Nejste přihlášen/a.
Šlendryán! Není to náhodou tak, že rádce je zde zdarma a dobrovolně a krom této poradny má kupu jiných starostí? Takže se sem vrátí o několik hodin později a nebo až druhý den. To už ale může být všechno jinak a jeho případná další odpověď nesmyslná nebo kontraproduktivní. Tím samozřejmě nevylučuji, že jsou zde individua, která jen prudí. Taky je tu jeden rádce, který zásadně odpovídá otázkou (necituje-li svého nejlepšího přítele)
Tak jsem se pár hodin odmlčel (ano, podle sebe soudím Tebe). To úvodní zvolání vyjadřuje můj pocit z Vaší otázky. Pokud se Vás nějak dotklo, tak se omlouvám. Podobnou (byť diplomatičtěji formulovanou) reakci, jste obdržel i od dalších délesloužících rádců. Zkrátka nejen důvody, ale i "lidé jsou různé", ale ne zas tak, aby se podobné situace zde na poradně neopakovaly stále dokola. Proto ta moje, uznávám, trochu podrážděná reakce. Ne kvůli Vašemu prvotnímu příspěvku, ale v očekávání smršti následných reakcí, jak je Poradna strašné místo, kde je kdekomu ubližováno, admin a syslové patří nejméně za katr atd, atd. Naštěstí se chytla jediná @witch.
Co se týká toho časového odstupu, asi jsem divný, ale zejména u technických otázek mne odpověď zajímá stále. I když už třeba není její řešení na pořadu dne. Třeba se pořád nenašel nikdo, kdo osobně zkoušel nacpat pátý dveře z Felicie do dvojkový Fabie kombi, což je moje nejstarší otázka zde, a tak pořád nevím, jestli to jde.
Tak příjemný večer a co nejvíce zodpovězených dotazů, ať už na první dobrou nebo po doplnění.
Dobrý den, Anony,
každý by si měl nejprve zamést před vlastním prahem.
18.3.22 jste mi poslal dotaz vnitřní poštou. Hned den nato, 19.3. v 6,39 jsem Vám odpověděla. Snažila jsem se o rozumnou odpověď. Ale Vy jste dodnes /je 7.4./ nedokázal mou odpověď ani otevřít. Natožpak reagovat. Proč jste mi tedy psal, odpovědi nevyžadujíce? Jen abyste zabil čas?
Mohla jsem zatím vyžehlit nebo vyluxovat. Psala jsem Vám. A nic.
Proto si, prosím, opravdu udělejte pořádek sám v sobě a neposílejte zcela zbytečné otázky. Ani vnitřní poštou. Zpočátku jsem Vás litovala, dneska vidím, že je to všechno poněkud jinak. Opravdu jinak. A ta pomoc někomu mě nějak přešla, když není z druhé strany žádný zájem spolupracovat.
Tímto Vám nenadávám, chci jen, abyste věděl, že i Vy byste se měl určitým způsobem chovat. Neumíte to, co na to říct víc? Proto nemá cenu Vám radit. Jaga.
Také někdy v odpovědi položím doplňující otázku. Pak se snažím nějaký čas otázku sledovat. Ten nějaký čas bývá různě dlouhý. Skoro nikdy se ale doplňující odpovědi nedočkám. Zejména v otázkách týkajících se vztahů mi připadá, že tazatelka (velmi často nereagují ženy) se nechce nepříjemnějšími otázkami zabývat.
Pokud tazatel otázku doplní a odpovědi se nedočká, má možnost připomenout se vnitřní poštou. Protože původní dotaz se mohl posunout někam hluboko a nedivte se nikomu, že si nepamatuje všechno. Nebo se původní dotaz zaplevelil a rádce už nemá chuť se tím probírat. Vnitřní pošta je výhoda registrovaných. Registrovat se může každý, Vy jste, tak se velké části rádců můžete připomenout.
Jistou možnost vidím, ale byla by zřejmě technicky náročná, možná nemožná. Když položím doplňující otázku (nebo i bez ní) a v komentáři na mě tazatel bude reagovat, abych dostala info. Podobné, jako když otázku sama založím a pak mi po hodině chodí maily s reakcemi. Ale abych dostávala informace úplně o všem připsaném tedy fakt nechci.
