Nejste přihlášen/a.
Zdravím Admine. Nešlo by o trochu prodloužit dobu na opravu textu? 2 minuty jsou dost málo, když toho člověk napíše víc. A někdy se stává, že se chyba vloudí a vidím ji až v momentě, když to po sobě čtu. Kolikrát bych si dala pár facek, když si přečtu, jakou chybu dokážu zplodit...
Dobrý den, já považuji 2 minuty za dostatečný čas k opravě či doplnění příspěvku. A s tím doplněním další věty může být problém, když se reaguje na něčí příspěvek ihned, protože potom to může být už zbytečné (text je již jiný a nebylo by nutné reagovat, když se rádce stihl opravit). Snad je lepší si svá slova ještě před odesláním příspěvku po sobě přečíst. Zdravím!
Souhlas s benem. Po vypršení doby můžete případnou věcnou chybu uvést na pravou míru v doplnění, kosmetickou chybu oželet. Ostatně, jak často děláte chyby?
Byla doba, kdy nebyly ani ty dvě minuty a po odkliknutí nebyla šance.
jethro - to je fakt. Ještě nedávno nebyla žádná oprava možná. Ovšem, možná by stálo za úvahu ponechat i 2 minuty na opravu názvu dotazu (což nyní nejde), aby to potom nemusel dělat sys nebo admin. Tedy, opravu hrubky v názvu (pokud si ji tazatel uvědomí včas).
ivzez - "spisovatel" dlouhých textů si to má po sobě přečíst, zkontrolovat, opravit a až potom poslat do světa . Je fakt, že i přes kontrolu se já potom za své hrubky stydím.
Je všeobecně známo, že vlastní chyby se špatně hledají. Cizí chyba je vidět okamžitě, ale pro spolehlivou kontrolu vlastního textu je potřeba dlouhý časový odstup a pokud možno návrat k textu po nějaké jiné činnosti. To by se musel interval prodloužit tak na hodinu. To je samozřejmě hloupost. Podle mě dvě minuty stačí.
Buďme k vlastním i cizím překlepům shovívavější. Toto je místo, kde ze všeho nejdůležitější je ochota, vědomost a schopnost radu srozumitelně předat. Že se čověk občas za hrubku zastydí, je normální. Když zde někdo udělá hrubku jednou za rok, tak přece ostatní pochopí, že je to nechtěná chyba. Když někdo naseká deset chyb ve dvou větách, tak mu na opravu nepomohou ani dvě hodiny.
Taky bych byl pro prodloužení (mírné) tedy ze 2 minut na tři. Pokud by šlo editovat i nadpis, bylo by to super. Občas člověk udělá překlep, občas něco neprojde skrz nastavení (nepovolené znaky) a taky to, tuším ořezává titulek delší než povolený počet znaků (nejsem si jistý). Výsledek potom mnohdy vypadá tak, že nedává smysl. Případným alternativním řešením alespoň části problému by bylo, kdyby při přetečení délky nebo výskytu nepovoleného znaku stránka oznámila, co je špatně (ale nevím, jak je to napsané, tedy jestli je to technicky možné).
Další problém vznikne v okamžiku, kdy reaguji v delším vláknu už po řadě předchozích odpovědí. V okamžiku, kdy kliknu na "Odpovědět" nebo "Přidat komentář", mám vše řazeno podle data. Po vložení odpovědi se ale vlákno přerovná podle hodnocení.
Někdy se mi nedaří vloženou odpověď či komentář hned najít, chvíli trvá, než si vzpomenu na přerovnání, pak se vracím nahoru, rovnám podle data a rozbaluji všechny komentáře. Neměřila jsem to, ale nějakou dobu z těch dvou minut to "ukrojí".
Přimlouvala bych se alespoň za tři, ještě lépe za pět minut.
Taky bych byl pro prodloužení doby na opravu textu a mohlo by se to vztahovat i na předmět otázky u ptvního příspěvku. Těch 2 minuty je opravdu dost málo. Nejlepší by bylo to nijak neomezovat, ale když už ta doba má být nujtně nějak omezená tak přeba 15 - 20 nebo i více mitu a ne tak jak je to nyní, že jen málokdo to stríchne v případě potřeby využítt. Ono je často mnohem lepší text opravit než to řešit doplňováním otázky např. "tamto mělo být tak a něco jiného zase jinak" nebo to neřešít vůbec.
I já často vidím chybu nebo překlep až po vložení odpovědi (někdy dokonce až s delším odstupem). A také mi jsou ty dvě minuty u delších odpovědí málo. Co třeba pět minut?
Případně vrátit náhled. I v něm jsem sice něco přehlédla (vypadal trochu jinak než vložená odpověď), ale bylo toho (trochu) méně.
No tak se poddám většině. Já myslela o tu minutku. Ale když to nejde, tak to nejde. Napsala jsem právě pod dojmem jedné své odpovědi do "volné diskuze". Tam to vyžadovalo trošku delší text a byla jsem také trochu pod vlivem emoce. A je pravda, že jsem nekontrolovala ihned, ale asi po té minutě, možná víc. A najednou jsem tu chybu viděla. Ale teď už si dám pozor a nebudu odklikávat dřív, než si to po sobě přečtu. Ale někdy to nebaví ani mne.
Jednalo se o slovo skousnout. Já napsala zkousnout, blbec jeden.
