Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jenom se chci pochlubit

Od: pohanka* odpovědí: 18 změna:

Dnes v neděli 13.5. jsem sklidila první dvě jahody. Tmavě červené, a ani jsem o nich nevěděla, tedy mohly být ještě dříve. O to větší překvapení a radost udělaly. Tak si připravte košíky, jahodová sezóna začíná.

Letos opravdu brzy.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Včera dvě růžové, dnes jen spokojení kosáci a jahody pryč.

doplněno 13.05.18 21:23:

Měl si ho natrhnout o moje jahody.

pohanka*
hodnocení

To jsou potvory, ale dneska kosák na drátě krásně zpíval, zobáček si skoro natrh, jak ho otvíral.

lidus*
hodnocení

3x

Manžel mi včera hlásil s chalupy, že při sázení přísad okurků snědl 4 jahody a zbytek mi dnes doveze.

hodnocení

2x

Já jsem našla včera - také první. *palec*

pt®
hodnocení

2x

"pohanko", věřím, že vám jahody udělaly radost. U nás delší dobu nepršelo a jahody zaléváme denně, krásně kvetou, čekám, že také brzy uvidím první jahody. Krásně kvetla, hruška, švestka, třešeň i obě jabloně, pár květů měla mladá merňka, ale už se objevují plody rybízu, angreštu i borůvek, maliny zatím mají zelené lístky...

Vím, jaká je radost ze zahrádky, plně to s Vámi sdílím, až budou fotky ukažte...

tady jsou naše stromečky:

Jenom se chci pochlubit
Jenom se chci pochlubit #2
Jenom se chci pochlubit #3
pohanka*
14.05.18 19:16
hodnocení

Krása.

pt®

"pohanko", děkuju...včera jsem už počítala i plody, které se začínají baculatět...mám z těch stromečků radost...

hodnocení

1x

Pondělí 7.5.2018

Jenom se chci pochlubit #4
pohanka*
hodnocení

jmlc - Neměly náskok v podobě teplého pelíšku?

njn, to byly skleníkové... jinak máme na zahrádce jen růžovky...

72mona3*
hodnocení

1x

Ja mám ještě mrňousky zelené (senga sengana). I měsíční teprve začínají ukazovat první plody. Ale já na ně nespěchám ;) M.

pohanka*
hodnocení

Ono to pak přijde rychle a najednou. Senga jsou obr velké, hlavně uzrálé ty první v řadě. Mám památeční rostliny snad 30 let staré po babičce. /Tedy vždy z nových šlahounů/.

doktpr365*
hodnocení

0x

No u nás v krkonoších teprve začínají kvést. Červené jen v marketu.*smich*

hodnocení

0x

A nebyly to zapomenuté loňské? ;)

pohanka*
hodnocení

Děkuji všem za příspěvky a přeji bohatou úrodu. Snad se letos alespoň těm jahodám zadaří, když je v naší republice povětšinou takové sucho. Zahrádkáři ví, jaké to je, těšit se na vlastnoručně vypěstované ovoce a zeleninu.

hodnocení

0x
To já už ochutnal i pár borůvek :) Borůvek kamčatských samozřejmě. Ty jsou rychlejší než jahody. A až vám bude někdo tvrdit že zimolez kamčatský nechutná tak dobře jako borůvky tak mu nevěřte, chutnají skvěle :)
pohanka*
hodnocení

Určitě je vysadím, celkem jsem byla rozhodnutá. Záleží na chutné odrůdě a vysadit víc druhů, kvůli opylení. Děkuji za příspěvek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]