Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počet odpovědí je limitovaný

Od: janm* odpovědí: 18 změna:

Váš počet odpovědí v jedné otázce převýšil povolený počet 4. Pokud budete mít 10 a více % ohodnocených odpovědí, počet odpovědí nebude limitován(a). Snažíme se eliminovat příliš mnoho odpovědí, které nepřináší radu.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Nesmyslné řešení, znamená to, že člověk který chce ještě odpovědět a může jít o závažná sdělení tazateli je nesmyslně "vyřazen"...A to proč? Jak vědí že další odpovědi nemohou přinést další radu?

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku
Pravidla jsou nastavena. Máte možnost je akceptovat nebo odejít.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

janm® má pravdu, stalo se mi to taky, doplnit nic nešlo a celkem šlo o odbornou radu, většina i tam plácala samé nesmysly, ale protože tazatel nezadal přesně parametry, tak jsem je snažil z něho dostat a už nešlo dokončit řešení.. Ale na druhou stranu, není to můj problém, tak že mi to může být úplně jedno...

Na druhou stranu kritici dlouhých odpovědí by mohli zkritizovati to, že se tu lidé vyptávají na mnono běžných věcí a to třeba i ze základky, tak to by pak mohli kritizovat úplně všechno a všechny...

janm*
hodnocení

hiawata- Přesně tak, čili následky za to, že tazatel nedostane úplnou odpověď, nebo následky toho že někdo poradí něco "nebezpečného" aniž by člověk mohl zareagovat neboť již třeba vyčerpal své odpovědi NESE TATO PORADNA. Na druhé straně pravda, nenesu odpovědnost za to, že je mi zamezeno zabránit někomu ve špatném konání díky "špatnému přístupu této poradny". (Dotyčný třeba vyhoří jen proto, že už nemohu doplnit např. bezpečnou odstupovou vzdálenost anebo mu ještě někdo poradí špatně byť v dobré víře )

hodnocení

2x

A ty nemáš možnost doplnit předcházející odpověď? A nebo jsi pouze nenašel tuto možnost?

janm*
hodnocení

Ne nemám možnost, blok a konec nemůžete doplnit nic. Jednou se mi stalo, snažil jsem se pomoci člověku který byl psychicky na dně a STOP nebylo možné doplnit co jsem ještě mohl poradit. Vložil jsem to jinam ale to se zase nelíbilo zřejmě adminovi . Čili poradna opět nese odpovědnost za to, že jsem nemohl dát radu která by mohla být pro tazatele relevantní. Jak ten člověk dopadl nevím, je to již nějaký rok zpátky, obrátil se v zoufalství na poradnu kde mu nemohli ani plně odpovědět, protože tomu bylo násilně zamezeno !

pi*
hodnocení

2x

I ty statistiky jsou chybné, píší "Hodnocené odpovědi jsou odpovědi, o kterých nejméně 2 lidé prohlásili "dobrá odpověď"." ale alespoň mé všechny hodnocené odpovědi více než dvěma lidma nejsou v statistice vůbec uvedené.

Klidně můžete pokračovat v odpovědích jako neregistrovaný pod podobným nickem,tam myslím není počet odpovědí nijak omezen.

janm*
hodnocení

No prosím, takže jako registrovaný jste omezen a pak musíte vymýšlet "kličky". Opět se ptám má to logiku? A k čemu je pak taková poradna kde nemůžete normálně bez kliček poradit? Opět další potvrzení tohoto "nesmyslu" omezeného počtu odpovědí.

iz*
hodnocení

1x

Proč nesmyslné? U toho, kdo má méně než 10 % ohodnocených odpovědí, je asi větší pravděpodobnost, že se spíše "vykecává", než že by poradil.

