Nejste přihlášen/a.
Nazdar admine,
Perfektně tady vychováváme další generaci, která bude zodpovědná za další vývoj lidstva.
Poradna je od slova poradit! Ne vzít za ručičku dovést až k cíli, byť ten, koho vedeme, ví úplné kulové o tom, jak se k tomu cíli dostal! Myslím, že by bylo velmi vhodné upravit Pravidla alespoň v poradně škola tak, že je zakázáno "radit" tak, že za tazatele školní případ vyřeší rádce. Rádce by měl tazateli poradit a vést ho ke správnému řešení.
Jen dodám, že mezi např. dějepis/zeměpis apod. a matematika/fyzika/chemie apod. jsou kardinální rozdíly. Něco vyžaduje myšlení a něco jen šprtání.
Admine, zkus se zamyslit a v naznačeném směru Pravidla upravit!
Pavel alias satam
chápeš, že toto není řešení? Vím, že jsi inteligentní člověk. Tak se tak alespoň chovej. Mj. tady vychováváme novou generaci (aniž bychom si to nějak uvědomovali). Je mi jasné, že si nechceš přidělávat starosti, jednodušší je odpověď, kterou jsi mě počastoval. Ale zkus se opravdu zamyslet a tuto nepříjemnost vyřešit. Nebo je to jen ekonomická otázka a je to bohužel jenom o penězích?
Vím, že poradna je soukromá. Ovšem ani v soukromé poradně bychom se neměli negativně podepisovat mj. na výchově další generace. O co ti tedy jde? Klidně mě zabanuj, pokud ti jsem nepohodlný. Ale to je to nejhorší řešení ze všech. Je ti to jasné?
Vidím, že tu máš i schopné nohsledy
Nemyslím si, že tato poradna má potenciál nějak ovlivnit vývoj lidstva.
I vyřešený příklad může školáka navést k tomu, jaký je správný postup.
Co se týká výchovy mladé generace, tak na ni mají horší vliv názory starých bolševiků v sekci Volná diskuze - Politika než vyřešený příklad na rovnoměrně zrychlený pohyb.
Já souhlasím se satamem. Předložení přesného postupu a výsledku bez nutnosti aby se žák aspoň pokusil o řešení bych přirovnal k "opisování" při písemce. To bylo ve škole vždycky proti pravidlům a nekompromisně se to automaticky trestalo nedostatečnou.
Jethro - "I vyřešený příklad může školáka navést k tomu, jaký je správný postup"
To si rozhodně nemyslím. Proč by se namáhal a zatěžoval si mozek něčím, co za něj ochotně vyřeší někdo jiný? Není přece potřeba nad tím přemýšlet, stačí jen doslova opsat. Co na tom, že vlastně ani nevím o co jde.
Kdyby aspoň tazatel požádal o pomoc, protože si sám neví rady, ale tady se velmi často objevují nikoliv dotazy, či přání, ale příkazy (například: vypočítejte úhlopříčku kosodélníku, když víme, že...! )
A myslím, že "názory starých bolševiků" dnešní mládež absolutně nezajímají. Politiku bych do toho nepletl.
Ale připouštím, že to není moje věc. Admin má zřejmě svůj důvod, proč to trpí.
Jsem stejného názoru jako Satam,také zde na poradně je patrné,jak někteří mladí neznají pravopis,sloh,jak neví,co si povídat na rande atd. JISKRA
Souhlasím.My jsme měli atlas světa ,periodickou tabulku prvků , učebnice a ti šťatnější kalkulačku .Vše jsme si museli vyhledat v učebnicích a podle vzorečků vypočítat.Kdo si nevěděl rady ,tak se poradil s chytřejším spolužákem.Nikdo za nás nic nevyřešil .
Myslím, že sem nechodí tolik školáků, abychom čas od času nemohli nějakému nešťastníkovi, který nemůže hnout s příkladem, pomoci s řešením. Kdyby jich tu bylo pár desítek denně, neříkám nic.
Nepočítal jsem to, ale těch školáků, kteří se dožadují vyřešení úkolu (nikoliv pomoci s řešením) je tu v rurice "škola"
odhadem tak 20 %. Možná se Vám to zdá málo, ale podle mě to není zanedbatelné množství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.