Nejste přihlášen/a.
Tak nám spadla poradna a vlastně všechny moje weby... důvod byl tentokrát velmi prostý. Potkali se v jeden čas min 3 roboti. Ten od Seznamu to dost přeháněl a sekundovali mu Google a Bing. Bohužel jsem se v tém době hrál s ledkami pro AQ a všimnul jsem si až po hodině a půl. Notifikace selhala a o výpadku věděli jen ti, co jim to nefungovalo.
Když se to někdy ještě stane (a výpadek bude delší než 5 min) a budete mít chuť napište mi prosím mail či sms. Raději sto zbytečných mailů než zbytečná prodleva.
Díky!
Tentokráte bdím a především mi přišla SMS z monitoringu, takže výpadek byl kratší než 5min.
Měla to na svědomí zpožděná záloha, která neproběhla v noci, ale až teď a přetížila server... to jsou věci.
Poradna používá teď už 85 tabulek v databázi (nějak nám to bobtná) a v rámci urychlení jsou některá data, která nejsou pro běh poradny až tak důležitá v tabulkách, které jsou přímo v operační paměti. Jsou dramaticky rychlé avšak při restartu serveru dochází k jejich ztrátě. mj, je tam i tabulka se záznamy, kterou otázku má kdo přečtenou. V ideálním případě dochází k restartu třeba jednou za rok nebo déle... a dnes.
Takže se bohužel konkrétně tato data musí vytvořit znovu. Snad to nebude moc velký opruz.
admin - v záložce Moje otázky / Do kterých jsem přispěl je nyní označeno vše jako nepřečtené, resp. jako s novým příspěvkem (až do 16. ledna). Nebude ještě nějaký jiný problém?
Zítra 31/1 kolem 5. hodiny ranní plánovaná aktualizace serveru = cca 10 minut nedostupný a zase dojde ke ztrátě dat o tom jakou otázku jste ne/viděli.
První nabídka byla na 20.00 a usmlouval jsem to na 5.00 kdy ještě měli volné okno. Nemají na starosti jen nás. Těch 10 min se to dotkne cca 60ti lidí. To jde.
Tak ale rychle prosím, nevím jestli to vydejchám. Zrovna pátá je moje nejoblíbenější hodina
Teď už jen vyřešit, proč odkaz z hlavní stránky přesměrovává na úplně jinou otázku a bude nárok na přestávku a svačinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.