Nejste přihlášen/a.
Poslední dobou se mi všude objevují různé TOP z různých rubrik. Proč? To mám koukat na ty nejlepší hodnocené? Co mi to dá? Je to výzva, že je mám také hodnotit, protože jsou nejlepší z nejlepších?!
Upřímně: Já už tomu odmítám rozumět a nechávám to koňovi. Kolik je to měsíců, co se žebříček bodování za velkého rozčarování mnoha rádců /mě nevyjímaje, jsem konzervativní jedinec/ zrušil? A teď ho tu máme zpět, jen namnožený do kategorií. A přitom je to nic neříkající statistika (jako jakákoliv jiná). Ano, mnoho rádců na čelních pozicích má výborné rady a tráví zde mnoho času. Na druhou stranu u někoho je to ani ne snad boj o body, ale potřeba se vymáčknout za každou cenu. A po včerejší "radě" a hlavně následné reakci jednoho z rádců, kterého jsem doteď měl za slušného a normálního člověka už opravdu ztrácím veškeré iluze. Je to jako s tím, že vzdělání nezaručuje inteligenci. Tady počet bodů nezaručuje ani kvalitu rad a už vůbec ne kvalitu rádce. Je to jen jeden z ukazatelů a bohužel jediný měřitelný. "Marketingový " vliv existence / neexistence žebříčku na návštěvnost poradny je asi jedním z důvodů pro jeho opětovné zavedení, ale to se jen domnívám, možná nám k tomu někdo povolanější časem něco prozradí?!
Jiné vysvětlení nemáte? Už mě unavují všichni ti rejpalové, co nikde nevidí nic pozitivního. Neumí pochválit a jen za vším hledají nějaká "ale". Možná bude nejlepší zrušit úplně všechno, jen aby se náhodou necítil někdo diskriminovaný nebo tlačený do toho, co nechce. Co mě nezajímá, to nesleduju. M.
Mě nepřísluší soudit, na kolik je dotaz zajímavý. Nereaguji na dotaz jako takový, ale ten tón...
Dotaz může být zajímavý, ale za styl odpovídá tazatel. Pokud by se všichni ptali timto způsobem, asi bych volila "Satamovy" noviny
V nějaké otázce zaznělo, že po zrušení hodností zde ubyla "zábavnost". Ano, to jsem uznal.
Zkusil jsem zábavnost vrátit topy rubrik (nikoliv celkového), kde se lze porovnávat (ten koho to baví) a vrátit tak zpět určitou "zábavnost", posun někam atd. Zároveň to říká, kdo je v jaké rubrice mezi nejaktivnějšími.
Myslím, že ten kdo topy nemá rád nebo je nepotřebuje k životu je může směle vyignorovat a nemusíme tu o tom dlouze debatit.
Hele admine, chtěl si u každého označení, jestli je kluk nebo holka. Proč jsou ve statistikách všichni (všechny) za holky?
Admine, neklesne tím počet hodnocení? Ti soutěživí nebudou chtít dát body na správnou odpověď konkurenci.
Také to nechápu.Ten žebříček"top" neukazuje na kvalitu hodnocení,ale jen kdo posbíral nejvíce bodů(a kolikrát jen z nějaké solidarity)
Stále jsem příznivec toho,aby najetím myši na "fajfku"s body,se rozbalil seznam hodnotitelů.Není se za co stydět,že?rozhodně to řekne více,než žebříček "top".
...myslím,že by to byla pro lidi i dobrá motivace hodnotit přínosné otázky.Popravdě kolikrát nemám chuť některým hodnotit odpověd,protože vím,že jsou stejně na "topu".
Pokud by se rozbalil seznam těch co hodnotili,chtěla bych aby druzí viděli,že jsem také hodnotila...že nejsem ten co nehodnotí,neoceňuje čas kolegů zde na Poradně a byla bych ráda,že jde vidět,že s dannou odpovědí souhlasím právě já a podpořila jsem jí body.
Opravdu bych to neviděla jen jako zlo,spousta lidí zde by i rádi ukázali,že hodnotí a koho ohodnotili body.Vždyť to sami i někdy musí napsat "...dávám Vám bod"takhle by to bylo vidět.
no to psaní, že někdo někoho hodnotil mi přijde jako hodně blbé řešení - to je přesně to, že si zajišťují reciprocitu.
Častokrát se tu objevilo, že množství bodů nesouvisí s kvalitou rádce ani s kvalitou odpovědí.
