Nejste přihlášen/a.
V poslední době jsem zjistila, že jsem na tapetě od rádkyně IZ.
Jakoukoliv moji odpověď probírá, kontroluje, napomíná, kritizuje.
Pokud se Vám něco na mých radách nelíbí, tak to nahlašte, ať mě napomenou, nebo moje odpovědi smažou nebo dají BAN.
Bohužel, i já jsem člověk chybující, ale přisvojila jste si pravomoce, které Vám nenáleží /snad/. Nevím, jestli jste nepostoupila do řad syslů. Pokud tam nejste, tak se tam možná chcete zařadit.
I já bych mohla být k Vám kritická, ze začátku jste byla příjemná, nyní jste akurátní, přísná, nesmlouvavá, studený čumák.
Radíte dobře, ale cit nemáte.
Pohanka.
IZ byla naše kantorka na dálkovém studiu a vychovávala nás dospěláky i o přestávkách. Je to nemoc z povolání.
Tohle dělá i Liska5. Rady vynikající pokud se věnuje tazateli. Jak má svůj den, tak číhá na každou odpověď od kteréhokoliv rádce, chytá za slovíčko a zásadně stojí v opozici. Bylo by od obou fajn si nevšímat odpovědí, ale více otázkám.Tím tazateli nejvíce pomohou.
Tak to mne mrzí, že mne někdo takhle vidí. Mám pocit, že nabízím alternativu. Nějaké opoziční číhání ani nemám v krvi. Ani nemám pocit, že mám nějaké své dny. Jedině někdy víc fofr, kdy z unáhlenosti spíš něco opomenu.
No díky, budu se muset zamyslet. Jinak to beru, že jsme tu lidé různí, každý svůj a každý na věc hledí prizmatem své osobnosti, svých zkušeností.
Pohanko, tak se ohraďte.
Já si ale fakt u Vás konkrétně nevšimla, protože souhlasím s tím, že to dělá všem.
Ale jinak mi tahle stížnost přijde úsměvná, přece tu nikdo z nás nemusí být? Není jednodušší sem nejít a dát si pauzu?
Občas si vzpomenu na jednu zdejší rádkyni, kdysi radila hlavně v otázkách účetnictví, občas rázně, nebrala si servítky, také ji stále někdo opravoval, už se tu potom neobjevila...tu tady celkem postrádám, jen si nevzpomenu na nick?
Také si myslím, že tohle "belička" myslela jako stížnost a ne dotaz. Kdyby byla "belicka" přihlášená, mohla by si to vypovídat s Iz vnitřně, ale takto nemůže. Takže jí asi nezbyde nic jiného, než se s tou situací smířit.
Jenom bych to doplnila takovou úvahou. Obě dvě jste změnily nick. Z "Ivzes je Iz a z pohanky je belicka". A zároveň s touto změnou, jste obě poněkud změnily i svou původní intelektuální identitu. Nevím jestli to tak cítí i ostatní, ale já si toho všimla. Ale daleko víc to cítím z odpovědí "belicky". Až se mi kolikrát ani nechce uvěřit, že by "belicka a pohanka" byla jedna a tatáž osoba. A navíc jsem si všimla, že belicka odpovídá i pod jinými přezdívkami. Už se mi daří ji rozpoznávat. Ale neřekla bych, že udělala dobře, když přestala být tou "naší pohankou". Zdá se mi, že ta různá inkognita, za která se nyní schovává, jí neprospívá.
A jelikož jsme v rubrice "Vzkazy, přání a stížnosti", tak já bych si zase přála, aby se sem vrátila "ta stará pohanka".
ale klid. Nač ty sváry? Oni si ti učitelé a kantoři neuvědomují, jak strašně je to jejich povolání na nich vidět. Jejich profesionální defekt časem naroste do takové velikosti, že jsou prostě nerekvalifikovatelní. I když kantor opustí školu a jde dělat do fabriky, pořád zůstává kantorem. Bude vás napomínat, opravovat, něco si přečte a všechno je mu okamžitě jasné, zeptáte se ho na nějakou banalitu a on vám udělá přednášku. Když nahlas plácnete nějakou hloupost, normální člověk ji ignoruje, ale kantor ne. Kantor se s vámi začne přít a dokazovat že pravdu má on atd.
I zde na poradně kantora poznáte okamžitě.