Zdravím. Ještě k těm doplňujícím otázkám a odpovědím na ně. Pokud takovou doplňující otázku položím, odejdu a při návratu zjistím, že už odpověděl někdo jiný, který vzal v potaz odpověď tazatele na tuto moji dop. otázku, a odpoví to (nebo něco ve stejném smyslu), co bych odpověděla já, tak už přeci nebudu psát totéž. Dám body, a tím vyjádřím souhlas s odpovědí. Chápu tuto poradnu jako společenství lidí tázajících se, a lidí odpovídajících = radících. Ne jako chat tazatele s desítkami jednotlivců. Ida
@ida, tak to dělám i já. Zvláště když je dotaz čerstvě položený, je zmatený, nepřesný. Položím doplňující otázky a mizím. Pokud se později na dotaz kouknu a odpovědi jsou v plném proudu, tak nemám důvod dopisovat stejné odpovědi.
Ještě by tazatel mohl založit jiné vlákno a poprosit tázající, aby po založení otázky reagovali a nedělali mrtvého brouka. Nejlepší by bylo, kdyb i sděllii, která odpověď jim pomohla. Z bodování se to nepozná.
Tak já už sem chodím přes 10 let a doufám, že nezmění. Admin dobře ví, co a proč dělá. Konečně - jsou to jeho stránky.
A já se adminovi vůbec ale vůbec nedivím.
Opravdu se vám zdá cca... 15 000 příspěvků o covidu na této poradně málo?
Vyhledání dotazu...Covid
Přibližný počet výsledků: 15,000
Zdroj: poradte.cz/...
jejda a jsme zase na vlně stížností a nářků. Jakmile začne jeden, vždycky se spustí lavina.
Řekl bych, že u takto nevinné otázky to je přímo absurdní nářek a mimo pravidla - stáčet otázku na jiné téma. Takže něco na tom vážně bude. Restrikce jsou očividně potřeba. Jste toho @witch důkazem
chronický stěžovatel. nikdy nepřizná, že je chronický stěžovatel.
chronický alkoholik. nikdy nepřizná, že je chronický alkoholik.
chronický hypochondr . nikdy nepřizná, že je chronický hypochondr .
chronický absentér. nikdy nepřizná, že je chronický absentér.
a můžeme doplnit další druhy...
Docela mě bavíš. Ty máš jasný obrázek o lidech z poradte, ale nikdo jiný o tobě ne?
Těžko říci proč to tak je. Komu na otázce záleží a záleží mu na "pravdě" ten svou otázku rád doplní. Ten kdo dostane první odpověď v rozporu se svým očekáváním ten už nic nedoplní.
Co si budeme lhát. Často se lidé ptají jen aby si potvrdili, že mají pravdu a pokud ji v očích ostatní nemají "je to prostě jen blbá poradna" a konec.
Co k tomu říct...
1) uživatelé si často neuvědomují, že nikdo tu nejsme 24/7 a dost často vidím jak se domáhají odpovědi do 30 max 60 minut. To je zase jiný druh extrému než popisuješ
2) tady je opět souvislost s mou první reakcí...může se tedy stát, že se na něco zeptám a pak tu taky nějakou dobu nejsem...notifikace by nic nezměnila.
3) často mam opačný problém - na něco doplňujícího se zeptám, steduji nové odpovědi a ono nic. Dočkám se až po x dnech a to mi otázka často už zapadne níž a nemusim si ji hned všimnout (a pokaždé nekoukám na otázky kde jsem reagoval). No a někdy se nedočkám vůbec přestože tazatel vesele komunikuje. Jak bys řešil tohle?
Jasně, na tebe to bylo
Jenže ono to má spolu souvislost, proto o tom píšu.
Ale vynechal jsme bod 4 (omlouvám se, oběd )- někdy jsou otázky položené dost obecně, nebo bez detailů, které jsou podstatné a není z toho jasný o jaký jde problém. Může se pak stát, že pro rádce nedává dotaz smysl a zeptá se na detaily. Pak už to dává smysl, ale je to třeba mimo řekněme znalosti rádce. Možná ty v tom vidíš něco špatného, ale kdyby se ten rádce nezeptal tak vůbec nezjistí kam dotaz směřuje a odpověď může ak dát i někdo jiný.
Občas to taky dělám a někdy když je to zjevné tak dávám upozornění jako sys (jinak bych dostal otázku z dotazů bez odpovědi)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.