Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vkládání obrázků

Od: ben® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, poměrně často se zde stává, že se někomu nedaří vložit obrázek k otázce. Měl bych návrh na doplnění informace ve FAQ (ohledně vkládání obrázků) nebo snad ještě lépe rozšířit větu pod editorem: Můžete vložit až 3 obrázky (max. 3 x 5MB) o informaci, jaký druh souboru (obrázku) je systémem podporován (myslím, že pouze JPG) a jaký je doporučený rozměr obrázku. Dále by tam mohla být i informace, že jiné soubory zde není možno vkládat (textové, zvukové, animace apod.). Děkuji za posouzení tohoto návrhu a zdravím!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Myslím, že by to nebylo od věci.

K obrázkům a poradně:

Včera jsem k jedné odpovědi chtěla vložit obrázek ve formátu JPG o velikosti kolem 100 kB, ale nevložil se.

Ovšem včera mi poradna (všechny stránky) nabíhala extrémně pomalu. Až minutu, než se načetla stránka s otázkou, další, než se načetla stránka s editorem na odpověď, ...

hodnocení

0x

"...(myslím, že pouze JPG)"

Není to pouze JPG. V drtivé většině se mi daří bez problémů vkládat i obrázky PNG. Jen občas se to nepovede a při pokusu o vložení se objeví dokonce hláška, že "příspěvek nebyl nalezen" (nebo tak nějak). Příčinu jsem zatím neobjevil. Po převedení obrázku na JPG pak vložení proběhne normálně.

hodnocení

0x
Ono je to těžké nějak generalizovat. Někdy projde vysoké rozlišení naprosto v pořádku. Jindy vadí. Jen formátů jpg je nespočet. Je to hodně o SW telefonů jaký jpg používají.
Znám to i z jiných webů, kde vložím fotky přímo z telefonu a místo obrázku je jen černé pozadí. Většinou stačí oriznout obrázek přímo v telefonu a projde... z poloviny bych to označil za záhadu.

hodnocení

0x

Nebylo by možné zde zavést takovou funkci, aby obrázky šly vkládat přímo z internetu, bez stahování do počítače? Na mnohých fórech taková možnost je.

Mám na mysli [img][/img].

To je cesta do pekel. Jednak to stejně neřeší autorství a hlavně po x letech už obrázek neexistuje a část otázek pak postrádá smysl. Když je to uloženo zde je to bezpečné, že po čase nezmizí. :)

A, rozumím.

ben®
hodnocení

Dobrý den, viz odkaz je zase jeden nešťastník, který neměl informaci o vkládání souborů, resp. že zvukové soubory tady nevloží. Ona by ta zvýrazněná informace byla snad užitečná. Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 21.05.18 12:54:

clayman - chytrému napověz, hloupého trkni (středočeské přísloví) .

Pokud nepomůže "Můžete vložit až 3 obrázky" myslím, že cokoli víc je už stejně marné. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]