Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na zkoušku jsem povolil delší text v předmětu. Dosud bylo povoleno 45 znaků, což chápu, že je zbytečně limitující. Nyní je možné použít 80 znaků, tedy skoro 2x tolik.
Je to na zkoušku, jak se to bude používat. Zda smysluplně nebo v předmětu bude celá otázka
Samozřejmě odjakživa bojujeme s nevystižnými předměty, kdy i zkušení uživatelé poradny nedokáží v předmětu vyjádřit o čem jejich otázka je. To se tímto opatřením hádám nezmění.
Dočasně to může mírně rozhazovat mobilní verzi než se načtou nové verze stylů.
nic to nemění
Kdo není schopen vměstnat předmět dotazu do 45 znaků, není obvykle schopen se vyjadřovat v mateřském jazyce tak, aby to bylo jednoznačné a srozumitelné. Takový dotaz se jistě z hlediska sledovanosti počítá, množství reakcí roste mnohdy geometrickou řadou, ale nějakou "přidanou hodnotu" aby v něm člověk hledal v pravé poledne a s baterkou. Za mě: Zůstat u krátkých verzí. I když zrovna mě a jak pozoruju nejen mě, to svádí k tomu formulovat krátký, poutavý nadpis ve stylu novinového titulku, což občas neprojde a některý sys je pak kreativní ještě jednou .
Mohlo by to pomoci třeba v těchto případech:
Podpora při zanechání studia na VŠ, reg.na ÚP
Podpora při zanechání studia na VŠ, registrace na ÚP
Jak probiha maturita v biologii, chemii a fyz
Jak probiha maturita v biologii, chemii a fyzice
Alternativa k nopové folii jako svislé izolac
Alternativa k nopové folii jako svislé izolace
Jak se jmenuje film ze kterého pochází písnič
Jak se jmenuje film ze kterého pochází písnička
ČJ - Rozhodněte, zda se jedná o podmět všeobe
ČJ - Rozhodněte, zda se jedná o podmět všeobecný
Nemůžu najít zrovna lepší příklad, ale viděl jsem tu hodněkrát namačkané zkratky, které už byly nepřehledné.
nic to nemění
Naprostá většina uvedených příkladů není o tom, že by byl problém se srozumitelností titulku, ale o tom, že nadbytečný počet znaků je ořezán. Prostě to přestane psát. Ač se to těm, kteří píšou 10 prsty může zdát divné, většina lidí kouká při psaní na klávesnici a ne na obrazovku. Tedy absentující 2-3 písmena snadno uniknou pozornosti. Pokud se dobře pamatuju, žádná hláška o překročení počtu znaků nevyskočí - asi ani nemůže, když de facto počet znaků překročit nelze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.