Nejste přihlášen/a.
Nebylo by dobré, aby u odpovědi, která byla bodována, se najetím myši objevilo jméno uživatele, který bod/y dal? Předešlo by se dohadům o nějakém kamarádčovství.
Pokud už podobná otázka zazněla, prosím o odkaz na ni, popřípadě moji otázku odstraňte.
Souhlas. Podle mě naprosto zbytečná funkce. Kontrolovat kdo komu dal hodnocení je už trochu moc. Nemusíme být přece za všechno ostatními kontrolováni
Admine, a co třeba: Zase mu dal bod kamarádovi, i přesto, že neodpověděl dobře, ne - li blbě.
lidi, neblbněte, tohle snad nikdo nedělá. Já se teda přiznám k tomu, že vždycky dám body všem, kteří mi odpověděli na mou otázku, protože to považuji jaksi za slušné, když už se někdo namáhal, třeba aby odpověď hledal. Nedám jenom tam, kde vidím, že už třeba dostal body od ostatních, tak se to vyrovnává. Ale jinak boduji podle toho, jestli si myslím, že je odpověď správná a ne kvůli tomu, že mám k někomu sympatie. A někdy se mi stane, že ohodnotím i odpověď toho, který teda vůbec nemá mé sympatie, ale když je jeho odpověď správná, tak se přemůžu a potlačím své nízké lidské pudy. Ale někdy to jde ztěžka to se teda také přiznám.
Taky budu končit, ani mi tolik nevadí, že mi poslední týden ubývají body, ale přestalo mě bavit koukat na novou nepřehlednou poradnu a pak na to, jak se neustále navzájem dávají body i v případě špatných odpovědí mezi letitými " kamarády " a pak taky že si někteří sysové hrají na vševědoucí.
Myslim že těch 7 let, co se tady vyskytuju už pro udělání si nějaké představy o tom, jak to tady chodí stačilo
Spíš jsem tak nějak nechtěl pořád věřit v to kamarádčofství, ale už nemám nervy koukat na to, že tazatelé díky tomu bodování spoléhají na to, že když má víc bodů, tak že je to dobrá rada, i když je to kolikrát špatně a rady bez bodů možná ani vůbec nečtou.
Co svět světem stojí, vládne nespravedlnost. Nikde neexistuje dokonalé společenství (no, možná u křováků?). A když odsud zmizíte, jinde to bude lepší? (Myslím, že křováci ještě nemají internet )
Ať už máte pravdu nebo ne a pár jedinců se tu kamaradíčkuje, víte proč? Protože při prvním problému, nedorozumění, nevůli ostatních atd., vytrvali. Nepráskli hned uraženě do bot. Vydržte, pokud chcete někomu poradit. Vydržte, pokud chcete vy poradit. Neohlížejte se, co dělají nebo nedělají ostatní, přestaňte soudit a odsuzovat, rýpat, vyhledávat křivdy. Já nevidím zásadní problém. Přes to, že Mařenka má radši Pepíka s Aničkou, jsem se přenesla už na prvním stupni základní školy. Neberte to tak vážně, ano? M.
Tak to jste vydržel dlouho
A proč jste tedy vytrval? A a proč až teď chcete zmizet? Ponorka?
pecenkav-pravda,pravda,chápu Vás.Účel bodování by měl sloužit k tomu aby správné a přínosné odpovědi měly nejvíce bodů.Budou nejvýše,hned viditelné-řazení dle bodů.Tudíž člověk neznalý problému (jinak by se neptal,že?) si dle bodů může myslet,že jde o nejlepší odpověd,ale často jde jen o body za sympatii"rádci sobě" a další přínosné rady jsou na chvostu.
Jenže tazatelé jsou svéprávní. Aspoň v to doufám. A je tedy jejich chyba, že ignorují i ostatní odpovědi. A hlavně, pořád je to přece laická poradna, takže jistotu správné odpovědi nemají nikdy.
Když si něčeho takového všimnu, tak mě to zamrzí, ale svět se kvůli tomu nehroutí.
To jsou svéprávní, ale kdyby věděli, co je správná rada, tak by se nemuseli ptát a když už poradna, tak já ji vůbec neberu jako laickou, v tom případě už vůbec není důvod tady ztrácet čas.
