Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zase nová ikona

Od: idanova* odpovědí: 28 změna:

Zdravím, okatý admine. Chtěla bych si postěžovat na nepěkné překvapení, co mě dnes čekalo v podobě další změny ikony poradny. Já myslela, že reklama sem nepatří. Tak co má, prosím, společného Poraďte.cz se značkou Nike? Nebo to je jen to obyčejné, anonymní a všude se objevující "zatržítko"? Když jsem sem poprvé před několika lety přišla, ikona žárovky mě hned upozornila na to, že tady mi budou mé najasnosti objasněny. Od té doby se také snažím osvětlit to, v čem mám pocit, že mám větší jasno než tazatel. Jsem přesvědčena, že pokud je zvolena ta nejvýstižnější a nejlepší ikona pro poradnu, už ji nelze vylepšit. Stane se zaběhlou ZNAČKOU, a značka se nemění. Prosím, vraťte nám naše světýlko - bílou žárovku v modrém poli. Ida

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ido, odpovím trošku zeširoka... poznala jsem ve svém životě pár lidí, kteří mají pocit, že když je něco stejné už nějakou dobu (délka této doby je relativní), tak je to zákonitě špatné. Nevím, jak admin, ale právě kvůli této části populace se mění věci, které my (ta jiná část) vnímáme jako osvědčené, tudíž dobré. To je pro nás hledisko kvality... pro jiné je to aktuálnost... co naděláme? Nic, dejte si nohy nahoru a užijte si dnešní ochlazení *pivo*

hodnocení

4x

Pokud něco funguje, je potřeba to změnit. Tohle mi zase žíly nerve. Odškrtnuto, hotovo.

joudic*
hodnocení

3x

zahlidl jsem na chvili logo s fajfkou na hlavni strane, nez se tam vratila zarovka, a to je teda neco hruzneho *vtip* ale kvuli loga tu nechodim, kdyby to tak melo zustat, budu to holt proste ignorovat nebo odstranim RIPem ;)

hodnocení

3x

No uznejte vážení - není dnes krásná doba, když tolik lidí řeší s vervou takovou kravinu? *smich*

Já to beru tak, že admin to tak chce, tak to udělá . Jednoduché, že? Navíc mi to rozhodně mepřijde jako Nike ( jojo, na stáři se holt horší zrak,... ) A ač většinu změn zde přejdu spíše s negativním dojmem, tak tohle je jednak jen a pouze estetická, ne funkčí změna - a povedla se.. *palec2*

Také se hloupostmi nezabývám. A ani to nevnímám. Tohle je poradna a tak ji také beru. O grafiku se nezajímám. A pokud jde o nějaké reklamy, žádné tu nemám.

joudic*

no ono kdyby to bylo k lepsimu, tak asi nikdo nic nerekne, ale takto je to jak kdyz si 13lety poprve stahne Photoshop, aby vydal prvni cislo studentskeho casopisu, prumerneho spotrebniho designu si nikdo ani nevsimne, ale hruzy kazdy. Ruku na srdce koupil/a byste si takovyhle novy casopis s timto logem nebo oplatek(cokoli) zabaleny v tomhle? :)
Nejspis je to u me profesionalni deformace, ale jak rikam, je mi to asi jedno, jen to bije tak do oci, ze se neumim udrzet to nekomentovat :)

samosato*
hodnocení

2x

Obecně je zcela běžné, že se značka (třebas i úspěšná) mění. Třeba zde.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, možná jste něco přehlédla - viz odkaz. Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 13.06.19 18:19:

idanova - rozumím. Ovšem, já mám jako logo poradny stále žárovku a je tam, i když stránku několikrát načítám (2 x F5). Jinak řečeno - ikona je zátržítko a logo je žárovka. Zřejmě se změna v mém PC projeví až později.

idanova*
hodnocení

Díky za reakci, ale ne, nepřehlédla. "Tam" se jednalo o modrou šipku na liště stránek v prohlížeči, zatímco v hlavičce bylo stále logo žárovky. "Zde" upozorňuju na změnu loga v hlavičce hlavní stránky poradte.cz - bílé zatržítko, jaksi v novém vlákně. Ale připouštím, že sjednocení na obou místech se tváří jaksi logicky. Ale žárovka neomylně i bez brýlí, je žárovka neomylně i bez brýlí. Ida

