Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průhlednost u vkládaných obrázků

Od: still10k* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, celkem by se mi líbilo, kdyby obrázky importované na poradnu mohly obsahovat průhlednost. Animace nepotřebuji, ale průhlednost by se hodila. Proč to nejde?

Je to myslím trochu problém, lidé kteří nevědí že poradna průhlednost a animace v obrázcích nepodporuje, naimportují obrázek a pak koukají jak puk co se z toho stalo za paskvil (černé pozadí, nebo bůhvíco) a nejde to opravit, jen "nahlásit". Možná by bylo na místě pozornění před vlastním importem, že obrázek nesmí obsahovat průhlednost ani animaci. Nebo alespoň možnost (v rámci těch dvou minut na opravu) obrázek odstranit. Nebo to nějak jde, jen jsem to ještě nenašel?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Obrázek by se nesměl konvertovat přímo na serveru, jako se to dělá teď, kdy se každý dá do správného rozlišení a komprese. Zatim jsem to na poradně nijak zvlášť nepotřeboval resp neznám přínos průhledného pozadí zde. Pro ilustraci otázky by asi ani to černé pozadí nevadilo.

still10k*
Diky za odpoved. Ale uznejte, ze by bylo fajn, kdyby vas konvertor tohle umel :) Uznavam, ze by to byla asi makacka, ale realizovatelne to je, ne? Jeste by to slo mydlim udelat oklikou, ze by se pri importu zobrazil checkbox s funkci primeho importu bez konverze a pojmenovat ho treba "zachovat pruhlednost". Script by jen zkontroloval rozmery a voala :)

Je to realizovatelné. Jen si myslím, že je to zde zbytečné. ;) Nepotřebuji nahrávat "vydrbávání" se s vtipnými obrázky apd. :)

still10k*
OK, hrozi vydrbavani, rozumim :D
Ale bylo by to stylove ne? Lide sem ty obrazky stejne budou solit, pruhlednost nepruhlednost. Je to samozrejme na vas, chapu ze okolo obrazku je vzdy spousta prace, muze se to jevit jako trivialni funkce, ale muze to taky znamenat prekopani pulky systemu O_o Ja jen az nebude co delat, tak treba tohle :)
btw: samozrejme "nemydlim" ale "myslim". Obcas tedy..

Každá další volba/funkce je klacem pod nohy novým uživatelům, kteří najednou musí zakliknout něco dalšího... a jak víme, tak by to používali obráceně a to by nebylo dobrý.

still10k*
hodnocení

OK, hrozí vydrbávání, klacky pod nohy, všecko by dělali obráceně. Rozumím :)

Tak jo, přesvědčil jste mě, průhlednost nebrat *jasne*

Souhlas s adminem. Mě spíš vadí, že lidi neumí otočit obrázek a člověk aby se stavěl na hlavu, nebo si ho kopíroval do PC a otočil sám. Někdy je orientace v obrázku bez otočení docela problém.

ladinpraha*

Ferax, já obrázek otočit umím, občas jsem to dělal i jiným uživatelům. U některých obrázků se však stává, že je otočím, u mě se všechno tváří OK, ale po opětovném vložení na poradnu je to opět špatně. A můžu použít cokoli a nejde a nejde. *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]