Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny
Prosím Vás, nevíte někdo, kam zmizel nejaktivnější rádce této poradny?
Je mi to divné...
Dobrý den, děkuji tazatelce i ostatním za povšimnutí si mé delší nepřítomnosti na poradně. Důvod je prostý - můj zdravotní stav se poměrně náhle zhoršil, resp. čelím značné bolesti v dolních končetinách, kdy opravdu nemám ani pomyšlení usednout k PC (a ještě zformulovat myšlenku či radu do poradny). Moje nemoc není smrtelná, ale zcela k vyléčení to zřejmě také není. Jak to bude dál nevím, ale poradnu budu sledovat a když to přes bolest zvládnu, tak třeba ještě něco poradím. Všechny Vás moc zdravím a mějte se dobře (snad to není loučení trvalé).
Dobrý den, Bene. Díky, že jste o sobě dal vědět. Přeji Vám, ať se Váš zdravotní stav zlepší a bolest brzy ustoupí. Držte se a zdravím!
Bene, hodně síly a trochu optimismu! I když sem přijdete jen občas, budou ta setkání s Vámi na dálku příjemná. A já se na ně těším.
Bene, Bene, co mi to děláte? Co si tu bez vás počnu?
Tohle opravdu není dobrá zpráva. Všichni jsme věřili, že se někde rekreujete a ono tohle trápení. Nějak se nám to tu množí. Vůbec nevím, co napsat. Protože ať napíši cokoliv, vám to od bolesti nepomůže. Přesto držím palce a doufám, že vše se zlepší do té míry, abyste mohl aspoň trochu normálně fungovat.
M.
Dobrý den, oznamuji, že jsem zpět (pro někoho zpráva dobrá, pro jiného neutrální a pro někoho až špatná ). Každopádně, děkuji všem, kteří zde něco napsali, za jejich slova (některá pobavila, některá až dojala). Stručně - moje nemoc trvá, ale bolestivost v nohách se výrazně zmenšila. Jistá míra trvalé bolesti je pro tuto nemoc považována za normální, ale já měl bolesti velmi kruté (vlastně nebyl prostor myslet na něco jiného a běžný život šel "do kopru"), což nevyřešil nikdo ve dvou nemocnicích (jen řada vyšetření a určení diagnozy, kterou jsem v podstatě už znal), resp. byl jsem považován jen za bolestína, který "ho*no" vydrží. Odmítl jsem návrh na LDN a přes praktika se podařilo zajistit péči sestřiček z Domácí péče - a nic lepšího jsem si nemohl přát (jejich empatický a lidský přístup k nemocnému se vůbec nedá srovnat s nemocnicí). Závěr - jedna ze sestřiček byla první, které bylo divné, že mohu mít tak velké bolesti a vyjádřila myšlenku, že mám v nohách kolonii bakterií, které mé nohy "žerou". Následně přesvědčila mého praktika, ten napsal správné ATB, setřička je obstarala, donesla a po již asi třech tabletách, které jsem použil, bolesti ustoupily (stal se zázrak, na který jsem čekal v bolestech skoro čtvrt roku). Takže, jen díky pozornosti, zkušenosti a zájmu sestřičky z DP o pacienta jsem se v podstatě vrátil k normálnímu životu. Pokud bude vše fungovat, tak se zde budeme zase potkávat a já Vás všechny (již tradičně) zdravím!
Hurá!
Vítejte zpět. Zde i v jakž takž normálním životě. Vaše sestřička z Domácí péče je a díky takovým ještě věřím v naše zdravotnictví. Vše je jen o náhodě, ke komu se dostanete.
Takže třikrát hurá, vše dobře dopadlo. M.
72mona3 - děkuji. Ano, byla to náhoda a měl jsem velké štěstí na tu správnou osobu. Mimochodem, taková sestřička DP musí zvládnout za den i 18 pacientů a autem najezdí i 150 km - potom přijde k Vám, usmívá se, nikam nespěchá, popovídá si a odvede perfektně svou práci. Fakt, ty "holky" jsou super.
Bene, zdravím a vítejte, vítejte, vítejte . Víte, ono je všechno všude jen a jen o lidech. O lidech, kteří udělají pro druhé jen to, aby dostali plat, a o těch, kteří udělají všechno, co je v jejich silách. Moc vám přeju, že jste měl štěstí na tuto sestřičku. Svět není ještě tak zkažený, ještě je hodně správňáckých lidí.
Ida
idanova - děkuji i Vám. Ano, je to přesně tak - poznal jsem šest setřiček z DP a všechny jsou výborné, nestěžují si, jsou příjemné, citlivé a lidské. Toto není práce pro každého, ale jen pro "srdcaře", protože jejich finanční ohodnocení není jistě nijak nadměrné a časové i emoční zatížení enormní. Říkám - doktorům už nepřidávat, ale více ohodnotit práci sestřiček z DP (mimochodem, ony pracují i o víkendech a svátcích).
