Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modlitba proti koronaviru

Od: liska5 odpovědí: 41 změna:

Přišla mi zpráva,že zítra / neděle 5.4./ ve 4.45 našeho času se všichni lidé na světě spojí a silou společné energie zkusí zastavit šíření koronaviru, zbrzdit pandemii. Ta meditace má trvat 20 min. Víte to? .

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Všichni asi ne, že... Nicméně já takové akce na rozdíl od Lidus neodsuzuji, byť jako technik nevěřím v jejich jakýkoliv vliv na Covid-19. Ale chápu, že mohou mít velmi pozitivní vliv na psychiku některých z nás a i to vidím jako velmi pozitivní ! *palec2*

Já to vidím jako vymývání mozků. Dávat někomu naději, že zastaví pandemii nějakým blábolením je pěkná blbost. Jo, kdyby to byla rada, jak neblbnout, zachovat chladnou hlavu a racionální myšlení, tak to povzbuzující bude. Ale mumlat něco a hučet do hlav, to je maso.

hodnocení

7x

Rozhodně je lepší modlitba než neustálé zásobování zprávami, kolik lidí na virus umřelo, když k tomu nejsou fakta, kolik lidí umře každý den v dané zemi jen tak. Ono je to samé házení tisíci a lidé jsou pak zbytečně nešťastní. To se fakt radši uklidnit a pomodlit. Víte, že k uklidnění stačí jakákoliv pěkná slova a nejen známé modlitby?

Tak to s Vámi souhlasím. Já si pustím zprávy vždycky ráno, abych byl trochu v obraze a to mi úplně stačí. Nepotřebuju pravidelné informace, kolik lidí na světě za poslední půlhodinu zemřelo, kolik se jich uzdravilo... K čemu mi takové informace jsou? Stejně to nijak neovlivním. To, co předvádějí naše zdělovací prostředky bych bez váhání označil jako šíření poplašných zpráv.

hodnocení

7x

Pro slaboduché jedince to bude jistě psychická úleva a měli by se zúčastnit.

Racionálně uvažující člověk takové nesmysly nesleduje a nezúčastňuje se jich pochopitelně.

Vliv na Covid to nemůže mít žádný. Je to stejné jako fandění na fotbale či hokeji u televize. Bez fandění u TV nevyhrajou? :-D

Lidstvo by nemělo hloupnout, proto mi nedalo přispět svojí troškou do mlýna.

Když Vám někdo řekne, že máte každé ráno proti Covidu líbat zem v supermarketu, tak kolik lidí to schválně dodrží :).

Venku je krásně, tak běžte ven a nemeditujte. Pak se tu množí dotazy s depresemi.

;)

kerst
hodnocení

6x

Mně to zase přijde milé, že by se měli lidé na celém světě spojit a meditovat. V tom také něco je. Lepší než se navzájem nenávidět a rýpat do sebe.

liska5
04.04.20 18:56
hodnocení

*palec*

Hezký :). Já tomu věřím. Je to pozitivní energie.

id
hodnocení

5x

Také tvrdím, že je něco mezi nebem a zemí. Do kostela nechodím, ale pokud se vzbudím, tak zkusím jednu modlidbičku, pokud jí nepopletu. Mě to neublíží a co kdyby? Depresivní lidé mají oslabený organismus a už víra, že pro to něco udělají jim může pomoct se lépe cítit. Tak proč ne? Nejhůře se žije člověku, který nevěří v NIC, u nás se takovému člověku říkalo negavista.

lidus*
hodnocení

4x

Nevím a nebudu účastníkem zbytečné akce.

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Opravila bych ty, kdo si pletou modlitbu s meditací a mentální energií. Pak by taky nebylo od věci, kdyby ti, kdo vůbec nevědí o čem je řeč, spíš hodnotili to, čemu rozumějí či s čím mají zkušenosti. Poznali jste někdy situaci, kdy se prostora meditujících jogínů naplní spojenou pozitivní energií? To je taková síla, že to popsat nedokážu. To se musí zažít. *slunce*. A pak se vyjadřovat...Ida

doplněno 10.04.20 11:11:

@lidus, ...A pak se vyjadřovat... ;) Ida

lidus*

Nepomůže jistě ani jedno.

liska5
05.04.20 16:58
hodnocení

Ida*palec2*

10.04.20 11:15
Ida *palec*
joudic*
nj jenze zkuste ketamin a budete mit hluboky duchovni zazitek na 10 let, ktery s lety uvada ale uz nikdy jej nevymazete z hlavy, po probuzeni teprve zacinate behem 15min zjistovat, ze jste vlastne clovek na zemi, a to kde jste hodinu byla neni vas zivot a ze to netrvalo desetileti... a joginsky zazitek uz se vam az tak silny zdat nebude, spis jako prijemne posezeni s nekonfliktnimi lidmi a uklidnujici muzikou,... nevim kolik dobra v ketaminu je, zadne, je to jen obycejna narkoza pro kone. Takze mam trochu obavu, ze tyhle veci jsou hlavne o chemickych procesech v tele(mozku), a o tom, ze si mozek umi meditaci vyplavit serotonin a spol sam. Jako dalsi priklad dam peruanskou Ayahuascu.

hodnocení

2x

Nevím a je mi to jedno. Klidně se modlete, když Vám to uleví, ale mě do toho netahejte.

Spíš by byl věci prospělo nepřetěžovat už tak dost zatížené sítě nesmyslnými a nic neřešícími e-maily a SMSkami.

doplněno 04.04.20 15:26:

Teď koukám, že to má probíhat ve 3/4 na 5 ráno *sok*. Už se vidím, jak si kvůli tomu nařizuju budíka *haha*.

