Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyplavily vás deště 2020?

Od: babkazov® odpovědí: 37 změna:

"A chčije a chčije a chčije..." jak je u vás? Asi kdo je pod vodou, na diskuze u počítače nemá čas. Jak to máte vy? *alene*

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jak nevyplavilo? Co to je za provokace - největší odborníci se přece jasně shodli, že je katastrofické sucho které historie nepamatuje, ne? *smich*

zpravy.aktualne.cz/...

No divte se, že je takové sucho, když se suchým strašením živí přes 300 odborníků:

czechglobe.cz/...

Naprosto přesně ! Jde zase jen o prachy, zase o dotace - dokonce se z dotací dá financovat i cestovka na výletečky - docela fajn, že? Viz

vz.cz/...

Jenže ta pitomá příroda si holt nedá poručit a tak i soudruzi z 21. století zjišťují, že jim hatí krásné dotační korýtko

hodnocení

5x

Chápu, že lidé někde u vody mohou mít obavy. Neb se nikdy neví, kde se zrovna otevře nebe a voda poteče všude možně.

Mě osobně to nevypláchne. To by se dva potůčky, co tečou několik stovek metrů ode mne, musely zvednout desítky metrů.

Labe mám přes kopec a Jizera by musela stoupnou skoro o třista metrů.

Ale někdy se v zimě ráno probudím a ejhle, metr novýho sněhu.

hodnocení

3x

Prší celej den. Slabě a vytrvale. Zatím nějakejch 14 mm srážek, což je asi třetí největší letošní úhrn srážek. Ale ještě není půlnoc. Tak jako tak u nás se žádný drama nekoná. Uvidíme, co přinese za 2-3 dny Sázava.

doplněno 22.06.20 17:30:

Tak dva dny jsou pryč, Sázava kulminuje, do vylití v nejhorším místě zbývá ještě metr.

hodnocení

3x

Vzhledem k tomu, že by musela hladina Vltavy soupnout o 93 metrů, aby se voda dostala až k nám, tak si myslím, že mi zaplavení sklepa asi nehrozí :-D.

hodnocení

2x

Před pár dny to u nás vyšplouchlo jednu ulici. Já sama se nebojím, bydlím dost vysoko nad potokem.

Před pár týdny jsem do sudů chytala každou kapku. Teď už mě ale ten nekončící déšť netěší.

hodnocení

2x
U nás dneska už naštěstí ne. Letos počasí v květnu a červnu stojí za starou bačkoru. Buď prší nebo je ošklivo, chladno. Lituji ty, kterých se povodně týkají. U nás naštěstí voda není.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

nam zvedlo spodni vodu naposled v 97 co byly velke zaplavy ( meli jsme sice jen 10cm ale proto ze jsme celou dobu pumpovali ) , jinak od te doby nikdy, ale treba pres cestu co jsou baraky tam ti pumpujou pri kazdem vetsim desti, ted uz tam maji 60cm vody ve sklepe, vzdusnou carou jsou tak 30m a takovy rozdil

potoky se tady k nam nedostanou

hodnocení

0x

Sice prší, což člověka zamrzí, ale je to potřeba, ale záplavy se nebojím. Není z čeho. Potok je tak daleko a v takovém stavu, že ani v roce 2008 se nevylil.

hodnocení

0x

Nevyplavilo, jsme daleko od Berounky i od Litavky, ani při minulých povodních k nám voda nedosáhla i když byla na náměstí.

hodnocení

Dostala jsem mail s fotkami z Vrátné doliny po bleskové povodni a kamenité laviny. Apokalypsa. *alene*

Nevyplavily vás deště 2020?

To bylo 2014?

hodnocení

Ano. Je to tak.

hodnocení

0x

U nás na kopci se voda moc dlouho nezdrží.

liska5
hodnocení

0x

Vyplavilo a pořádně v roce 1997. Teď bydlím jinde a v bezpečí.

Syn byl včera u Vysokého vodopádu /Jeseníky, 1000m.n.m./ Tam, kde běžně voda stéká v čůrcích po kamenech, tam valil dlouhatánský hučící kaskádový vodopád a zároveń několik vydatných proudů odněkud z lesa do jednoho zrádného trychtýře a odsud letěly divoké raftové vlny podél cesty..Kluci přišli totálně mokří, ale mají zážitek.

hodnocení

0x

Nevyplavilo, ale suším seno *zed*!

vilik*
22.06.20 15:32
Fénem?

Nesuší si seno fénem, nýbrž jen tak nad plaménem ..

senior

Tedy ra252, máte někdy dobré připomínky, není s Vámi nuda.

figurek*
hodnocení

0x

náš místní potok je takové čičouradlo, že obvykle není ani vidět a předevčírem v něm byly dva metry vody a průtok jedenáct kubíků za vteřinu. Jen čekám, kdy si přečtu názor nějakého experta, že to je tím suchem.

lidus*
hodnocení

0x

Na chalupě stále sucho a v Brně občas zaprší. Zrovna jsem četla měření v Klementínu o letošní slabé zimě, na chalupě mrzlo až praštělo. Ovšem lituji ty, co je voda smetla.

hodnocení

A na Sibiři vedra 40°C. Co to ten sv.Petr vyvádí?

