Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám důležitý vzkaz pro potomky pana Josefa Hiršala.. Byl to český básník a překladatel narozen 24. července 1920.
Neznáte je náhodou nebo na ně máte nějaký kontakt?
Děkuji P.
nemá?... neměl bratra nebo sestru, kde by to šlo přes jinou větev?... Měl nějaké pozemky, které jinak schlamstne stát!
Nemá. Žil s paní Bohumilou Grogerovou, ale ta už je také mrtvá. A od té doby co zemřel, tak jestli měl nějaké pozemky, tak už to stejně propadlo asi státu. Ta paní Grogerová měla sice dvě dcery s jiným mužem, který zemřel. Ale i když pak dlouho s pane Hiršem žila, nebyla za něj provdána, tak stejně nemohou po něm nic dědit.
tak od smrti jak Josefa Hiršala, tak případně Bohumily Grögerové je už opravdu dost dlouho, ale to snad ví tazatel, jestli je záležitost toho dědictví ještě aktuální; zrovna tak asi nemůžeme vědět, jestli Bohumila Grögerová byla dědičkou (ze závěti), nebo ne, nebo jestli existují nějací vzdálení příbuzní Josefa Hiršala
tady není moc dobrá naděje na nalezení někoho, kdo by se v tomhle orientoval, ale napadá mě, že by mohlo být o něco nadějnější obrátit se na pár literárních časopisů; samozřejmě by to chtělo jim poslat hned napoprvé trochu víc konkrétních informací k věci (jinak by se takhle krátkým dotázkem bez podrobností asi spíš nezabejvali)
protože jsem línej, tak literární periodika nesleduju, ale i tak jsem vytipoval 4 snad nejnadějnější:
Tvar https://itvar.cz
Lit. noviny literarky.cz/...
Revolver Revue revolverrevue.cz/...
Host casopishost.cz/...
jinak na Wiki je seznam zřejmě všech našich literárních časopisů cs.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.