovedi. Ne každý je drsňák a když já unesu 20 kg neznamená to,že ho musí unést každý. Děkuji.
doplněno 11.06.21 17:04: Děkuji všem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Souhlasím. Mně ale víc vadí ty odpovědi, které nic neřeší, nebo dokonce uráží. Viz např. Jak získat více sledujících na Ig? To už jsem opravdu vypěnil.Já chápu, že pro spoustu z nás je to naprosto směšný problém či dotaz. To ale neznamená, že se nebudu snažit odpovědět. A nebo nebudu odpovídat vůbec. Ale vypisovat tam jak je Ig směšný, trapný a já ho nepotřebuju, to je fakt mimo mísu. Mladá generace je naprosto jiná, než my staří pardáli a lvice a co se nám zdá směšné, je pro ně životně důležité a naopak.

hodnocení

1x

Myslím, že máš pravdu, ale vše má svoje ale... Někdo poradí myslím, že docela i slušně, ale připomínka tázajícího je mnohdy až dost nepříjemná, ba skoro dost hrubá... Prostě někdy i ty otázky svojí hloupostí zavdají tomu, že se někdo vytočí... Přestože v dnešní době je svět naruby, najednu stranu se berou v úvahu rúzné úchylky a nenormálnosti, které se tolerují, z druhé strany neexistuje mnohdy zdravý pohled na věc...

Někdy je otázka na vytočení a člověk neví zda si tázající dělá z lidí srandu, nebo je to pravda... Do nedávna jsme byli povážováni za celkem chytrý národ, kde již nějaké vedení rodiny a školy vytvářelo rozumný náhled na věc, že nemuselo být na mikrovlnné troubě napsáno, že tam nemáš dávat kočku, to už nemluvím o zvířatech, že je nemáš dávat do pračky, osobně jsem měl před lety na klávesnici k PC napsáno (vypsáno asi 20 věcí) jako že nemám nikoho bouchat po hlavě, nemuselo být na zpětném vzrcátkuautomobilů (viz USA), že odraz předmětu je zrcadlově obrácený...

Tak mi připadají otázky, kde je v polokeckách téměř durch díra ve velikosti 20tikoruny a jsou zlomené zda se to dá opravit... Nejraději levně... Nebo zda z 1000Kč dokážu do zítřka udělat rychle 10.000Kč ... Na takové věci by si měl vědět odpovědět snad každý člověk sám... Je jen výhoda, že vše je vedeno virtuálně a stojí to jen propálenou elektřinu u počítače...

hodnocení

0x

Myslím, že nejcenější a objektivní radou je rada odevšech. Tedy jak od těch drsňáků, tak od těch květinek co tě pohladí. Můžeš si pak z toho vzít to podstatné pro sebe.

Nesmíš každou radu, která se ti nezdá chápat vůči sobě na svou osobu. Ten člověk to totiž nemusí myslet zle. To se i můžeš vcítit do nás, kteří ti chtějí pomoci.

;)

liska5

Jasně. jsme každý jiný, tak i odpovědi se budou lišit. Něco se stane. Někdo se skrčí, druhý dá ránu, další žádný konflikt nevnímá. Většinou se sejde více podobných reakcí, ale tazatel si stejně vybere podle své nátury. Aspoň vidí tu rozmanitost řešení...

Taky se mi zdá krajně nevhodné, když " náhodný kolemjdoucí" vypálí z pozice anonyma zcela nevhodnou odpověď, trapnou, ponižující a třeba i vulgární.

15.07.21 00:34

;)

joudic*
hodnocení

0x
vas nick jsem nikdy nevidel, vase historie po registraci je nulova... existuje na to termin: attention whore. Sorry za uprimnost.
doplněno 15.07.21 01:33: respektive jsem tu pres 10 let a v zivote by me nenapadlo zakladat uz druhy "dotaz" typu, ktery jsem od vas videl...
liska5

Anony je tu 50 dní a řeší většinou své psychosociální problémy. Dochází na psychiatrii, ale něco mu nesedí, tak se ptá. Dostává seriozní odpovědi. Ale občas někdo, kdo se sem zatoulá a není v obraze, reaguje necitlivě. Některé odpovědi bych taky vymazala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]