Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký časový úsek mezi položením stejných nebo obdobných dotazů jedním tazatelem je vyžadován, aby nebyl takový další dotaz považován za porušení pravidla Z6 a nebyl sys skryt. Je takový nějaký časový úsek a kolik to je (týdnů či měsíců)? Děkuji za vyčíslení a zdravím!
Dobrý den, děkuji za odpověď, které rozumím. Ovšem, pro běžného uživatele je problém rozpoznat, zda dotaz, kterému věnuje svůj čas, bude později skryt nebo nikoliv. Některá porušení pravidel jsou jasná a lze skrytí předpokládat, ale je-li dotaz opakovaný po delší době, tak i častý uživatel poradny má problém - neví, že zde již dotaz byl (nepamatuje si vše) a např. stejný či podobný dotaz položený po dvou měsících už může považovat za "legální". A kdo se zde pohybuje jen občas, tak ten už nemá šanci na rozpoznání opakovaného dotazu žádnou. Tak snad už jen prosba na všechny sys - uvádějte vždy důvod skrytí dotazu (pravidlo). Děkuji a zdravím!
Bene, podle mne se toto musí posuzovat individuálně. Asi bude jasný dotaz od stejného tazatele, který po nějaké době bez odpovědi vloží stejný dotaz znovu.
Ale já problematicky vnímám i tzv. "doplňující" dotazy, kdy měl tazatel dát přednost doplnění původní otázky. Mám před odpovědí ráda informace pohromadě a myslím, že se nejen mně odpovídá lépe, pokud informace nejsou rozkouskovány do několika panelů.
V poslední době mne tu dost rozčiloval jeden tazatel se "zdravotními" otázkami, které vkládal opakovaně (šlo pořád o stejný problém), přestože je měl řešit s lékaři a rehabilitačními pracovníky. Nechtěl si nechat vysvětlit, že pokud se bude řídit radami lidí, kteří neznají jeho zdravotní stav, může si uškodit (např. trvale snížit hybnost kloubu).
Nepomohlo by při zjištění přesunout ony reakce z blokované duplicitní otázky pod prvotní dotaz? Třeba s nějakou poznámkou... aby bylo pochopitelné, že člověk reaguje na dotaz třeba i jinak položený.
jmlc - obávám se, že by to znamenalo značné zatížení pro admina. Zřejmě by toto mohl udělat jen on.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.