Nejste přihlášen/a.
Nevím, jestli jako již opět neregistrovaná, mohu mít připomínky. Tak aspoň přání. Já bych neřadila odpovědi podle hodnocení. Nechala bych je chronologicky. Teď mne zaskočily moje vlastní odpovědi, které na sebe původně logicky navazovaly a náhle jedna předběhla druhou, neboť dostala víc ohodnocení. / Nejen pro ženy- Lesní školky./ Aspoň tu to vneslo zmatek. Děkuji za pochopení.
Původní systém vedl čtenáře i ke kvalitním odpovědím na konci vlákna. Tento svádí přečíst si prvních pár a O.K.
Dobrý den, on by se problém vyřešil, kdyby bylo nastaveno řazení příspěvků primárně podle času (termín podle data je nesprávně, protože jde o čas) a řazení podle hodnocení by bylo výběrové (na klik) - už jsem to jednou navrhoval, ale odezva na toto řešení nebyla. Nyní je to opačně a dost to přináší problémy (hlavně neregistrovaným nebo odhlášeným). Zdravím!
Souhlasím s Benem. Za důležitější považuji řazení podle času. To by mělo být v základním nastavení. Kdo chce podle hodnocení, ať si přepne.
Proč považuji řazení podle času za lepší: Jako tazatel i jako zájemce o problém si tak jako tak přečtu všechny odpovědi. Pokud mě zajímá, které z nich jsou ohodnocené jako kvalitní, vidím to. Čísla s hodnocením se přehlédnout nedají . V řazení podle hodnocení může dojít ke zmatkům a nelogičnosti (viz základná otázka).
Já se k Lišce připojím. Za logické považuji chronologické řazení odpovědí i komentářů. Pokud na něco odpovídám později, beru obvykle v úvahu i dřívější odpovědi. Někdy na ně navážu, jindy je zmíním nebo na ně odkážu. Přehodí-li se pořadí odpovědí podle počtu hodnocení, dochází k nesmyslům. Pro neregistrované čtenáře, kteří nemají možnost si řazení upravit (nebo o této možnosti nevědí), to podle mne bude nepřehledné.
Napadá mě, jak je možné, že na odpovedi to nevadí? Tam to funguje úplně stejně. Nebo ne? Zase tolik to tam nesleduji.
Na Odpovědích se reaguje jinak. Pokud někdo chce navázat na některou předchozí odpověď, nějak to uvede (např. autora odpovědi, ze kdy odpověď byla apod. → v podstatě to, co byste tady (jak jsem vyrozuměla) nerad viděl...
Případně je tam možnost diskutovat v diskuzi dole pod otázkou. Přestože tak nebyly míněny, připomínají Odpovědi do určité míry chat.
Každý systém je jiný, každý je v něčem lepší, v něčem horší. Tady jsem byla zvyklá na logické řazení, takže změnu pociťuji jako změnu k horšímu. Nejhorší je, když dopíšu odpověď nebo komentář a musím se vrátit nahoru kvůli přepnutí řazení podle data a rozbalení všech komentářů...
Odpovědi beru spíše jako zábavu, pro seriózní odpovědi (pokud něco potřebuju) chodím sem. (Stejně jako já to tam má více uživatelů.)
Rád bych viděl raději přímé reakce na otázku, které lze pak volně posouvat aniž by nastal chaos. Tady je stále více diskuze než rad. Někde je to potřeba a k tomu jsou komentáře, které cestují s tím. Ale opět by to měly být svázané reakce a každá další odpověď by měla být reakcí na původní otázku. Pak by nebyl chaos.
zajímalo by mě, proč mi sporadicky vyskakuje nejvíc hodnocená odpověd na prvním místě i přesto, že mám v profilu nastaveno řadit podle času? vypadá to že to je asi těžce neřešitelný problém.. neustále se přesvědčuju o tom, že platí poučka, co funguje, tak do toho nehrabat...
Protože přistupujete odjinud, než z hlavní stránky. Pokud přistupujete přes: Zpět na otázku, Otázky, do kterých jsem přispěl(a) apod, vleze do toho implicitní nastavení, tedy dle času. Již jsem na to upozorňoval, ale buď není čas nebo vůle...
Souhlasím, že to řazení poidle počtu hodnocení pouze to celé znepřehledňuje. Je to 100% nebo ještě větší blbost. Kdyby alespoň ty odpovědi lidi hodnotili dobře, ale často vidím ohodnocené samé blbosti velkým počtem ohodnocení a ty skutečně dobré zůstavají bez hodnocení nebo s pouze několika málo. Ono i to hodnocení odpovědí je blbost když k tomu mnozí přístupují nezodpovědně a záměrně hodnotí ty nejhorší nebo nejblbější odpovědi. O tom řazení příspěvků se už tu myslím dost diskutovalo, ale admin na tom asi nehodlá nic měnit. Delší dobu se s některými změnami tato poradna pomalu zhoršuje a mám dojem, že adminovi o to asi jde protože podle něho je tato jeho poradna čím horší tím asi lepší. Někdy mám dojem, že adminovi chybí schopnost přemýšlet nad tím co a jak dělá. Ano je to jeho poradna a může si s ní dělat co a jak chce. Já pouze vyjádřují svůj názor na to jak to vidím z mého pohledu.
A já zase nesouhlasím. Odpovědi s vyšším hodnocením jsou obvykle správné a věcné, a proto je logické, že jsou nahoře a plky jsou až dole. Protože tohle je poradna a ne diskusní fórum.
@Jethro, bohužel jenom většinou. Někdy jsou nejvýše odpovědi nesprávné, nesmyslné apod. Navíc totp řazení svádí k přečtení prvních několika ohodnocených (nikoliv automaticky správných) odpovědí a k těm, které radí správně, ale nebyly ohodnoceny, už se řada čtenářů nedostane (má pocit, že ohodnocené odpovědi jsou správné).
Podle mne je řazení podle hodnocení odpovědí zavádějící.
jethro: Dovolím si s tebou také nesouhlasit. Já tu na poradně často (ne vždy) vidím odpovědí s vyšším hodnocením jako ty nejhorší nesmysly nebo něco co ani s dotazem nesouvisí a mám dojem, že to někteří takto záměrně hodnoti. Ano je to poradna, ale zároveň i diskusní fórum. Radí se tu formou diskuze.
Ale ano, jsou výjimky, ale většinou tomu tak opravdu je. A že je to "jen" většinou a ne vždy? A vy jste snad dokonalí?
monar: Opravdu vidíš často odpovědí s vyšším hodnocením jako ty nejhorší nesmysly? Já je vidím taky, ale rozhodně ne často. Spíš naprosto výjimečně.
Vždyť je to vyřešené, už jsem to tu jednou chválil. Na řádku pod dotazem tazatele je vpravo oranžový text ŘADIT DLE DATA a po kliknutí jsou odpovědi řazené v pořadí, jak šel čas. Po opětovném kliknutí je ŘADIT DLE HODNOCENÍ.
Fajn, funguje. Komentáře jsou zařazené k odpovědím, ty se neřadí. Spíš se stává, že další komentáře jsou skryté a dají se zobrazit rozkliknutím, nebo také přehlédnout.
Není to vyřešené. V okamžiku, kdy na otázku odpovím, se řazení přesto, že jsem už měla nastaveno podle data, přepne podle hodnocení. Většinou na to myslím a hned klikám na "Řadit podle data" a "Rozbalit všechny komentáře", ale když někdy zapomenu, stává se mi, že právě dopsanou reakci nemohu najít (kvůli případné opravě).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.