Nejste přihlášen/a.
Již delší dobou sleduji, jak se zde na Poradně prozrazuje identita. Není zde zachována anonymita.
Je to jak z pozice jednotlivých, déle užívajících rádců, ale i syslů.
Internet je jako dálnice, všechno lze vystopovat. Někteří k tomu mají i povolené možnosti, z jaké IP adresy je příspěvek vkládám, z jakého e-mailu, někdo je prostě jen počítačově zdatný, nebo se rád o tom dozvídá více a šťourá. Ale proč to zveřejňovat?
Co mě k tomu přimělo? Týká se to občas i mě, a dnes jsem zaregistrovala oslovení ,,pane Aleši Urválku,, Třeba v otázce - Covid pas v jaké bude podobě
Nevím, oč jde - vtip, ironie, nebo se pánové znají?
Samozřejmě, stojím mimo, nevím v tomto případě konkrétní podrobnosti, možná se mýlím.
Nemyslím, že by zde někdo štoural po identite ostatních. Ovšem vyjímkou muže být situace, kdy se rádci znají osobně - pokud se nepletu tak se úzká skupina skalních občas slézá, tudíž se osloví občas křestním jménem.
No a pak se tu občas vyskytne tazatel, který položí dotaz typu co je nejlepší produkt pro ... a vzápětí sám sobě pod jiným nickem odpoví - to mě sice štve, ale dá se to pochopit, jako jakási snaha o neplacenou reklamu.
Co ale nechápu je situace, kdy dotyčný diskutuje přes poradnu sám se sebou, aniž by šlo o výše uvedenou reklamu. Ovšem lidská psychika je silně komplikovaná věc a v dnešní progresivistické době kdejaký mimoň usiluje o zviditelnění, zrovnoprávnění a pod - tak zřejmě občas i schizofrenik zatouží po internetovém pokecu sám se sebou
1) Nevím, že by se tu běžně prozrazovala identita, vlastně jak? Sám bys měl vědět co je dohledatelné a identita = jméno ne? Tady jsou přezdívky...nebo ne? Uživatele, kterého zmiňuješ tak pokud se nepletu tak bylo použito to co sám o sobě tady napsal.
2) Uživatelé poznají co píše jeden uživatel, nepotřebují SYS
3) Spojuji si uživatele, pokud jde o různá kontroverzní témata tak si pak udělá člověk pěkný obrázek. Sice neprozrazuji běžně jiné přezdívky, ale z 90% má k tomu uživatelel asi jednoduchý důvod - kdyby se nesnažil trochu skrývat tak by už možná dostal BAN. Jen pár lidí k tomu má důvod u citlivých témat, tam to plně chápu a respektuji (vlastně ani není třeba tyto uživatele řešit).
4) Jaký k tomu máš důvod ty? Taky střídáš v reálném životě identity?
Dobrý den, zveřejnění slouží např. k tomu, aby si každý dal pozor na to, co zde píše, resp. přijal za to odpovědnost, neskrýval se, neměnil přezdívky, nevydával se jednou za ženu a jindy za muže a neměl pocit, že si může na internetu dovolit vše. Kdo se zde chová v komunikaci jako v reálném životě, kdy je vždy sám za sebe a dodržuje pravidla tohoto webu, tak je v pohodě. Zdravím!
cutora - používat různé přezdívky pro jednu osobu zakázané není. Nevím, jak to mají nastaveno ostatní, ale pokud takovou věc zjistím já, tak je pro mě ta osoba nedůvěryhodná a přestávám věřit tomu, co zde píše. Pro mě je to exot, osoba měnící názor s využitím jiné přezdívky, osoba skrývající se nebo osoba bláznivá. Příkladem budiž vztahovačná (poradnu opouštějící a znovu se vracející) Pohanka (Jahůdka, Senior a jiné), kterou výrazně připomínáte, resp. myslím si, že jste původní Pohanka.
Někde v pravidlech je, že člověk nesmí používat různé přezdívky?
Či vystupovat jako muž, žena či ono?
Nadsázka z reality:
Dnes jsem se ráno brobudil a cítím se jako pes, žena, muž, dítě, krabice. I takto dnes lidé vystupují.
Ono to též může třeba být tím,že se z jedné IP adresy se objeví víc přezdívek jmen na nějakém portálu, protože ne každý má třeba svůj internet v mobilu a využívá např.sdíleného internetu v domě s více lidmi,ubytovny,knihovny,coffe bary, ve škole, v práci,restauraci.Řekl bych, že ne každý si může ještě v této době platit u operátora data např.O2 tarif NEO od 1099Kč.Já mám třeba sdílený internet s bráchou a přidávám mu 200Kč.měs.Internet je sice potřeba, ale někdo ho přesto může využívat příležitostně a nevyčerpá tolik GB.dat.,pokuď něco nestahuje filmy, hry apod.Je to zatím ta levnější varianta využití internetového připojení, pokuď v jeden čas se nepřipojí víc lidí najednou a nepřetíží se tím síť.Je ale lepší, že by měl každý sám svůj internet nezávisle na někom jiném, ale doufám že se to časem ještě změní a poskytovatelé služeb to více zlevní a zrychlí internet.
alesi a cutoro vy jste se opravdu hledali. Máte stejný přístup, stejný problém. Nejste náhodou zpříznění i fyzicky?
Co já vím, tak identita je tu vyzrazena pouze v případě, že uživatel mění jména za účelem škodit.
Já jsem to hodila jenom do diskuze, samozřejmě záleží, jak to komu vadí, pan A. to vysvětluje. Nic společného nemáme, to je to samé, když jste minulý týden podezírali paní anz... a mě, že jsme jedna osoba, kvůli stejným názorům.
Možná jsem asi v tomto hodně ovlivněna současnou situací GDPR, a aby se člověka v tomto směru něco nedotklo.
Musím přiznat, že když pan dotyčný a později paní dotyčná tady prezentovali některé moje nicky, včetně kdysi dávno zaregistrovaného, tak se mě to nebylo milé.
Ale mě to prostě baví, dávat si pokaždé jiné jméno a snažím se spíše vysvětlovat, apelovat ohledně covidu, určitě nanapadám.
Ano, nedělejte neználka,. právě Vy jste jeden z těch, který si to dokáže zjistit..
Je snad důležitější, jak člověk radí, jestli je pro Vás ta osoba nedůvěryhodná je mi úplně jedno. Neznáme se.
Jinak názory máme každý svoje a stojíme si za nimi.
.
maverick - nevím, proč mi potíte do hlavy vaše názory. Já si budu dělat co chci, nebudu se registrovat a budu mít vícero přezdívek. Co je na tom nepochopitelného?
Přestaňte ostouzet a buzerovat, děkuji.
Šikanujete lidi s jiným názorem. Mám ho pořád stejný.
pohanka / slehacka / jahudka / senior / cutora - s tímto přístupem se blížíte k BANu a třeba se ho i dočkáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.