Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zmizel Ben?

Od: wamp® odpovědí: 51 změna:

Zdravím všechny :)

Prosím Vás, nevíte někdo, kam zmizel nejaktivnější rádce této poradny?
Je mi to divné...

51 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

18x

Dobrý den, děkuji tazatelce i ostatním za povšimnutí si mé delší nepřítomnosti na poradně. Důvod je prostý - můj zdravotní stav se poměrně náhle zhoršil, resp. čelím značné bolesti v dolních končetinách, kdy opravdu nemám ani pomyšlení usednout k PC (a ještě zformulovat myšlenku či radu do poradny). Moje nemoc není smrtelná, ale zcela k vyléčení to zřejmě také není. Jak to bude dál nevím, ale poradnu budu sledovat a když to přes bolest zvládnu, tak třeba ještě něco poradím. Všechny Vás moc zdravím a mějte se dobře (snad to není loučení trvalé).

Dobrý den, Bene. Díky, že jste o sobě dal vědět. Přeji Vám, ať se Váš zdravotní stav zlepší a bolest brzy ustoupí. Držte se a zdravím!

Bene, hodně síly a trochu optimismu! I když sem přijdete jen občas, budou ta setkání s Vámi na dálku příjemná. A já se na ně těším. *slunce*

Věřil jsem raději v tu dovolenou... Tak přeji pevnou vůli ve zdolání překážek a brzké přetavení zpět do fit formy. *bojovnik*
idanova*

Zdravím. Hurá, @ben je na světě! *zdravi* Bene, je mi moc líto, že máte problémy. Moc vám přeju ať bolesti ustoupí a ať je vám zase HEJ. Vždyť víte, že vás mám oblíbeného... *pusa* Ida

72mona3*

Bene, Bene, co mi to děláte? *alene* Co si tu bez vás počnu?

Tohle opravdu není dobrá zpráva. Všichni jsme věřili, že se někde rekreujete a ono tohle trápení. Nějak se nám to tu množí. :( Vůbec nevím, co napsat. Protože ať napíši cokoliv, vám to od bolesti nepomůže. Přesto držím palce a doufám, že vše se zlepší do té míry, abyste mohl aspoň trochu normálně fungovat. *mala* M.

Tak se drž.

Beníku. Chce to tablet a šup šup na něm klikat rady. Aspon vám v posteli vleže utece volna chvíle a na chvíli zapomenete na bolesti.

Věřím, že bude líp *slunce*

ben®
hodnocení

15x

Dobrý den, oznamuji, že jsem zpět (pro někoho zpráva dobrá, pro jiného neutrální a pro někoho až špatná ). Každopádně, děkuji všem, kteří zde něco napsali, za jejich slova (některá pobavila, některá až dojala). Stručně - moje nemoc trvá, ale bolestivost v nohách se výrazně zmenšila. Jistá míra trvalé bolesti je pro tuto nemoc považována za normální, ale já měl bolesti velmi kruté (vlastně nebyl prostor myslet na něco jiného a běžný život šel "do kopru"), což nevyřešil nikdo ve dvou nemocnicích (jen řada vyšetření a určení diagnozy, kterou jsem v podstatě už znal), resp. byl jsem považován jen za bolestína, který "ho*no" vydrží. Odmítl jsem návrh na LDN a přes praktika se podařilo zajistit péči sestřiček z Domácí péče - a nic lepšího jsem si nemohl přát (jejich empatický a lidský přístup k nemocnému se vůbec nedá srovnat s nemocnicí). Závěr - jedna ze sestřiček byla první, které bylo divné, že mohu mít tak velké bolesti a vyjádřila myšlenku, že mám v nohách kolonii bakterií, které mé nohy "žerou". Následně přesvědčila mého praktika, ten napsal správné ATB, setřička je obstarala, donesla a po již asi třech tabletách, které jsem použil, bolesti ustoupily (stal se zázrak, na který jsem čekal v bolestech skoro čtvrt roku). Takže, jen díky pozornosti, zkušenosti a zájmu sestřičky z DP o pacienta jsem se v podstatě vrátil k normálnímu životu. Pokud bude vše fungovat, tak se zde budeme zase potkávat a já Vás všechny (již tradičně) zdravím!

72mona3*

Hurá! *ua*

Vítejte zpět. Zde i v jakž takž normálním životě. Vaše sestřička z Domácí péče je *superman* a díky takovým ještě věřím v naše zdravotnictví. Vše je jen o náhodě, ke komu se dostanete.

