Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sháním někoho z Plzně a okolí, který šije roušky. Jsem starší žena, pečuji o 8letého vnuka a neumím šít na stroji. Můžete mi poradit?
Děkuji za odpověď Hana Brochová, Plzeň - Hihina
Je něco takového i v Praze?
Nevadí mi cena roušky, ale chtěla bych normální, textilní, což by mi nevadilo v dýchání.
Ve zdravotnických potřebách nic takového není, to, co mají, je ve všem umělotina, potřebuju bavlnu.
Už jsem hledala na netu, ale Praha nic moc, asi jenom obchody s těmi umělotinami.
Tak jasně, je ještě problém s dopravou, na poštu ted nemůžu...
Musím holt počkat..ale že bych se aspon podívala na možnosti v Praze.
Podobně jsem si vyrobil roušku z papírové kuchyňské utěrky.Po okrajích jsem dvě slepil na čtverec,a než to uschlo,tak jsem okraje "zdrhl"okraji protáhl gumičku a je hotovo.Zahodím ji po dvojím nošení.Když porovnám propustnost,latku z trička,bavlněné utěrky,kapesníku (prosel jsem hladkou mouku)tak je ta papírová mnohem hustější.Za hodinu jich snadno vyrobím 10 ks
JABRAKA
Dolga, netkaná textílie není bavlna, je to umělotina a dává se to na záhony. To raději ne, také byste z toho mohla mít vyrážku. Oni lidé zkouší všechno možné, ale tohle bych zrovna nedoporučovala. A pak, jak píše autor, to byste musela pořád vyrábět, protože tohle se musí vyhodit, nic jiného se tím materiálem dělat nedá. Nejlepší je opravdu někde si koupit tu z čisté bavlny a dávat do ní jako filtr i ten naskládaný toaletní papír navíc.
Netkaná textilie je materiál ze kterého se dělají jednorázové roušky...
To co se dává na záhony, je sice taky netkané ale jmenuje se to geotextilie a většinou je to recyklát.
No ale v tom případě se to nemusí vyhazovat. Pokud je to netkaná textílie na výrobu roušek, tak se to prý dá dokonce i prát. Ale nemám s tím zkušenosti a nejsem si na sto procent jistá, že to je tak, jak prodejce uvádí. Nikdy dříve se tato textilie neprodávala k těmto účelům. A je mi divné, že by se toho nechopily už nějaké firmy a nezačaly z toho ty roušky šít ve velkém, třeba pro nemocnice.
Netkanou textilii doporučuje výrobce na výrobu roušek. Ve zdravotnictví se používá jako jednorázová podložka. Může se prát na 95°C.
Prý se výrobce zaručil čestným prohlášením, že je ten materiál na roušky vhodný. Ale kdo mu to schválil, to není uvedeno.
Kateřina Schejbalová v Malesicích šije roušky.Potom je věší na plot u svého domu a můžete si je vzít zadarmo. Zkuste to.
Zkuste si vyrobit roušku bez šití. Já taky ráno šila roušky a dnes budu dělat jednodušší. Opravdu jde jen několikrát přeložit kapesník, asi 5 cm od kraje dát gumičky - provléct, pak tu látku přehnout doprostřed, gumky za uši a drží to. Určitě najděte odkaz. Pokud je to malé, stačí vyzkoušet bez šití i zbytek látky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.