Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VOLNÁ DISKUZE není pro každého

Od: admin® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,
rozhodnul jsem se vyzkoušet nedat Volnou diskuzi do nabídky pro založení nové otázky. Když bude někdo chtít založit novou otázku není možné zvolit do Volné diskuze.

Proč?

Bohužel název svádí k tomu myslet si, že je to jediná rubrika, kde se za vložení otázky neplatí (moje domněnka) a většina otázek do ní nepatří. Ti nejméně zkušení uživatelé pak otázku vloží 2x, protože ji prostě na hlavní straně nevidí. Zdá se mi tedy snažší neumožnit vkládání do této rubriky.

Samotná rubrika se neruší. Otázky, které tam skutečně spadají budu já a sys přesouvat. Denně jich je pár, pokud vůbec to a naopak historicky je Volná diskuze plná normálních otázek, což je velká škoda. *vezen*

doplněno 30.08.19 10:48:

Upraveno na základě vašich nápadů. Jsou dvě cesty, jak do Volné diskuze něco vložit:
1) Kliknout na vložit novou otázku v rubrice Volná diskuze
2) Od hodnosti 2 a více není toto omezení. Pokud tu někdo dosáhne druhé hodnosti už se snad jedná o uživatele, který to tu zná. :)

Díky, že jste mě donutili překonat lenost hned. *smich2*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Možná by pomohlo volnou diskuzi nějak přejmenovat, aby to k tomu nesvádělo, ikdyž do teď mě vůbec nenapadlo, že by si někdo mohl myslet, že ostatní rubriky jsou placené :)
Případně ještě možnost vložit do volné diskuze otázku ne přímo z "vložit otázku", ale že by to šlo jen z volné diskuze.
Tedy vlezu na poradnu, chci vložit něco do volné diskuze, tak si otevřu volnou diskuzi a přidám příspěvek tam.
hodnocení

jj, to je dobrá myšlenka. Ono v jiných rubrikách to takhle funguje od jakživa.

hodnocení

2x

Myslím, že toto je velmi dobrý krok, pokud admin nechce zrušit diskusi úplně.

Možná by se ještě diskuse mohla dát někam stranou a designově ji odlišit, aby bylo jasné, že tady se preferuje poradna a že diskusní fórum je jen okrajová záležitost.

doplněno 30.08.19 10:31:

A nebo Volnou diskusi úplně zrušit a na dotazy typu "kolik se vám urodilo" ponechat jen Vzkazy, přání a stížnosti.

72mona3*
No, když já nechci nic vzkázat, stěžovat si...a na přání jsem opatrná :)

hodnocení

2x

S odstupem pár dnů se dívám na Volnou diskusi, a myslím, že nových otázek je tam pořád dost.

Navrhuju ještě v diskusi přehodnotit rubriky: když jsou tam počítače, domácnost, škola, sport... atd., tak to taky svádí k tomu, že dotazy na tato témata tam patří.

hodnocení

od té doby tj od pátku jsou tam 3 otázky. Je to hodně?

Není. Asi mám jen jnak nastavenou laťku, co je ještě diskuse a co už otázka :)

hodnocení

0x

Vcelku rozumím. Ovšem je zde typ otázek, u kterých už tazatel předpokládá, že téma je volnější a s ohledem na (ne)vážnost tématu vkládá otázku záměrně do Diskuse. Právě s ohledem na volnější pravidla. Co taková rubrika Vtipy a jiná zábava? Zcela zanikne?

72mona3*
hodnocení

0x
Chápu. Když jsem chtěla zjistit, jestli se jiným urodilo, mohla jsem vložit rovnou do volné diskuze. Takhle se bude čekat na kontrolu a přesunutí.
Budete to zvládat? (kontrolu všech dotazů) Nebo mám rovnou dotaz nahlásit a poprosit o přesunutí? M.

Možná by stálo za úvahu umožnit přímý vstup do diskuse registrovaným, případně od určité délky registrace nebo hodnosti *pivo*

hodnocení

@jethro popravdě tohle mě napadlo, ale byl jsem líný dávat další řádek do skriptu. Nakonec to bude asi nejlepší. Původně jsem chtěl počkat, co to přinese a pak to kdyžtak udělat. :)

72mona3*
hodnocení

0x
Děkujeme za překonání lenosti. *palec*
:-D

hodnocení

0x

Teď jsem zmatená...

Co je hodnost 2? Myslela jsem, že hodnosti byly zrušeny. Asi už blbnu...

hodnocení

Čekal jsem, kdo se ozve. Hodnosti nejsou vidět, ale v pozadí existují dále právě pro takové případy, kdy se dá snadno definovat zkušenější uživatel. :)

iz*
hodnocení

0x

Těch "regulérních" otázek ve Volné diskuzi je škoda. Také si myslím, že se tazatelé domnívali, že "Volná diskuze" znamená neplacenou poradnu. (Některé portály odlišují placenou poradnu, v níž odpovídají odborníci, od neplacené diskuze, v níž odpovídají uživatelé.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]