Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sděluje policie, kdo podal stížnost?

Od: janap odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chci se zeptat,zda policie sděluje,kdo podal telefonickou stížnost. Byla jsem nucena volat ohledně nevhodného chování a výhrůžek a teď mám strach,aby se tyto spoluobčané nemstili..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

16.04.21 14:40
hodnocení

8x

Ne.

janap
hodnocení

Jste si jistý?To bych byla ráda ,jedná se o nepřizpůsobivé agresivní spoluobčany..

liska5
hodnocení

0x

Neměla by. A dobré je jim to říct, že nechcete být jmenována, aby se dotyčný nemstil. Klidně i dodatečně.

Volala jsem nedávno policii ohledně střeby z okna na sídlišti. Tři policajti pak vyšetřovali, kdo to střílel. No, řeknu Vám, že já bych některým horlivým policajtům nevěřila. Nejmenovali mne, ale říkali, paní ho viděla od tohoto vchodu pod tímto úhlem...A druhý den u mne zvonili, abych něco upřesnila. Prostě, kdo by se pídil po tom, kdo střelce práskl, tak to z jejich jednání mohl poznat.

janap
hodnocení

No,nemám z toho dobrý pocit,jsou to Romští recidivisté.. Snad policie zachovala anonymitu,nerada bych měla podpáleny dům

hodnocení

0x

Z. č. 141/1961 Sb. trestní řád

§ 65

(1) Obviněný, poškozený a zúčastněná osoba, jejich obhájci a zmocněnci mají právo nahlížet do spisů, s výjimkou protokolu o hlasování a osobních údajů svědka podle § 55 odst. 2, činit si z nich výpisky a poznámky a pořizovat si na své náklady kopie spisů a jejich částí. Totéž právo má zákonný zástupce nebo opatrovník obviněného, poškozeného nebo zúčastněné osoby, jestliže tyto osoby nejsou plně svéprávné nebo je-li jejich svéprávnost omezena. Jiné osoby tak mohou činit se souhlasem předsedy senátu a v přípravném řízení se souhlasem státního zástupce nebo policejního orgánu, jen pokud je toho třeba k uplatnění jejich práv.

§ 55

(2) Nasvědčují-li zjištěné okolnosti tomu, že svědku nebo osobě jemu blízké v souvislosti s podáním svědectví zřejmě hrozí újma na zdraví nebo jiné vážné nebezpečí porušení jejich základních práv, a nelze-li ochranu svědka spolehlivě zajistit jiným způsobem, orgán činný v trestním řízení učiní opatření k utajení totožnosti i podoby svědka; jméno a příjmení a jeho další osobní údaje se do protokolu nezapisují, ale vedou se odděleně od trestního spisu a mohou se s nimi seznamovat jen orgány činné v trestním řízení v dané věci. Svědek se poučí o právu požádat o utajení své podoby a podepsat protokol smyšleným jménem a příjmením, pod kterým je pak veden. Je-li třeba zajistit ochranu těchto osob, orgán činný v trestním řízení učiní bezodkladně všechna potřebná opatření. Zvláštní způsob ochrany svědků a osob jim blízkých stanoví zvláštní zákon. Pominou-li důvody pro utajení podoby svědka a oddělené vedení osobních údajů svědka, orgán, který v té době vede trestní řízení, zruší stupeň utajení těchto informací, připojí uvedené údaje k trestnímu spisu a podoba svědka ani údaje o jeho totožnosti se nadále neutajují; to neplatí, je-li utajována totožnost a podoba osob uvedených v § 102a.

janap
hodnocení

Díky, už jsem trošku klidnější a budu doufat.

hodnocení

0x

Musíte vědět Vy, o co konkrétně jde. Policie určitě těm dotyčným Vaše jméno neřekne, ale může se stát to, že si to ti dotyční domyslí sami. Záleží na tom, na co jste si stěžovala a jak bude policie postupovat, abyste už měla klid. Tohle je vždycky strašně ošemetné. Ale barák Vám nepodpálí, to by museli být úplně blbí. A tak hloupí zase nejsou, když vědí odkud "vítr vane" a také vědí, že by byli oni ihned podezřelí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]