Nejste přihlášen/a.
Tak nám spadla poradna a vlastně všechny moje weby... důvod byl tentokrát velmi prostý. Potkali se v jeden čas min 3 roboti. Ten od Seznamu to dost přeháněl a sekundovali mu Google a Bing. Bohužel jsem se v tém době hrál s ledkami pro AQ a všimnul jsem si až po hodině a půl. Notifikace selhala a o výpadku věděli jen ti, co jim to nefungovalo.
Když se to někdy ještě stane (a výpadek bude delší než 5 min) a budete mít chuť napište mi prosím mail či sms. Raději sto zbytečných mailů než zbytečná prodleva. ![]()
Díky!
Tentokráte bdím a především mi přišla SMS z monitoringu, takže výpadek byl kratší než 5min.
Měla to na svědomí zpožděná záloha, která neproběhla v noci, ale až teď a přetížila server... to jsou věci. ![]()
Poradna používá teď už 85 tabulek v databázi (nějak nám to bobtná) a v rámci urychlení jsou některá data, která nejsou pro běh poradny až tak důležitá v tabulkách, které jsou přímo v operační paměti. Jsou dramaticky rychlé avšak při restartu serveru dochází k jejich ztrátě. mj, je tam i tabulka se záznamy, kterou otázku má kdo přečtenou. V ideálním případě dochází k restartu třeba jednou za rok nebo déle... a dnes. ![]()
Takže se bohužel konkrétně tato data musí vytvořit znovu. Snad to nebude moc velký opruz. ![]()
admin - v záložce Moje otázky / Do kterých jsem přispěl je nyní označeno vše jako nepřečtené, resp. jako s novým příspěvkem (až do 16. ledna). Nebude ještě nějaký jiný problém?
Zítra 31/1 kolem 5. hodiny ranní plánovaná aktualizace serveru = cca 10 minut nedostupný a zase dojde ke ztrátě dat o tom jakou otázku jste ne/viděli. ![]()
První nabídka byla na 20.00 a usmlouval jsem to na 5.00 kdy ještě měli volné okno. Nemají na starosti jen nás.
Těch 10 min se to dotkne cca 60ti lidí. To jde. ![]()
Tak ale rychle prosím, nevím jestli to vydejchám. Zrovna pátá je moje nejoblíbenější hodina ![]()
Teď už jen vyřešit, proč odkaz z hlavní stránky přesměrovává na úplně jinou otázku a bude nárok na přestávku a svačinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.