Na Sibiři je v létě vedro každým rokem.

hodnocení

0x

Tak i v Poděbradech to včera bylo docela kruté. Já jsem to pozorovala z verandy a bylo to docela děsné. Myslela jsem, že mi to vytrhne altán ze základů. Najednou se zvedl strašný vítr a prudký déšť a ten vítr točil těmi přívaly vody z nebe na všechny strany. Nejenom jedním směrem. To jsem ještě za celý život neviděla. U mne to trvalo jenom asi 10 minut, možná ani to ne, pak už jenom prudce lilo. Po necelé hodině vysvitlo sluníčko, tak jsem šla se psem ven a cestou jsem viděla tu spoušť, jen o tři ulice ode mne. Velké a staré stromy vyvrácené, přes celou silnici a auta pod nima. Lidi venku s telefonama v ruce a volali hasiče, aby ty stromy odstranili. Mně to ulomilo jenom tu jednu velkou větev u ořechu, ale spadlo to na druhou stranu garáže a mimo můj pozemek, jinak by ta větev prolomila asi střechu. Přitom je ten ořech zdravý, ale hodně rozložitý. Právě před chvílí mi kamarádka poslala fotky, co se dělo ve městě a koukala jsem jako blázen. Voda se valila v ulících, všude stromy na zemi. Já bydlím naštěstí na takovém místě, že jsem kromě toho co jsem popsala, nic tak strašného nezažila. A to bydlím docela blízko Labe, ale na dost chráněném místě. Dneska celý den pršelo, ale už je asi od 4 hodin zase sluníčko.

04.08.20 11:58
hodnocení

*alene* *mala* *alene*

No a zase leje a leje. Takto blbé léto jsem ještě nezažila. Nic pořádně nezraje. Ta rajčata co jsem zachránila, zrají strašně pomalu. V tuto dobu už jsem vždycky sklízela po kyblích a letos jsem ráda, když jsou tak 2 až 3 do salátu. Jediné co mi jde jsou cukety, zelené fazolky a trochu i hokaida, ale ani ty nemají tolik plodů jako obvykle. Psali, že prý jsou to normální letní teploty, ale zapomněli na to, že v noci klesají na nenormálně studené. Jsou velké výkyvy mezi denními teplotami a nočními a to ničemu nesvědčí. A dříve to tak nebylo. Ano, byly nižší teploty, ale v noci byly nižší jen o pár stupňů a nepadaly dolů někdy víc jak o deset stupňů jako letos. Zeměkoule se asi pootočila a bůhví co nás ještě čeká.

Suzy - myslel jsem, že nejste děcko. Já taková léta pamatuji. Zažil jsem 150 mm srážek za tři hodiny, vítr, že porážel lidi a sundal nám kříž s kostelní věže, lámal angrešty dva metry od baráku a skoro pod střechou. Baráku odlétla kopmlet střecha a paní učitelka bez brýlí se divila, jaké velké rogalo tam v tom větru létá. Povodně každé jaro, při letní bouřce po kolena vody na náměstí. Všechno někdy v sedmdesátých letech ..

Ra, tak je možné, že jsem žila v jiném kraji a v roce 78 jsem prchla ;), tak co se tady dělo pak, to už nevím. A zpátky jsem se vrátila v roce 2005 a fakt jsem tak blbé léto ještě nezažila. :)

A ještě bych dodala, že i já jsem tady zažila tu velkou vodu. To bylo Labe vylité ze břehů a tam kde normálně chodíme, bylo vody až skoro pod zadek. Já měla na zahradě půl metru stojaté vody všude, ale po pár dnech to odeznělo a bylo normální počasí a úroda byla. Ale letos se to táhne celou sezonu, napřed pomrzly meruňky a pak už to jelo jedno za druhým. 14 dní nepřetržitých děšťů a zima, pak zase vedro ve dne a v noci zima a tak to pokračuje dál. Prostě fakt divné...

Já jen doplním, že fakt někdy koncem 70 nebo začátkem 80 bylo jedno nebo dvě léta, že fakt byla zima a nic nebylo. Pamatuji si jeden rok, kdy u nás byla teta s dětma. Myslela si, co si vše zavaří a odnese jako každý rok, ale nebylo nic. Okurek bylo pár na chuť a v půlce července bylo po nich, ještě předtím jahody shnily a letní jablka taky nebyla. Dokonce jsme několik dní topili, ne jak teď, že už zase hlásí 30.

bulik*

@suzymon A proč jste nezůstala tam, kam vás srdce táhlo? Tam je to určitě pro vás lepší !

Bulik a proč si myslíte, že mne tam táhlo zrovna to srdce? :-D A nebojte, na tyhle nejapné poznámky jsem si už dávno zvykla tak, jako všichni co se vrátili na "stará kolena" domů, protože už mohli a nic jim tady nehrozilo. A nejlepší na tom je, že je dávají lidé, kteří tenkrát byli mezi prvními, co po lidech, kteří byli v té době "venku" nejvíc chtěli posílat to a nebo ono. S takovými mám docela velké zkušenosti. ;)

Bulik a proč si myslíte, že mne tam táhlo zrovna to srdce? :-D A nebojte, na tyhle nejapné poznámky jsem si už dávno zvykla tak, jako všichni co se vrátili na "stará kolena" domů, protože už mohli a nic jim tady nehrozilo. A nejlepší na tom je, že je dávají lidé, kteří tenkrát byli mezi prvními, co po lidech, kteří byli v té době "venku" nejvíc chtěli posílat to a nebo ono. A to jsem je ani nemusela znát, chodili s prosíkem za mou matkou. S takovými mám docela velké zkušenosti. ;)

72mona
hodnocení

0x

Asi se blbě zeptám. Ale mohly požáry v Austrálii ovlivnit i počasí u nás? M.

doplněno 05.08.20 09:23:

OK, takže mohly. Dík.

Je zajímavé vědět, že možná díky takové pohromě u nás konečně pořádně zapršelo.

Po světě je spousta požárů. Každoročně. Těžko hodnotit, který má jaký vliv u nás ..

bulik*
hodnocení

0x

Je pěkně zalíto, zemědělci jsou blaženi. Teď 20 dní nekápne, budou třicítky a příroda si bude blahem s vláhou lebedit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]