Nesouhlasím. Samozřejmě že jsou excesy, samozřejmě že každý občas nemá svůj den, ale neumím si představit, že by dobré odpovědi nikdo nebodoval nebo naopak, že by špatné odpovědi dostávaly soustavně ohodnocení.
Jak říkám, jsou výkyvy a excesy, ale v součtu (nebo v průměru, jak chcete), bodování MÁ vypovídací hodnotu. Ať se to komu líbí nebo ne.
No nevim.
Nejde o to, ze by byly primo hodnoceny spatne odpovedi, ale ze jsou hodnoceny odpovedi, ktere ani odpovedmi nejsou.
Velmi casto jsou to ruzne vtipne nebo jizlive poznamky, pripominky a pod., ktere ve skutecnosti nejsou tazateli nijak prinosne. Na tom se da nahonit pomerne dost puntíků...
-
ps. Libi se mi navrh Lucie. At je videt, kdo hodnoti. Zaroven bych ale zavedl i negativni hodnoceni - a opet, aby bylo videt, kdo hodnoti.
...že množství bodů nesouvisí s kvalitou rádce ani s kvalitou odpovědí
Právě proto jsem psal, že množství bodů není zárukou, nikoliv že nesouvisí, v čemž vidím diametrální rozdíl. Počítám tedy, že můj příspěvek není součástí množiny častokrát . Samosebou velká úměra závislosti tu je. A taky notná dávka nejistoty a pochybností. Když člověk nevidí celá data, ale jen výstup, vychází ze subjektivních dojmů. A ty jsou často budované na základě do očí bijících excesů. No a pak vznikají ty osobní antipatie a žabomyší války. Jako je ta, jestli TOPy ano nebo ne. Jak napsal @milancukrar, máme důležitější věci na práci.
Já jsem na tom jako "maky". Ono se něco změnilo? Kdy, kde?
Ja vždycky při podobných otázkách žasnu, co všechno vlastně o poradně nevím
. Nu což už, jak už napsala Babča :"Nezajímá mě to, nevadí mě to". Ale možná dnes mrknu, jestli aspoň v nějakém topíku jsem
A když ne, tak si mě nepřejte
Já jsem sice ještě v Top 25 uvedena, ale už "liška" několik měsíců nejsem! Prostě jednoho dne mne to nepustilo, že je moje přezdívka obsazena. Nelámala jsem si s tím hlavu, přidala jsem si 5 a radím dál neregistrovaná. Pochybuji, že mi přiskakují body do nějaké "soutěže". Beru to tak, že podstatné je tazateli nějak pomoci. Ony ty body kolikrát padnou i někomu, jehož odpověď nebyla zrovna nejlepší nebo ostatní nějak pobavila. Já osobně bych nic nebodovala.
Nebudu psát o závisti jak píše Ben. Myslím si že o tu se nejdná. Ono je tu všeobecně problém, že někteří neznají snad reálný život a tak se ukojujou zde ve sbírání hodnocení a klábosení o nesmyslech.
Ale v reakci na příspěvek nahoře. Když zmizla statistika a nebyl ten TOP, pak mi to přišlo že opravdu přestalo taková ta honba za tím, být nejlepším za každou cenu, i za cenu nesmyslené odpovědi a přesto ohodnocené.
Teď to bude zase zpět a možná někteří budou hodnotit úplně jinak, právě kvůli žebříčku TOP 25.
- teď jsem si TOPů taky všimla - ale jelikož má každá rubrika svůj žebříček - nechápu, co na tom zase někomu vadí?! ...
culdabulda1 - zobrazení TOP nevadí, ale někomu vadí jeho umístění v TOP. Tedy, to jeho horší, než má jiný kolega. Ovšem, nejde o závist - jde o spravedlnost .
A Bene, ještě byste neměl zapomínat na to, že ti co jsou nejvýš, tak jen honí body.
(Ale ne všichni, jen to nelze rozlišit. A čím výš jste, tím víc je honíte).
@ben
- ale - jestli jsem to správně pochopila - není to o počtu ohodnocení, ale jen o počtu příspěvků - nebo ne?
72mona3 - jistě. Ti v horních patrech TOP jsou naprostí hlupáci, kteří neumí ani poradit, hodnocení dostávají za neužitečné rady, nic neznají, radí zásadně mimo, nemají žádné zkušenosti, ničemu ani nerozumí, vůbec se dotazu nevěnují (pokud je vyžadováno doplnění) a jsou takový balast poradny .
Rozhodně nebudu s nikým soutěžit o body, kvůli tomu sem nechodím, taková motivace, aby se odpovídalo za každou cenu mi přijde divná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.