Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnocení odpovědí

Od: nunici® odpovědí: 33 změna:

Mám dotaz - nechápu sysém hodnocení .

V některých tématech je X stejných odpovědí,což chápu. Ale 2 stejné odpovědi od různých uživatelů, hodnocená je ta vložená o několik hodin později? Je to jako opisování diplomky, plagiátor má bod a původní autor nic

Chci dát bod za hodnocení - "Vaše hodnocení tvoří příliš velký podíl hodnoceného" . Pokud má stabilně užitečné odpovědi - proč to nejde?

Občas mám dojem že někteří tady mají svoji klaku klikačů. Budiž ale proč nemůžu dát bod odpovědi která je podle mě přínosná objektivní a hlavně k tématu?

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nikdy nic nebude spravedlivé pro všechny a každého.

Zajímavé. Už dvakrát kladně ohodnoceno, a přitom taková hovadina, že? Inu, jak píše autor...

72mona
@genehawkins - ale vždyť je to pravda, žádná hovadina.
A o tom to je. Subjektivita. M.

@72mona: Takže když má máma dvě děcka, přinese dvě čokolády a každému dá jednu, tak to není spravedlivé?

@genehawkins: A hodnoceno jen jednou, protože "VIP" mají pro hodnocení k dispozici dva body. Co zde znamená "VIP" najdeš ve FAQ. Jsi registrovaný, tak bys to měl vědět.

Gene, někdo ohodnotí jednou, ale za dva body. Určitě připustíte, že jsou poradci, kteří nedají jen z osobních důvodů poradci hodnocení, přestože odpověděl správně, stejně jako ten, kterému daly hodnocení. Zkrátka, taková je lidská vlastnost.

Já mám spíše problém, že nemůžu dát více bodů, páč jsem překročil limit za 24 hodin.

@satam: "Registrovaní uživatelé s vysokým hodnocením dávají také 2x."

Jak se to vylučuje s tím, co jsem napsal?

@genehawkins: Nevylučuje se to.

A že je to ohodnocená hovadina je jen tvůj subjektivní názor. Zřejmě tu bude ještě někdo, kdo má názor právě opačný.

k2

@72mona: Je to hovadina. V konkretni diskuzi k nejakemu problemu jsou tyto "vseobjimajici" tvrzeni typu: kdyz to nefunguje, bude to rozbite, nebude-li prset nezmoknem apod. proste mimo misu...

72mona
K2 + @genehawkins - jenže na tento dotaz jako takový nelze odpovědět tak, aby se to líbilo všem *smich*. Neexistuje jednoznačně správná odpověď. M.
A s tou čokoládou: dle rodiče to spravedlivé je. Ale je to subjektivní názor. Jedno z dětí doma mezitím uklidilo a vyneslo koš, to druhé se nehlo od počítače...;)

iz*
hodnocení

1x

Já si většinou (moc) nevšímám, kdo dobrou odpověď napsal, ohodnotím ji, protože je dobrá.

A pokud někde narazím na správné a chybné odpovědi v ± stejném počtu, zopakuji tu správnou (trošku jinými slovy) a mám-li "po ruce", přidám odkaz pro případné ověření.

72mona
hodnocení

0x
Pokud vaše hodnocení tvoří příliš velký podíl hodnoceného, je jasné, že ho hodnotíte častěji a ostatní váš názor nesdílí (nehodnotí ho). Je to tak uděláno právě proto, aby jednotlivec nemohl mít jednoho svého "klikače".
Hodnocení chápeme všichni, k čemu má sloužit. Ale hodnotí lidé a ti se řídí svými pocity. Vidí třeba dvě stejné odpovědi, ale vyberou tu, která je pro ně líbivější ve volbě slov. Lidi, no... M.
zaseja

Nesouhlasím, hodnotící většinou dávají body podle oblíbenosti rádce, někdo dá správnou a přesnou radu a nedostene bod, ale za 2 hodiny poradí doslova to samé někdo z místní šlechty a šup, už se začnou body oběvovat.

Hodnotit by měl buď tazatel, podle toho, jestli se mu podle rady zadařilo a nebo vůbec nikdo.

72mona
Vždyť píšu, že se řídí svými pocity, tak s čím nesouhlasíte?;-D
Tohle se tu řeší opakovaně a bez výsledku. Jiné řešení prostě není. M.
zaseja

S tímhle,"která je pro ně líbivější ve volbě slov", pokud jsou obě odpovědi doslova stejné, jak psal nunici, tak není líbivějšího nic jiného, než jméno rádce.

jm
hodnocení

0x
Body jsou zbytečně matoucí. Nejedná se o správnou odpověď, ale o odpověď, která se líbí nejvíce několika málo lidem, kteří zde hodnotí.
hodnocení

Právě proto jsem se rozhodl rozumné ( z mého subjektivního) pohledu odpovědi hodnotit. Protože to co má body v některých tématech je na vyhození od učňovské závěrečné zkoušky .

zaseja

nunici, to je ale ta chyba, tady bohužel hodně často radí elektrikář skoro ve všem a přitom za časté nesmysly dostává body, ale běda, když někdo poradí v elektrice, to se může zbláznit.

jm
No a já zase odpovídám z neregistrovaného loginu. Když mne osočovali, že jsem hamoun na body, přestal jsem radit úplně. Teď občas na PC neřeším přihlášení, na mobil jsem registrovaný login ani nezkoušel...
Přesto se tu věci většinou řeší bez vulgarit, které jsou jinde bez postihu.
zaseja
To já už sem lezu spíš pro pobavení nad některými radami, ale občas se neudržím a napíšu.Nechápu, jak někdo může odpovědět třeba po 2 hodinách to samé, co už napsal jiný, to je přece zbytečné, už tu samou radu přece tazatel dostal, jedině v honbě za body, a jelikož je to kamarád, tak je na rozdíl od předchůdce dostane.