Moje rada : Berte lidi s nadhledem a takové, jací jsou. Bude vám líp.
V jednom musím dát Iz za pravdu, že někdy jsou v odpovědích fakt nesmysly. A často ostatními vesele obodované.
Když nejde o nic důležitějšího, jako např. vybělené zuby, tak se ani nezapojuji. /Natož abych číhala, jak se domnívá 111./ Řídit se odpovědí typu kloktejte si kokosovým olejem a budete je mít běloskvoucí zoubky, nikoho nepoškodí. Jen poněkud degraduje Poradnu. Horší je to s odpovědmi, které mohou tazateli zkomplikovat život. Teď zdaleka nemyslím na zdraví, ale třeba na instituce, paragrafy, životní rozhodnutí...
Stejně tak bagatelizace. Pár lidí šmahem rozhodne, že všechny potravinové doplňky jsou předražený nesmysl. Přitom jindy vzývají účinky chlorelly, bylinných směsí či lněných semínek. Ono se jedná o desítky tisíc rozmanitých produktů, z nichž mnohé dokáží nahradit lék. A jen jejich ortodoxní odpůrce nebo diletant je přezíravě zařadí mezi absolutní zbytečnosti, což ani váhavý tazatel nečeká.
Pro Bena: Díky! Rozumné. I my kantoři patřime prostě do pestré mozaiky lidské společnosti. A pár takových ostrých střípků je taky potřeba, aby to nebylo tak fádní.
Vždycky jsem si myslela, že tělocvikářské plémě je mnohem méně kantorstvím poznamenané, ale ...Už mlčím.
liska5 - obávám se, že já jsem zde nic extra rozumného nenapsal a Váš obdiv patří patrně někomu jinému .
@Belicka >
co kdybyste se radši zamyslela nad kvalitou svých odpovědí? Během pár dnů (někdy i jen hodin či minut) se Vám sem "podařilo" napsat řadu nesmyslů.
(Snad o nich víte sama, nemíním je opakovat.)
Jaký "cit" máte na mysli? Míníte, že je vhodné nesmysly a odpovědi, jimiž někdo škodí, přehlížet? Pro to bych měla jiné označení.
Chtěla jsem Vám napsat, ale pokud zde nejste registrovaná, nejde to.
K odpovědi @Suzymon: Já nevěřím, že by @Belicka byla Pohanka. Pohanka radila dobře a radila v tom, čemu rozuměla. Belicka radí "všude možně", ale často jí "utíká podstata". A bohužel někdy nedomýšli, co svou odpovědí může způsobit. (Ale to není jenom její problém, je tu i pár dalších podobných.)
@Clayman > také děkuji.
Pořád je pro mne nepochopitelné, že někdejší Pohanka dnes ženě, která se odstěhovala z domu, který spadá do SJM, a do něhož si manžel nastěhoval milenku, "poradí", aby "děti přenechala nové mamince" (to bych od Pohanky nečekala).
K "pronásledování": Já nereguji "na někoho", ale na obsah. Že se to sešlo u @Belicka, je jiná věc. Kdyby předmětné dvě nebo tři (?) odpovědi (nemíním je zde opakovat) napsal někdo jiný, byla bych reagovala stejně.
iz - ono by bylo fajn, kdyby zde některý sys uvedl poznatek, zda Jahudka, Dlouhaparcela, Tentato a Belicka je Pohanka, resp. jedna osoba.
Iz, také mi to připadá divné. Ale už jednou se sama právě v této rubrice přiznala, že je bývalá "pohanka" a v tomto příspěvku je dole také napsáno "pohanka". Tak já teda nevím. A je to škoda, že někteří rádci, kteří sem chodí pravidelně, mají potřebu odpovídat pokaždé pod jinou přezdívkou. Ale kdysi se mi stalo, že jsem nemohla odpovídat víc než asi 5x do jedné otázky. Tak jsem se odhlásila a chtěla odpovědět jako neregistrovaná. Nechala jsem si svou přezdívku a nešlo to. Musela jsem něco přidat, protože mi to napsalo, že přezdívku "suzymon", už někdo používá. Takže kdyby sem odpověděl někdo jiný pod jménem "pohanka", tak by mu to snad také neprošlo. Musela by třeba napsat pohanka1, nebo tak nějak. Nebo jsem něco špatně pochopila?
tak už to vidím. Ona je jenom podepsaná jako Pohanka, takže to je všechno nějak jinak. Já bych měla prosbu k pravé "pohance", aby si tohle líbit nenechala.
