Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc!!!!

Od: nudlicka odpovědí: 6 změna:
Ahoj, potrebovala bych poradit, protoze si uz vubec nevim rady. Bydlim v bytovce a nasi sousedi (nejsou mezi nami dobre vztahy) navadeji sve deti, aby nam skodily. Takze se casto stava, ze petilety chlapec plive nebo haze kameny na starsi pani. Nebo ho jeho otec posle aby nam urval sterac u auta a smeje se tomu. Co mam delat, kam se mam obratit? I.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mara*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Tak to je celkem zapeklitá záležitost! Nebylo by na škodu vědět, čím to všechno začalo.

Z mých zkušeností vím, že jakákoliv vaše reakce bude z jejich strany vyvolávat nepříjemné odezvy. Vlastně takoví lidé na to čekaj a baví se tím.

Vždy se mi osvědčil, ovšem za předokladu, že sousedé nejsou úplní tupci, zdvořilý, ale nekompromisní přístup. Chce to: vystihnout správný okamžik, zbavit se emocí, hlavně vzteku, nasadit klidný, ale důrazný hlas a ve správnou chvíli je usadit.

Příklad: v momentě, kdy jejich navedené dítě bude tropit na jejich popud nepravosti, nejlépe, budou-li u toho i jiní lidé, tímto klidným, ale důrazným hlasem se obrátit k dítěti a říct mu:"Chlapče, vím, že jsi ještě nerozumné stvoření a je mi tě nesmírně líto, že musíš být vychováván lidmi, kteří vzhledem k svému věku také ještě nedozráli. Máš to ale smůlu."

Většinou, pokud něco takového slyší všechny uši, které by toho měly být účastny, funguje to lépe než dobře mířená facka a jakékoliv stížnosti či jiná opatření. Vezmete jim vítr z plachet. A ještě jedna rada. Moje maminka mě učila, že být k někomu slušný a zdravit ho, i přesto, že mi někdo neodpoví nebo dokonce dělá naschvály, mě nic nestojí. Praktikuji to celý život a mohu potvrdit, že jsem tímto způsobem mnoho hrází prolomila.

Tak obalte si nervovou soustavu a hodně štěstí.

tilka
No to je teda něco. Moje kamarádka měla v činžáku také problémy se sousedy. Poradila jsem jí, ať jim řekne, že jestli se vztahy nezlepší, že byt prodá a to zásadně nějaké obzvlášť velké a veselé cikánské rodině. Já vím, že je to dost hnusné a asi i rasistické, ale zafungovalo to.
holky

*pusa*

nejlepší je na spatne sousedy použít hlasite radio...

Ted nase otazka...

já i má kamárádka máme menší problém...Obě dvě se hrozně červenáme.Tak že kdyžjdem po ulici se nás všichni začnou ptát co se nám stalo proč jsme tak červené,

Občas máme normal. lidskou barvu,ale posledními lety se pořád červenáme potíme a neobvykle se nám začínají vytvářet pupínky..

PROSÍM PORADTE NAM CO BY NÁM MOHLO POMOCT.

PS..neposilejte nás ke kožnímu.

PŘEDEM DÍK MARIE A SANDRA

rosalindaaa*
zkouseli jste treba nejaky make-up nebo pudr?
mil®
Mám stejnou zkušenost i názor jako mara, jen jednou v životě mi to nezafungovalo a to na mém nadřízeném, takže jsem odešel a mám klid a on se žere dál:)

ehud*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Cokoli se stane, tak je nejlepší přivolat městskou policii a učinit zápis, když jich bude víc, tak to půjde na trestní komisi a dostanou rodiče pokutu. Chce to ale vytrvat, mám takový problém za sebou. Pak by měl být klid. Přeji silné nervy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]