Ono to jít jde, což potvrdil i admin, ale samozřejmě musí být k tomu vždy dobrá vůle něco změnit k lepšímu a té bohužel u zdejšího admina příliš není. Admin si příliš nedá kecat do toho co a jak by zde mohlo být a jen tak nezměni něco pouze proto, že by to lidém co zde chodí lépe vyhovovalo a možná by to tak bylo i lepší. Je to jeho poradna a my musíme tzv. "držet hubu a krok" pokud tu chceme chodit.
Ahoj "haman". Já už beru hodně věcí s nadhledem a čím jsem starší, tím víc si uvědomuji, že je lepší být nad věcí, než se snažit lámat hůl přes koleno. Když jsem byla mladá a dokonce jen o trochu mladší, než jsem dnes, tak jsem to nedokázala. Ale s odstupem času si nyní uvědomuji, jak jsem škodila sama sobě. Dneska už se dokážu přenést nad tolik věcí, které by mne dříve donutili být aktivní a umíněná, až sama nad sebou kolikrát žasnu, jak jsem zmoudřela
. Jenomže já si najednou uvědomila, jak mi tento nový přístup k životu, usnadnil mé "bytí". Otázku jsem položila, přečetla si názory ostatních a i odpověď adminovu a beru to jako fakt, se kterým nic neudělám. V tomto případě se klidně přizpůsobím, protože tohle mi teda "žíly nerve". A tak se stavím i k různým "problémům" ve svém běžném životě. Už dokáži odhadnout, kdy má smysl pustit se "boje" a kdy to smysl postrádá. Byly doby, kdy jsem byla ochotná vytáhnout do boje v zájmu ostatních a nakonec jsem si to ještě od těch lidí "slízla", protože lidské plemeno je nevděčné od přírody. Má to nějak v genech. Mnohokrát jsem si zažila, že já nabízela někomu chleba a on se mne za to praštil kamenem. Věřte mi, že jsem to tenkrát vůbec nemohla pochopit a pořád a stále jsem se pokoušela něco změnit. No a teď na to kašlu a je mi mnohem lépe na tom světě.
Pustit se do "boje" za něco dobrého, užitečného nebo správného má vždy smysl. Je ale otázkou jestli v takovým "boji" máme šanci nakonec alespoň částečně zvítězit. "Boj" ze zdejším adminem ohledně spousty nesmyslů, nedostatků, nedokonalosti atp. na této poradně je většinou marný a vítězství nepřináší. Mám dojem, že admin si myslí, že má nějaký patent na rozum a pouze on ví co je nebo musí být pro tuto poradnu a zdejší diskutující nejlepší a nejideálnější. Nedá si do ničeho kecat a to co nevymyslel on sám jednoznačně odmítá. Pozoruji, že v už delší poslední době téměž vše co zde zavedl a změnil vede více či méně ke zhoršení této poradny o čemž svědčí i diskuze ohledně některých zaváděných změn. Samozřejmě, že je věc názorů každého kdo zde na poradnu chodí co kdo považuje za dobré nebo více či méně špatné. Připadá mi to, že většina z těch co se zde občas ozývají ohledně prováděných zmněn nebo něčeho nejsou zcela spokojení se vším co a jak tu admin dělá. Mám také dojem, že adminovi už ani tak nejde o to jestli tato poradna bude místem kde si lidi budou navzájem radit, ale že mu spíše jde o to aby na tom co nejvíce vydělal o čemž svědčí v poslední době zvýšení reklamy a umísťování ji i tam kde je větší šance, že se občas někdo uklikne a nechtěně omylem na ní klikne. Ono není na škodu se občas ozvat ohledně něčeho co není dobré nebo co by se mohlo zlepšít a to i přes to, že to ne vždy vede k nějakým změnám. Kdybychom v minulosti mlčeli a neozvali se tak by nám možná ještě stále vládli komunisti a mnohem lépe bychm se neměli. Tím vůbec nemám v úmyslu vyzývat zdejší lidí k nějaké vzpouře proti zdejšímu adminovi. To už je na každým jak se kdo na to dívá.
Do šlaku, admine, já asi neumím počítat:
I v této otázce si většina myslí, ze nastavený čas je dostatečný. Mám se zavděčit 5% menšině?
Soukromý letmý průzkum skóre v této otázce:
Prodloužit, byť o minutu: suzymon, ivzez, haman, amo, amper, (ben)
neutrální: dvd99, tqzy
Proti prodloužení: jethro, bimbam, an, (admin)
Mně sice chyby vadí, cizí mně nadzvedávají, za vlastní se stydím, ale docela dobře vyžiju i s těma dvěma minutama, důležitější je ten následný čas na opravu. Holt někdy něco nevychytám a zůstane to tak, takovej je život.
Co mi ale vadí, když ze mě někdo dělá pitomce. Sorry, já musel. Jinak přeju pěkný den.
A nešlo by zavést to, že by se zachovala současná doba na úpravu s tím, že pokud by se v tématu neobjevila žádná další reakce, příspěvek by bylo možné upravovat třeba ještě půl hodiny?
jasně, že ano. Ale jak zabezpečíme, že se někomu změní text pod rukama ve smyslu, že už má rozepsanou odpověď a někdo mu to změní než to stihne odeslat resp všimnout si? Nejde o nic jiného než aby se tohle nestávalo. Protože věřím, že by byl větší průšvih než to, že si někdo nestihne opravit i/y.
@admin: OK, každý máme jiné měřítko. Já sčítal ty, kdo se aktivně (tedy slovně) vyjádřili
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.