...a nebo to bere jako potvrzení dobré rady, páč tazatel pak uvidí, že více poradců mu dává stejnou radu, a jen minimum dává jinou radu. Pak si musí vybrat, co je správně.

zaseja
"...a nebo to bere jako potvrzení dobré rady, páč tazatel pak uvidí, že více poradců mu dává stejnou radu, a jen minimum dává jinou radu. Pak si musí vybrat, co je správně"A jsme u toho, pokud je odpověď správná, tak by jí měl další rádce, když už do toho musí zasahovat, obodovat a pak další rádci by neměli bodovat až ty další stejné odpovědi, ale jenom tu první a už vůbec by si tady neměl někdo hrát na nějaké VIP.
Milancukrar
V tom případě by ale nemel psát novou odpověď, ale bud jen v komentáři doplnit (pokud je treba) a nebo jen dat dobra odpověď. Psat nekolik stejných odpovedi je preci blbost.
Jm
Má jít o správnou odpověď (nebo radu která pomůže, ono to v každé kategorii nemusí být jednoznačné- jinak se hodnotí rady ve společnosti a jinak třeba v pc...). Nahlásit špatné hodnocené odpovědi může každý a případně i přidat komentář

hodnocení

A proč teda nemůžu hodnotit odpovědi které se mi líbí jen proto že dotyčného nikdo jiný nehodnotí?

Hlavně že mi tu automaticky vyskakuje že dávám málo hodnocení. A když už chci dát někomu bod, nemůžu protože jsem asi jediný ...

Do počtu hodnocených se stejně počítají odpovědi s 2 body. Což je tím pádem tak trochu postavené na hlavu pokud některým není umožněno bodovat

72mona
Už jsem to psala .Pokud vaše hodnocení tvoří příliš velký podíl hodnoceného, je jasné, že ho hodnotíte častěji a ostatní váš názor nesdílí (nehodnotí ho). Je to tak uděláno právě proto, aby jednotlivec nemohl mít jednoho svého "klikače".
Není třeba ptát se proč. Prostě to tak je, že? Vláda rozhodla...*smich* M.
hodnocení

Je mi jasné že hodnocení poněkud postrádá logiku ale netušil jsem že až tolik ...

Nestojím o osobního klikače,ale o aspoň trochu objektivní posouzení

O nemožnosti statusu "osobního klikače" by mělo spíš rozhodovat jaké procento z mnou hodnocených odpovědí má konkrétní uživatel, a ne to že zrovna ten jeden má hodnocení jen od několika málo lidí - někdo hodnotí víc někdo vůbec.

72mona
Když v tom případě jste osobním "klikačem" vy. *nevi* M.
Ale pravdou je, že by bylo zajímavé vědět, kdo koho hodnotí nejvíce.
Odpověděl sis sám- hodnotíš pořád stejného člověka. Copak si nikdo jiný hodnocení nezaslouží? Nejde o hodnocení v jedné otázce, jen aby jsem předešel jiné debatě.
hodnocení

Klikám subjektivně,ale na základě konkrétních odpovědí. Jak už bylo řečeno, jsou tací které nikdo nehodnotí i přes dobré a přínosné odpovědi a tím mi ostatní znemožňují hodnotit právě takovouto konkrétní osobu. A pak jsou tací,kterým se objeví bod ať napíšou cokoli.

...můžete s tím nesouhlasit,ale to je asi tak všechno co s tím můžete dělat ...Asi tak ...

@maverick

Nehodnotím jen jednoho člověka,to právě píšu -bral bych omezení např .20% udělení hodnocení pro jednoho člověka. Řeším že jednoho konkrétního ( který má dle mého mimochodem občas rady úplně mimo mísu) nemůžu obodovat

zaseja

Já to vidím jednoduše, vidím odpověď, je správná, vyřešeno, tak jdu dál na další pro mě zajímavý dotaz, jinak se tady z toho stává velice dlouhý diskuzní kroužek.

Zaseja
Tak a když to vezmu aby to hodnoceni mělo smysl-
než půjdeš dál tak dáš správná odpověď, případně přidáš komentář pokud je potřeba. Tazatel tak uvidí odpověď se kterou souhlasilo X lidí a není to blábol.
Jenže ono je pro hodně lidí snažší raději na hodnocení nadávat jak nefunguje.
lidus*

Hodnocení je k ničemu a ten smajlík co mě upozorní, že nehodnotím mě jen nutí, že to někam naklikám.

Lidus
1) hodnocení je k ničemu právě proto, že ho někam naklikáš
2) možná nemá tolik smysl v tématech ve kterých se pohybuješ, protože často není jednoznačná odpověď. Nicméně u technických dotazů to smysl má velký.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]