V každém případě se pod přezdívkou "belička" skrývá někdo, kdo sem chodí už hodně dlouho, protože to by přece nemohla vědět, kdo byl jaký dříve...
@suzymon: Je to původní pohanka. Příspěvek totiž může klidně podepsat svým původním nickem, podstatné je, pod jakým nickem odpověď píše.
Já nereguji "na někoho", ale na obsah. Že se to sešlo u @Belicka, je jiná věc. Kdyby předmětné dvě nebo tři (?) odpovědi (nemíním je zde opakovat) napsal někdo jiný, byla bych reagovala stejně.
A jsme u toho. Proč musíte neustále někoho napomínat, vychovávat, opravovat? Tazatel si odpovědi přebere, vám nepřísluší hodnotit rádce. Své dcery jste již dávno vychovala a teď jsme zbyli jen my? Dám konkrétní příklad.
Otázka - musím si zřídit živnosťákl? Někdo odpoví ANO. Vy jak sup naběhnete a poučujete rádce, že živnosťák neexistuje, že si musí vyřídit živnostenské oprávnění. Všichni ví o co jde, jen vy to nechápete. Jakým stylem se tazatel zeptá, tak mu někdo poradí. Chudák tazatel, bude běhat po úřadech a bude chtít vyřídit dvě lejstra - živnostenský list a živnostenské oprávnění
Liska5 alespoň neztratila humor, pro vás je to sprosté slovo. Ani nebudu psát jakou přezdívku jste si jako kantorka vysloužila. Velice se ujala a to i mezi vašimi bývalými kolegy. Tak pusťte trochu sluníčka do vašeho smutného života.
@nikc - ano, každý jsme nějaký. Bohužel se spousta věcí omlouvá právě deformacemi ze zaměstnání, nebo se na "prohřešky" pohlíží shovívavě. Měla jsem kolegyni, které procházela v osobním životě spousta věcí a mávlo se nad nimi rukou se slovy: "no jo, Lada..." Udělat to samé někdo jiný, skončil by na pranýři. Takže opravdu jsme každý jiný, ale hlavně jsme tací, jak nás vidí ti ostatní. A nepřesvědčíte je o opaku. M.
Já bych k tomu všemu řekla ještě to, že jsem si uvědomila, že lidé, kteří neustále mění přezdívky, se cítí nezdravě "volně" a opravdu kolikrát píší nejenom nesmysly, ale klidně si dovolí napadat jiné odpovědi rádců a někdy se snaží je i urazit. Nemluvím o náhodných návštěvních, kteří sem zavítají náhodou, nebo jednou za čas. Ale právě ty, kteří zde byli kdysi přihlášeni a znali jsme se mezi sebou podle nicku. Když byli přihlášení, tak si nedovolili napadat, nebo urážet, protože by se zde zdiskreditovali. Ale jakmile se začali schovávat za inkognito, tak ukázali svou pravou tvář a dali průchod třeba i k do té doby skryté zášti vůči někomu. Já jsem se s tím už setkala několikrát, že se mne někdo pokusil urazit, protože si myslel, že když nikdo neví kdo to je, tak si to může dovolit. Mně to je naštěstí jedno, protože mne taková "osoba" urazit nemůže, ale vždycky jsem věděla, že to je někdo, kdo sem kdysi chodil jako přihlášený a že jsem ho určitě znala. On totiž takový člověk vždycky udělá nějakou chybu. Třeba napíše, že už dlouho sleduje mé odpovědi do jiných otázek a že mne tím pádem velmi dobře zná a ví, že jsem protivná stará čarodějnice. Ne těmito slovy doslova, ale vyzní to z jeho příspěvku.
Dále bych chtěla dodat, že jsem sama četla odpověď od "belicka", na kterou reagovala "Iz" a musím přiznat, že měla "Iz" pravdu. Bohužel už tu otázku nemohu najít, ale sama jsem si říkala, že to "belicka" nemůže myslet vážně. Já jsem ponechala bez komentáře, ale nejsme všichni stejní. Jenom jsem chtěla říci, že pokud to byla "pohanka", schovaná za "belicku", tak jsem hodně zklamaná. To bych od ní opravdu nečekala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.