Bene, vítejte zpátky na poradně! A už se nenechte kolonizovat!
Pokud můžete, tak choďte nebo hýbejte nohama, ať krev koluje.
liska5 - také děkuji i Vám. Ano, instrukce, jak se chovat, jsem od setřiček dostal (včetně té o pohybu). Doufám, že ty bakterie jsou už po smrti a nevrátí se (nebo holt zase cílené ATB).
Jelikož do této rubriky chodím zřídka, tak jsem sice otázku četla, když byla založená, ale vyrozuměla jsem z odpovědí, že jste na dovolené. Sice se mi zdála trochu dlouhá, ale pak jsem si řekla, že Vás tady někdo namíchnul a tak jste asi zavítal někam "jinam" a tam se zdržel. No a teď koukám, že jste byl vlastně hodně nemocný. Tak to mi je Vás zpětně líto. Důležité je, že jste měl štěstí a kápl jste na dobrého a hlavně znalého člověka a už jste z nejhoršího venku. Ono je to tady na poradně zvláštní, někdy člověk ani netuší, co se na druhé straně klávesnice děje doopravdy. Mne vždycky píchne u srdce, když se někdo vrátí do některé staré otázky, kde vidím nick a odpovědi od Ladinpraha a že to vypadá, jakoby tady pořád byl mezi námi.
No hlavně že Vy jste s námi doopravdy.
suzymon - děkuji i Vám za reakci. Jo, už je to mnohem lepší, ale dokonalé to není a už ani nebude. Ovšem, nohy mám stále vlastní a to je hlavní. Jinak máte pravdu, že co na internet napíšeme, tak to tam po nás zůstane už stále a naše případná budoucí "neexistence" na to nemá vliv (těžko rozhodnout, zda je to tak dobře nebo špatně).
Děkuji za odpovědi.
Snad se objeví !
Zvyk je železná košile, vždy tu byl denně, nikdy nevynechal
Píšete, kdo ještě?
No jistě, ivzez tu není, Ládin již také nikdy nebude.
Je to smutné
Zdravím. Je to zvláštní, ale už 3 dny na @ben a taky myslím. Dnes jsem taky koukala, kdy tu byl naposledy a usoudila jsem, že se někde rekreuje. V duchu jsem mu popřála krásnou dovolenou a připustila, že mu třeba odešel počítač. Tak snad se brzy objeví, spokojený, odpočatý a s novým a lepším počítačem. Ida
Bene, děkuji Bohu za to, že jste se objevil
Mám nevýslovnou radost !
Další písmenka máte ve vnitřní poště.
Uzdravte se nám a nestahujte kalhoty, když brod je ještě daleko, jasné?
Dobrý den, Bene. Přidávám se k těm, co Vám přejí brzké uzdravení. Jak říkáte, aspoň v mezích možností. A držím Vám palce, ať je to brzy
Jedno musím podotknout. Píšu, nebo psala jsem si, s více lidmi z této poradny. A pokud už byli v důchodu, tak je spojuje jedno - bolest nohou. Prostě rádcové tomu přidávají tím dlouhým sezením u PC, kdy to prokrvení DK je horší. A navíc jsme tu vesměs lidi dříve aktivní až hyperaktivní, tak na svůj životní styl teď dojíždíme. Vím, o čem mluvím. I já teď na podzim zmizím ze scény, abych se vrátila s novým kloubem. Držte se! S pozdravem Liška5
Bene, přeji brzké uzdravení alespoň v rámco možností, ráda čtu vaše rady a vždycky vás v duchu také "Zdravím". Souhlasím s Liškou, dřívější zahradní aktivity mi trvají nyní mnohem déle, tu namožené rameno a zápěstí od stříhání stromů, tu pobolívá koleno i kotník...A na podzim také mizím, na sekání kloubu na vbočeném palci na noze se vůbec netěším, ale pak ta "ladná nožka", jak říkal pan ortoped ! Tímto zdravím všechny rádce na této poradně, zdravé i pochroumané a přeji pěkný den. Hanka
Pro liska5,jen jsem se chtěla zeptat,kdy jdete na nový kloub?Já nastupuju do nemocnice 15.září,druhý den levá kyčel,pak Košumberk-no jen mně napadlo,nevím odkud jste,pokud v této době jjako já,tak taky do Košumberku nebo jdete jinam?Jen jsem zvědavá.
Babušo, taky kyčel, nástup do Krnova 23.9. a následně rehabilitace asi v Hrabyni nebo Klimkovicích. Tak si budeme držet vzájemně palce.
Pro liska5,tak já nastupuju 15.9. a potom ten Košumberk,snad přežiju a všechno se povede jak má.No mám bobky dost velké.Jsem z Havl.Brodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.