@ben CTRL+F5 ;)
ben®

mikihans - děkuji. Ono to před chvilkou naskočilo samo od sebe, tak už se "kochám" novotou. No, hezké to zrovna není, ale je to věc majitele webu (a i jeho odpovědnost).

blanka33*

Já nic nového nevidím a to jsem už několikrát zkoušela zmáčknout CTRL+F5. *nevi*

ben®

blanka33 - však se také dočkáte a přijde to náhle. Zatím si užívejte žárovku.

blanka33*

Tak jste měl pravdu Bene. *alene* Teď se mi načetla poradna a už bez žárovky.

hm*
hodnocení

2x

No jo, taky jsem koukal, co se zas děje. Admin má prostě rád zatržítka. Nejdřív je přidal coby různobarevná kolečka k odpovědím (3x přečteno, 6x přečteno, ... nebo že by to odfajfknutí znamenalo něco jiného? :-D ), teď i do ikony k názvu stránky v prohlížeči a do loga na stránkách.

Taky bych nechal žárovku, ale co už. Moc nápadité to sice není, ale když se mu to tak líbí, ...

Celkem by mě zajímalo, co to vlastně má vyjadřovat. Jako symbol stránek s nějakými formuláři nebo anketami bych tomu rozuměl, ale co to má vyjadřovat tady?

Zatržítko vlevo použije ten, kterému se odpověď líbí. To, že to přečteš nijak neoznamuješ. A mimochodem, máš to v pravidlech poradny.

72mona
hodnocení

2x

Je to hnus, velebnosti.

Ano, naprosto nepodstatná věc. Ale celý život se skládá z nepodstatných věcí. A když se mi něco nelíbí, tak to řeknu. A tohle se mi nelíbí.

A jen pro pořádek. Tato diskuse je pouze reakcí. Akce vyvolá reakci. To admin tedy řeší nepodstatné věci, pokud je logo nepodstatné, ne? :-P M.

dmnk
hodnocení

2x

Mně se změna moc líbí. Jednoduché, efektivní a pěkně udělané :) Změna je život.

hodnocení

1x

Já tedy mám modré pole se žárovkou furt*zmateny*

jofa*
hodnocení

1x

Je to v podstatě jedno co tam bude ale jsem přesvědčen, že dnes by žárovka v soutěži návrhářů neprošla ani omylem. Tak v 60 letech, možná. Teď to je uspokojivý a třeba admin na něco "lepšího" přijde.

hodnocení

0x
Nike vypadá poněkud jinak ;) a změnilo se zároveň i logo poradny v hlavičce, takže ikonka odpovídá aktuálnímu logu :)

re
hodnocení

0x

reklamy nevidím (zde se snaží žebrat googlesyndications a google-analytics, ale tyhle svinstva neprolezou neboť je blokuji v prohlížeči, operačním systém a pro jistotu i na perimetru), ale bílá fajfka není reklama, ale asi logo.

jofa*
hodnocení

0x

Změna bude dobrá. Vždyť ta ikonka na liště evokovala e-shop se žárovkama, jako drůbežárna která musí mít všude slepici.

Teď jsem se od srdce zasmála. Při rychlejším čtení jsem si spojila poradnovou žárovku s drůběžárnou, respektive s líhní kuřat. To kokodákání slepičích mozečků zde někdy bývá. A budu sebekritická, i někdy mojí zásluhou. Doufám, že se nikdo neurazí.

72mona

Každý obrázek něco evokuje. A zajímavé je, že u každého člověka něco jiného.

Je hezké, že nám tu admin zařídil takový malý Rorschachův test :-D

@72mona: To máte pravdu. Třeba @Idanova všude vidí skrytou reklamu, tak pro ni je každá fajka reklama na Nike.

Zajímavé, že ji nevadí, že u každe odpovědi je "taky reklama na Nike"?

72mona

@pepr - řeší se novinky. Nevím jak Idě, ale většině se tyto maxi fajfky při zavedení také nelíbily ;)

lidus*

Ničeho jse si nevšimla a i kdyby tak sem chodím z jiného důvodu, pokud je nějaká reklama, chápu, že někdo to zaplatit musí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]