... budou tací *smich*

Jo, s takovým vstáváním je to jako nic. To už mám i rozvařený oběd, rekord ve vstávání mám v letních vedrech o čtvrt na 3.

Ve čtvrt na 3 občas končím s prací a jdu teprve spát.

Hody hody doprovody,
roušku nasaď podle módy.
Z italských úbočí
covid na Česko útočí.
Prymula je muž činu
v příštím roce jenom rýmu.

hodnocení

2x

Smysluplná je především motlidba za odpovědnější chování některých lidí.

lidus*

Fakt jo? Ano modlení už někdy v něčem pomohlo?

No nepomohlo. Ale fůra lidí si myslí, že jo.

vilik*
hodnocení

2x
Navrhuji, abyste si našla údaje o bilanci obětí koronaviru a srovnala meziročně s oběťmi běžné chřipky, kterou teď vlastně koronavirus "vymazal".
No a potom si najděte počty obětí na malárii.
Skoro půl milionu každý rok, dost vysoké číslo, že?
Jenže kvůli nějaké běžné malárii se nikdo budit nebude, vždyť je to někde daleko v Africe.
Jo, byl jsem do čtyř vzhůru, pak jsem se šel osvěžit posilujícím spánkem, který je podle mého názoru mnohem efektivnější.
Nebo že by se konečně od třičtvrtě na pět přestali mezi sebou řezat fanatici z odlišných kultur a náboženství?
Kdyby chtěl přesto někdo něco poslat a nemohl by bez toho být, uvedu zájemcům číslo účtu. Mohl bych z toho zaplatit energii.
Oproti chřipce nebo malárii má tento virus podle všeho poměrně zásadní vlastnost. Dokáže se šířit podstatně rychleji. V tom spočívá jeho nebezpečí.

fugass*
hodnocení

1x
Věř a víra tvá tě uzdraví, neboli placebo.

hodnocení

1x

By me zajimalo, co si predstavujes pod takovym pojmem "vsichni lide na svete"...

ccc*

Bude zřízena komise a bude kontrola.

evzen
04.04.20 15:10
hodnocení

0x
Víme.
jabraka*

Svět prošel v dobách křesťanských množstvím konfliktů lidí s lidmi i lidí s přírodou,živly a epidemiemi,ale žádná nadlidské síla se nepokusila lidi ochránit.Ani modlitby nikdy nepomohly.Tak proč by pomáhaly proti koronaviru?Češi měli v těžkých dobách příslovíČlověče přičiň se a Bůh ti taky pomůže.

JABRAKA

trump
hodnocení

0x

Podmínkou je, že se všichni budou držet za ruce, jinak ta meditace nemá žádný účinek!

hodnocení

0x
To je jako léčba po telefonu. Už cítím tu energii, už to na mě jde. :)
liska5
hodnocení

A nakonec ho za pár stovek ukecaj ke zdraví *smich*.

Evu Pilarovou, když prý měla krizi, kdysi léčila psychotronička energií až do Egypta.

liska5
hodnocení

Beru to tak, že někomu pomůže už jen pocit společného posílání energie, společného sdílení. Jsou lidé, kteří tvrdí, že tu energii cítí. Placebo efekt nebo něco mezi nebem a zemí? Když je víra posílí, tak proč ne?.*modla*.

Víra je důležitá, ale ta v boha ani ne. Důležité je to, čemu člověk věří. To, čemu se věří, vždycky posílí. Prostě to tak funguje. Ta víra zmobilizuje všechny síly. Pokud něčemu nevěříme, tak to na 100 procent nedopadne. My jsme měli nedávno v příbuzenstvu smutný případ. Holka 30 let dostala rakovinu kostí, hrozné. Po půl roce všechno v pohodě, výsledky v pořádku, měli jsme velkou radost. A najednou konec. Šok. A víte proč? Na poslední kontrole jí doktor řekl, že tu rakovinu má v sobě stále / ona to prostě nevěděla/, že musí s tím tak nějak žít, smířit se. Do týdne umřela - a to byla předtím tak v pohodě, že absolvovalk tůry v tatrách.

Ve 4.45 jsem ještě spala, takže jsem to zaspala.:(

hodnocení

0x

Lištičko, jsem starej atheista a myslím si, že modlitby ještě nikdy žádnou katastrofu neodvrátily. Ani tyfus, ani mor, ani hrůzné následky válek.

Někomu to možná pomůže v jeho duševním rozpoložení, ale za mě je důležitější nechodit ven, pokud ano, tak jen s rouškami, používat i jiné pomůcky, rukavice apod. Prostě snažit se ochránit sebe i ty ostatní, chovat se ohleduplně.

Takže já se modlit určitě nebudu, ale že si občas vzpomenu a poprosím v duchu, aby to už bylo za námi, to ano. Jaga.

liska5
hodnocení

Jaguško, já jsem nikoho nevyzývala. Pouze jsem oznámila zprávu, co mi přišla, aby se připojili Ti, co mají zájem. Nic víc. Někteří se téměř omlouvají, že se nepřidají, jiní se do mne skoro obuli, co že organizuji za seanci. Sama jsem v tu dobu tvrdě spala, zatímco moje dvě kamarádky si kvůli "účasti" natočily budík.

idanova*

Zdravím, @liško, dodatečně se vám omlouvám za svou nevychovanost a děkuji za vaše upozornění. Víme, že se nikdo nemodlil, že všichni meditovali, spojovali a vysílali cílenou pozitivní energii. Ida

liska5
hodnocení

Ido, Vy už vůbec se neomlouvejte, Vaše reakce mi byla nejbližší. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]