Takže třikrát hurá, vše dobře dopadlo. M.

ben®

72mona3 - děkuji. Ano, byla to náhoda a měl jsem velké štěstí na tu správnou osobu. Mimochodem, taková sestřička DP musí zvládnout za den i 18 pacientů a autem najezdí i 150 km - potom přijde k Vám, usmívá se, nikam nespěchá, popovídá si a odvede perfektně svou práci. Fakt, ty "holky" jsou super.

iz*

Mám radost, že Vám je lépe a že jste zpátky.

ben®

iz - děkuji i Vám (a resty ve Vnitřní poště vyřídím co nejdříve).

idanova*

Bene, zdravím a vítejte, vítejte, vítejte *pusa*. Víte, ono je všechno všude jen a jen o lidech. O lidech, kteří udělají pro druhé jen to, aby dostali plat, a o těch, kteří udělají všechno, co je v jejich silách. Moc vám přeju, že jste měl štěstí na tuto sestřičku. Svět není ještě tak zkažený, ještě je hodně správňáckých lidí. *slunce* Ida

ben®

idanova - děkuji i Vám. Ano, je to přesně tak - poznal jsem šest setřiček z DP a všechny jsou výborné, nestěžují si, jsou příjemné, citlivé a lidské. Toto není práce pro každého, ale jen pro "srdcaře", protože jejich finanční ohodnocení není jistě nijak nadměrné a časové i emoční zatížení enormní. Říkám - doktorům už nepřidávat, ale více ohodnotit práci sestřiček z DP (mimochodem, ony pracují i o víkendech a svátcích).

liska5

Bene, vítejte zpátky na poradně!*zdravi* A už se nenechte kolonizovat! *stop* Pokud můžete, tak choďte nebo hýbejte nohama, ať krev koluje. *tanec*

ben®

liska5 - také děkuji i Vám. Ano, instrukce, jak se chovat, jsem od setřiček dostal (včetně té o pohybu). Doufám, že ty bakterie jsou už po smrti a nevrátí se (nebo holt zase cílené ATB).

Ať je líp.

ben®

pckop - děkuji, i když lépe již zřejmě bylo .

hodnocení

4x
Ben tu byl naposledy 14.7.,tak mu dopřejte klidnou dovolenou :)

hodnocení

2x
Není zbytečné plašit v létě? I měsíční dovolenou bychom měli každému dopřát. :)
72mona

U "iz" už je to trochu déle než měsíc...

vilik*
Třeba nás musí rozdýchávat trochu déle.
Otázka zněla na @ben
Iz se snad už brzy objeví...
72mona

Jasně, otázka zněla na Bena. Omlouvám se za každé zbytečné slovo. Včetně těchto. M.

iz*
hodnocení

2x

ivzez se přejmenovala na iz a od poloviny června je bez internetu. Předpokládám, že někdy během podzimu se vrátím. iz

liska5

Iz, zrovna jsem si říkala, že ta pauza je moc dlouhá..*zmateny* A ejhle! .. No hlavně, že jste v pořádku.:)

hodnocení

2x

Jelikož do této rubriky chodím zřídka, tak jsem sice otázku četla, když byla založená, ale vyrozuměla jsem z odpovědí, že jste na dovolené. Sice se mi zdála trochu dlouhá, ale pak jsem si řekla, že Vás tady někdo namíchnul a tak jste asi zavítal někam "jinam" a tam se zdržel. ;) No a teď koukám, že jste byl vlastně hodně nemocný. Tak to mi je Vás zpětně líto. Důležité je, že jste měl štěstí a kápl jste na dobrého a hlavně znalého člověka a už jste z nejhoršího venku. Ono je to tady na poradně zvláštní, někdy člověk ani netuší, co se na druhé straně klávesnice děje doopravdy. Mne vždycky píchne u srdce, když se někdo vrátí do některé staré otázky, kde vidím nick a odpovědi od Ladinpraha a že to vypadá, jakoby tady pořád byl mezi námi.

No hlavně že Vy jste s námi doopravdy. *placni*

iz*

@Suzymon, u @LadinPraha mívám stejný pocit jako Vy. Škoda, že už tu není.

ben®

suzymon - děkuji i Vám za reakci. Jo, už je to mnohem lepší, ale dokonalé to není a už ani nebude. Ovšem, nohy mám stále vlastní a to je hlavní. Jinak máte pravdu, že co na internet napíšeme, tak to tam po nás zůstane už stále a naše případná budoucí "neexistence" na to nemá vliv (těžko rozhodnout, zda je to tak dobře nebo špatně).

