Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hezké Velikonoce 2020

Od: idanova* odpovědí: 24 změna:

Milí přátelé

Přeju vám všem pokud možno hezké, pokud možno veselé a pokud možno barevné Velikonoce; i když bez typické mrskačky, bez koledníků a bez pomlázky. Ida

Hezké Velikonoce 2020

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

*smich* Ido, díky! Velikonoční minimalismus. Humoru je tentokrát třeba*smich2*

liska5

Chybí jen zajíček s rouškou *ticho*

host

Když s rouškou, tak s rouškou. I zajíc :)

Hezké Velikonoce 2020 #2

hodnocení

4x

Když veselé a barevné - tak vesele hledejte barevné vajíčko :)

Hezké Velikonoce 2020 #3

To barevné vajíčko je zřejmě zahrabané v té bedýnce s mrkví. :-D

11.04.20 17:35

Není ;)

liska5

Je to to červené nad ušima zajíce, co sedí v pravém dolním rohu?

Babičky si hrajou :-D

11.04.20 18:39

*palec*

Úplné mě tam praštilo *slunce* a vám všem také krásné Velikonoce *srdce*

Mě ještě nepraštilo, nakonec mě bude muset nakopnout do hlavy *zed*

hodnocení

4x

Hezkou jarní pohodu všem a pěkné Velikonoce přeje Maky. *slunce**zdravi*;)

lidus*
hodnocení

3x

Také přeji hezké Velikonoce. Vždycky jsem si myslela, že to jsou svátky pro věřící a od dětství jsem je neměla ráda.

hodnocení

3x

I když letošní Velikonoce skutečnými Velikonocemi nejsou, přeji vám všem klid, pohodu, žádnou "ponorku" z pobytu doma a hlavně hodně zdraví všem. Zdraví - to se má přát každému a celoročně, nejenom na svátky.

Tak ať jste fit celý rok a těšíte se dobrému zdraví, i když jsme letos přišli o koledu. Jaga.

hodnocení

3x

Hezké a veselé velikonoce.

Velikonoční animace videa č.1

Velikonoční animace videa č.2

jofa*
hodnocení

3x

Všem pěkné Velikonoce a ať se toho neřáda co nejdřív zbavíme. Jofa

Hezké Velikonoce 2020 #4

11.04.20 12:14
hodnocení

2x
Hezké Velikonoce 2020 #5

mnd®
hodnocení

1x

Hody, hody doprovody, dejte rousky malovany. Nedate-li malovany, dejte aspon bily, svadlenka Vam usije jiny. Sedi tam v koutku, na zelenym dvorku, sici stroj se rozbiha, dalsi rouska hotova. A svadlenka povida, Korono, korono copak jsem tusila, ze tolik rousek jsem letos usila, a v letosni svatky, nebude dost latky. Hody, hody doprovody, uvarim si dost vody, pridam do ni rousky, vyvarim je trosku. Obarvim je na zelenou, pak si vezmu dovolenou! Pohodove Velikonoce.

host
hodnocení

0x

Doba letošních velikonoc se kryje se slavným letem prvního kosmonauta J. A. Gagarina 12. dubna 1961. Příští rok to bude 60 let ! To to letí.

Hoste, vzpomněla jsem si dneska ráno. Bylo 12. dubna, bylo mi 6 let, po prázdninách mě čekala škola. Byl krásný den, sluníčko a babička mě pustila ke kamarádce Jarušce, s kterou jsem si často hrávala. Bydlela jen o 2 domy od nás.

Venku nikdo z rodiny nebyl, vlezla jsem až do kuchyně. Seděli a koukali se na televizi. Byla to ohromná dřevěná bedna, rádio a v rohu maličká obrazovka. Myslím, že se to jmenovalo Mánes. A tam ukazovali, jak z rakety vylezl člověk, měl průhlednou velkou kouli na hlavě. Lidé ho objímali, nosili na rukou. Pak tu kouli sundal, měl velice milý široký úsměv.

Pamatuju si to, jako dneska. To bylo poprvé, co jsem viděla Gagarina. A televizi. Potom jsem pořád mručela a přemlouvala rodiče, že chci taky...:-D Trvalo to ještě nějaký čas, ale zabydlila se u nás televize už s větší obrazovkou v leštěném dřevě - Ametyst. První, co jsem viděla, byla dobrodružství robota Emila, hrála tam taky Aťka Janoušková.

Jo, ty vzpomínky. Děda říkává: ty stará nejsi, ale hóódně si pamatuješ. Jaga.

host

babajaga: Mánes měl už obrazovku přes celou bedničku. To, co popisujete vy, byl TESLA 4001 z Tesla Strašnice. Ohromná dřevěná leštěná skříňka a malá obrazovka. Tehdy zázrak techniky a okénko do světa.

jofa*

babajaga: Máte to nějak popletený. Ten den žádný vysílání z přistání nebylo. Gagarin se snesl na padáku a přistál jinde než čekali. Lidé jej na rukách nenosili. Další podrobnosti si dohledáte.

jofa*

Jestli tam v televizi něco bylo, tak nějaký předtočený záběr z jeho výcviku.

liska5

12.4.1962. Měli jsme zrovna fyziku. Nevyučovalo se. Někdo měl ve třídě krystalku, to sestavené rádiíčko. Ozvalo se pípání z kosmu. Všichni jsme se nahrnuli k poslední lavici a prožívali ten jediný oblet, poslouchali ten přerušovanej hlas a to pípání. Doma se ničem jiném nemluvilo.

A táta mi řekl, že když jeho otec chodil do školy, projelo kolem školní budovy auto, tak bylo po výuce a i s učitelem vyběhli prohlídnout si automobil zblízka.

Pak, když chodil do školy můj otec a letělo letadlo, tak se třída nahrnula k oknům a někteří stihli vyběhnout ven a mávat.

Já zažila Gagarina.

A přemýšlím, co převratného se událo v době, kdy moje děti byli školáci./80.léta/ Počítač? Ten byl později.

V osmdesátkách už osobní počítače byly, nevím jestli v polovině nebo až ke konci? Atarko, Sinclair atd.klasika. Takže je vaše děti už mohly mít/zažít ve školním věku. Jinak to s těmi auty a letadly se mi moc líbí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]