Nejste přihlášen/a.
Dotaz na admina: Proč je tady v poradně podvodná reklama na bitcoin s P. Kellnerem?
"Moderátor "Interview ČT24" Daniel Takáč pozval do pořadu Petra Kellnera, aby se podělil o tipy ohledně vytváření bohatství, a poté se v ŽIVÉ televizi objevila tato bomba:
"Jsem úspěšný, protože rychle a bez váhání skáču po nových příležitostech. A právě nyní je mou jedničkou ve vydělávání peněz nový program... (odkaz ne program). Ve svém životě jsem neviděl větší příležitost, jak rychle vytvořit menší bohatství. Všem doporučuji, aby se na to podívali, než to banky uzavřou".
Mně sice reklamy nevadí, ignoruju je, ale někteří lidé takovým reklamám věří. A pokud považují tuto poradnu za respektovaný zdroj informací, mohou ošklivě naletět. Proč poradna pomáhá podvodníkům ožebračovat důvěřivé lidi? Máme snad v ČR málo exekucí?
Reklamy si nevybírám, reklamy si vybírají vás. Sice můžu jednotlivé reklamy (pokud je znám) zakázat, ale najít je v systému je na dlouhé opravdu dlouhé hledání a navíc každá reklama má několik klonů a nikdy nenajdu všechny a pokud, tak vzápětí je dotyčný naklonuje znovu a znovu.
Co se s tím dá dělat? Nahlásit Google závadnou reklamu. Jednotlivec nic nezmůže, ale pokud to nahlásí desítky lidí bude se tím Google zabývat a reklamu zruší (většinou snad celý účet).
Nebo spolehlivější způsob: support.google.com/...
Děkuji adminovi za odpověď. Beru na vědomí, že s tím on nic dělat nemůže.
Je mi ale předem líto lidí, kteří té reklamě uvěří a těm podvodníkům naletí.
Nechci sem vkládat články a příběhy lidí, kteří na tu reklamu už naletěli, abych nezvyšovala počet zobrazení podvodné reklamy. Lidi stejně většinou hledají informace, až když už je pozdě. A pak se tady v poradně ptají, co s tím mají dělat. Ach jo. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci.
Proto má v ČR exekuci okolo 850 000 lidí, a když přičteme rodinné příslušníky, žije s exekucí cca 2,5 milionu lidí, což je celá 1 čtvrtina obyvatel ČR. Hrůza.
Tu reklamu jsem na Poradte ještě nezahlédnul. Viděl jsem ji na FB... dnes už nestačí jen finanční gramotnost, ale je potřeba i počítačová, když se člověk pohybuje na internetu. Takových chytáků je všude plno.
Ano, přiznávám, že jsem na netu články o těch podvodech četla, takže jsem si tu reklamu zde na poradně asi opravdu "přitáhla".
Jenom se nestačím divit, že tomu lidé vůbec mohou věřit. Asi opravdu nejde je nějak předem varovat. Co naděláme. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci.
Přeji prosluněný den. Elane
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.