72mona3*
hodnocení

0x

Ben, Iz... ještě někdo? *poctar*

idanova*

Proč ještě někdo? Možná jsou někde spolu, a třetího nepotřebují... *smich* Mají poctivě chodit na Poradnu, a ne se někde flákat. Spolu. A mají to => drby:-D. Ida

hodnocení

0x
Ben se odstěhoval do Humpolce! :)

junkers*
hodnocení

0x

Doufejme, že nebyl vaporizován!

doplněno 03.08.19 19:02:

Nebo - pokud vaporizován byl, tak snad ho předtím nějak moc netrápili .. *zmateny*

hodnocení

0x
Taky jsem od včerejška na něj myslela a říkala si, jestli mu něco není. Snad si dal od nás dovolenou.

hodnocení

Děkuji za odpovědi.
Snad se objeví !

Zvyk je železná košile, vždy tu byl denně, nikdy nevynechal *nevi*

Píšete, kdo ještě?

No jistě, ivzez tu není, Ládin již také nikdy nebude.
Je to smutné :(

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Je to zvláštní, ale už 3 dny na @ben a taky myslím. Dnes jsem taky koukala, kdy tu byl naposledy a usoudila jsem, že se někde rekreuje. V duchu jsem mu popřála krásnou dovolenou a připustila, že mu třeba odešel počítač. Tak snad se brzy objeví, spokojený, odpočatý a s novým a lepším počítačem. Ida

A s novými, lepšími názory:).

Také jsem si všimla,že tady Ben není..Je to škoda..

hodnocení

Bene, děkuji Bohu za to, že jste se objevil *modla* *slunce*
Mám nevýslovnou radost !
Další písmenka máte ve vnitřní poště.
Uzdravte se nám a nestahujte kalhoty, když brod je ještě daleko, jasné? *jasne*

liska5
hodnocení

0x

Dobrý den, Bene. Přidávám se k těm, co Vám přejí brzké uzdravení. *modla* Jak říkáte, aspoň v mezích možností. A držím Vám palce, ať je to brzy *palec2*

Jedno musím podotknout. Píšu, nebo psala jsem si, s více lidmi z této poradny. A pokud už byli v důchodu, tak je spojuje jedno - bolest nohou. Prostě rádcové tomu přidávají tím dlouhým sezením u PC, kdy to prokrvení DK je horší. A navíc jsme tu vesměs lidi dříve aktivní až hyperaktivní, tak na svůj životní styl teď dojíždíme. Vím, o čem mluvím. I já teď na podzim zmizím ze scény, abych se vrátila s novým kloubem. Držte se! S pozdravem Liška5

Bene, přeji brzké uzdravení alespoň v rámco možností, ráda čtu vaše rady a vždycky vás v duchu také "Zdravím". Souhlasím s Liškou, dřívější zahradní aktivity mi trvají nyní mnohem déle, tu namožené rameno a zápěstí od stříhání stromů, tu pobolívá koleno i kotník...A na podzim také mizím, na sekání kloubu na vbočeném palci na noze se vůbec netěším, ale pak ta "ladná nožka", jak říkal pan ortoped ! Tímto zdravím všechny rádce na této poradně, zdravé i pochroumané a přeji pěkný den. Hanka

babusa*

Pro liska5,jen jsem se chtěla zeptat,kdy jdete na nový kloub?Já nastupuju do nemocnice 15.září,druhý den levá kyčel,pak Košumberk-no jen mně napadlo,nevím odkud jste,pokud v této době jjako já,tak taky do Košumberku nebo jdete jinam?Jen jsem zvědavá.

hakinkatetunka

Jediné východisko pro bena je co nejvíce odpovědí a pořád zdravit,až se uzdraví.

liska5

Babušo, taky kyčel, nástup do Krnova 23.9. a následně rehabilitace asi v Hrabyni nebo Klimkovicích. Tak si budeme držet vzájemně palce. *placni*

liska5

Ale rodinnou hrobku máme v Chrudimi *alene**smich*

babusa*

Pro liska5,tak já nastupuju 15.9. a potom ten Košumberk,snad přežiju a všechno se povede jak má.No mám bobky dost velké.Jsem z Havl.Brodu.

liska5

Babušo, já už jednu TEPku mám 13 let. To bylo v pohodě, ale s věkem bude asi vše náročnější.

vilik*
Sice nevím, jakou má vaše stolice souvislost s Benem, ale myslím, že stačí upravit příjem potravy a velikost stolice se sníží.

iz*
hodnocení

0x

@Ben >

Doufám, že se Vám brzy bude dařit lépe, že bolesti pominou (nebo se alespoň zmírní) a že se brzy vrátíte do poradny. Chybíte tady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]