Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po delší době jsem si uvědomil, že tu máme funkci, která označuje příspěvky, které jste nepřečetli. Tuto funkci trvale ignoruji a prostě čtu vše za posledních x minut, hodin, kdy na poradně nejsem. Nepotřebuji žádné označení.
Je to celkem náročné na neustále označování, co kdo viděl apd... tak si říkám jeslti to vůbec někdo použivá.
Prosím o názor, děkuji. Předem říkám, že pro 5 skalních tuto funkci považuji za zbytečnou.
Ona je to vymoženost z diskuzních for jako takových tuším bbforum něbo tak něco. Na většině diskuzí tuto funkci nemají nebo ano?
ano
Puzivam a myslim, ze sem kdysi zadal o vraceni, kdyz to kdysi nekam zmizelo po nejakem update. A tehdy bylo vyhoveno.
Bez toho by to zde bylo naprosto neprehledne.
ne
Používám Poslední otázky nebo Poslední příspěvky, a vybírám si podle nadpisu. Na to, abych se probíral všemi nepřečtenými, mě admin málo platí :D
Vlastně abych to upřesnil: červené puntíky používám jen na stránce poradte.cz/... abych viděl, jestli někdo reagoval na moji odpověď. Ale v poradnách mě nezajímají.
ano
jethro, jsme na tom stejně, jen vidím, kam jsem se až miule podíval, abych ne nekoukal na tři stránky zpět. Nebo jsem Vás nepochopil?
ano
Otevřu poradťe, na stránce poslední příspěvky, a koukám, které jsem nepřečetl, takže podle toho kolečka na konci hledám, co jsem neviděl a zdali je to téma, kterému rozumím.
Když vybrané dotazy přečtu, ostatní označím jako přečtené.
Když se vrátím za čas zpět, vidím, kolik otázek přibylo a pokračuji stejně dále.
ano
Jestli tomu dobře rozumím a jde o to, že se podívám do rubriky "otázky, do kterých jsem přispěla" a vidím, jestli byla vložená nová odpověď od jiného uživatele, tak tohle používám opravdu hodně. Vlastně pořád. Takže to by mi teda chybělo a nevím, čím by se to dalo nahradit, aby to bylo stejně jasně přehledné. Kdyby tam "nesvítila" ta červená žárovička, tak bych musela všechny otázky postupně rozklikávat a hledat kdo kde odpověděl.
Tak uvidíme, co zbytek.
Ptám se kvůli tomu, že to jediná věc, která mi neumožňuje používat více cache na serveru, protože každý registrovaný má na hlavní straně a v rubrikách unikátní obsah (označení). Pokud by obsah byl společný mohl bych ho cachovat a podstatně tak zrychlit celý web.
Zatím jsem do RAM cache převedl jen pár věcí, které jsem před tím cachoval v DB (tam čekala připravená data) a cachovala je tak samotná databáze. Hodně to odlehčilo v počtu používaných souborů serverem. Pokud bych takto přesunul více věcí byla by to raketa.
Tam, kde jsem to zkoušel dostal jsem se z času 0,4sec na 0,01sec na generování stránky. Cache tedy funguje perfektně a celý server neskutečně odlehčí. Zatím vypořádává přes 4 požadavky každou vteřinu... prostor je obrovský, ale záleží co se tomu "obětuje".
Navíc to označování je obrovsky náročné, protože se prochází s každou stranou stovky příspěvků, aby se provedla kontrola a mohlo se to označit. To, že se hlavní strana pro registrovaného generuje jen 0,1sec je opravdu maximálně efektivní kód a cache databáze.
ano
...byla by to raketa. Toto zdůvodnění mě zaujalo. Určitě je zde mnoho rádců, možná dokonce víc než polovina, kteří "raketu" poznají a ocení. Ale věřím, že je zde poměrně dost rádců, kteří víc než raketu ocení dobrou orientaci v otázkách a odpovědích. Bez puntíku za nepřečtenou odpovědí v těch otázkách, které mě nějak zaujaly, se budu orientovat mnohem hůře. Protože nejsem schopná sledovat celkový počet odpovědí ani to, kdo naposledy odpovídal. Ale pokud puntíky zmizí, stávkovat a protestovat nebudu .
jj, já to beru, že to může být užitečné.
Do cache jsem dal jen otázky bez odpovědí, ty se neoznačují už pár let (kvůli úspoře) a ty dokážeme udržet v hlavě, příspěvky v nich nejsou. Jejich cache je nastavena na 5 minut, vzhledem k tomu, že se mezi novými otázkami a posledními odpovědmi zobrazí okamžitě to určitě není omezující. Nejdéle po 5 min bude i v záložce *Bez odpovědi*.
Ostatní řešit nebudu, takže označování bude fungovat dál.
ne
Pane Milane, na Poradně jsem několikrát denně. Není takový problém si to zapamatovat. a příspěvky, které jsem neviděl, ani často vidět nechci podle nadpisů. Třeba "jaký si mám koupit mobil". Pak jsou podle nadpisu otázky, ve kterých se nevyznám. Od toho jsou tady jiní a umí to dobře. To jsou otázky daní a různých zákonů. Já dokážu poradit přes hudbu, film, částěčně PC, nebo se zapojím do diskuze na volné diskuzi. Ale nijak netoužím po tom, aby se pro Vás dobrá věc rušila. Já jí jen nepoužívám a o tom byl dotaz admina. Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.