janm*
hodnocení

No to je právě ten nesmysl, ohodnocení od ostatních je čistě subjektivní záležitost, na tom nelze postavit objektivní relevantnost odpovědí. Navíc je zde riziko, že tazatel nebude informován o možných rizicích které mohou ohrozit jeho zdraví život apod., jen proto že odpovídající nemá možnost již dále odpovědět. Není téma na světě jež by se dalo shrnout do 4 povolených odpovědí. Například odpovím-li k nějakému technickému dotazu a na závěr je třeba ještě připojit upozornění ohledně bezpečnosti a ono "nelze". Čili odpovědnost za "nedotažené rady" padá na hlavu této poradny. A jak rozlišíte rady od vykecávání? Toto je absurdnost této poradny, nebylo by lépe ji tedy rovnou celou zrušit aby se tu náhodou někdo nevykecával?

janm*
hodnocení

Další věc, jak je potom možné reagovat na další podotázky které téměř vždy vyplynou z řešení nějakého problému?

Nejednou se mi stalo že pak tazatel musel reagovat přes vnitřní poštu, anebo pokud nelze musí se to téma nadhodit znovu myslíte že je to správné řešení?

A další věc, kdo zde hledá radu a chce prozkoumat všechny "nuance" daného problému má smůlu.

janm*
hodnocení

To "povolení" dalších odpovědí na základě ohodnocení ostatních je asi stejné jakoby se člověk zeptal ostatních jestli se může najíst na základě toho zda o něm druzí soudí že má hlad, takový člověk by pravděpodobně mohl zahynout hlady protože ostatní by třeba usoudili že hlad nemá...Zkrátka a dobře celý algoritmus na základě kterého je toto pravidlo postaveno je zcela chybný a nesmyslný...

no, myslím, že i v této "otázce" je vidět o co jde... přijde mi to nastavené rozumně. ;)

janm*
hodnocení

Je to naprostý nesmysl, protože pokud jste si nevšiml, i zde každá z podotázek nese nějaký význam, pokud to někomu uniká pak má pocit že jde o "vykecávání". Nic, budu muset vždy zbývající věci řešit pomocí vnitřní pošty nebo soukr. e-mailem, jde prostě o naprosto disfunkční pravidlo této poradny, je postaveno na naprosto nelogickém a subjektivním "axiomu". Navíc může být pro tazatele i nebezpečné jak už jsem psal výše.

Každá odpověď, zde je subjektivní i kdyby to byla pravda. To tazatel nemůže posoudit, když se ptá.

janm*
hodnocení

Ale to je něco jiného, tady jde o to že tímto ustanovením se brání odpovídajícímu plně uspokojit potřebu tázajícího se, neboˇten má většinou další podotázky a očekává reakci, žel ta po 4 odpovědích již nepřijde neboť odpovídajícímu je zamezeno odpovídat, tudíž tazatel dostane neúplnou radu což nese rizika o nichž jsem výše psal. Je to prostě nesmysl, neobhajitelný nesmysl na této poradně.

hodnocení

0x

Nechci se Vás nějak dotknout, ale přikláním se k názoru iz a zdá se mi to smysluplné. Navíc ty elaboráty na půl monitoru, ať už jako dotaz, nebo odpověď jsou otravné a omílající stále jedno, často je ani nečtu. Většinou se dá poradit stručně, případně doplnit.

janm*
hodnocení

Ano poradit stručně, čili je také možné vyjadřovat odpovědi v matematických symbolech případně rovnicích, kdybych to uměl, tak to tak asi budu muset dělat, otázka je, jestli to takto pochopí i tazatel. Další možností je prznit písemný projev vkládáním číslic, nebo zkratek že je tazatel nepochopí jeho chyba. Takébychmohlvynechávatmezerymezislovyatakéčárkymyslímžesetotaktobudedobřečístpíšutopřecenapapírtakžešetřmelesy

janm*
hodnocení

Příklad. Koupil by si někdo automobil který má "omezovač" na max. ujetých 100 km v kuse? Asi ne že? Co je to za nesmysl? A přesně tak je to s tímto ustanovením to prostě nelze obhájit, když vám tazatel položí 5 otázek nebo musíte ještě několikrát reagovat aby se situace vyjasnila máte smůlu. Znovu opakuji neobhajitelný a nepodložený nesmysl této poradny.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]