Debatní kroužek si můžou lidi provozovat na facebooku.
mona-...ale tady jde jen o to,že by nebylo na škodu,aby bylo vidět kdo odpověď podpořil/ohodnotil.To bych byla pro.
A jak donutíte lidi, aby se chovali zodpovědně? Jak je donutíte bodovat pouze "správné" odpovědi? Na to mít vliv odtajnění bodujících nebude. Klidně jsem pro zkušební období, ale z mého pohledu to bude jen záminka pro další debaty tohoto typu.
mona-..ale já v tom odtajnění(že uvidím seznam hodnotitelů) vidím pozitivum.Čert vem ty co hodnotí své sympatizanty,ti mají svou hlavu a své důvody proč to dělají,tak at si to dělají dál,ale když uvidím,že dannou odpověď podpořil/ohodnotil někdo o kom vím,že se v tématu vyzná(ted mě napadá třeba Diesel nebo Zajda v auto-moto )tak to budu považovat za dobrou odpověd,zamyslím se nad ní.
Každá rubrika má nějaké stálice,takže i cizí návštěvník si může udělat rychle obrázek,o těch kdo dannou odpověď podpořil,jaké má názory v jiných otázkách atd.
Cizí návštěvník si právě obrázek neudělá. Cizí návštěvník nevi, kdo danému tématu rozumí (jak píše @ pecenkav - ti, co mají hodně ohodnoceni od kamaradíčků mohou působit jako odborníci), takže pořád by to byla informace pouze pro nás zvědavce.
to ano
Ale už končím, tedy jen dnes večer - zítra mi někdo ukradne hodinu času a vstávám až moc brzo
...když jsem byla cizí ,tak jsem koukala i na podobné otázky jako byla ta má,takže jsem si podle nicků rychle udělala představu,kdo se nejvíce vyskytuje v danné rubrice a jaké jsou jeho odpovědi na podobné témata.Rozhodně jsem nekoukala jen na tu svou založenou otázku.
...ale máte pravdu,je to fuk,stejně se to nezavede,takže
Dobrý den, než řešit ohodnocení jiných rádců, tak by se každý měl raději zamyslet nad kvalitou svých odpovědí a jestli si vůbec nějaké hodnocení zaslouží. Já to u sebe dělám dnem i nocí . Zdravím!
satam - je to nadsázka, ale je fakt, že když je zde nějaký nedořešený a většinou technický dotaz (nebo ohledně problému s PC), tak i během noci nad ním přemýšlím (stejně většinou koukám do stropu).
Dobrý den, myslím si, že tuto již poněkud fádní diskuzi by oživilo, kdyby ti, kteří zde vidí nějaké hodnotící kamarádství, napsali konkrétní příklady. Bez osočování, konkrétní nicky, zdůvodnit a také doložit (prokázat). Když už se zde "pere prádlo", tak ať je i hezky čisté - zatím vypadá zapraně. Zdravím!
Konkrétní nicky kdo koho hodnotí vidí je syslové a admin. Ostatní se mohou jen domnívat. Myslím, že nemá cenu dál to řešit.
@ben
- například já Vám - pokud se to netýká politiky - body dávám, i když nejsme "kamarádi" . A body dávám vždy, když s názorem souhlasím, anebo je vtipný, bez ohledu na sympatie k dotyčnému "rádci".
Mluvím hlavně o volné diskuzi - pokud jde o odbornou poradnu, nedovedu si představit, že bych dala body za špatnou radu, i kdybych byla s někým ten nejlepší kamarád. Ale zase na druhou stranu - nemůžu vědět, že to je rada špatná, že? - takže jsme zase "na začátku" ...
an + culdabulda1 - no právě, že to stěžovatel nemůže doložit, tak je tato debata zbytečná. Domnívat se znamená p*d vědět. A chtít vědět, jak a koho někdo hodnotí, je stejné, jako chtít vědět, jak volil ve volbách nebo jaký má plat - a to je ve slušné společnosti tabu.
Bene, a tomuhle zas říkám "z prdu kulička" já.
Navrhuji, abychom všichni, kteří ohodnotí odpověď, napsali alespoň jednostránkovou práci o tom, co nás k tomu vedlo. Pokud bude tato zpráva ohodnocena alespoň dvakrát, body se danému přispěvateli připočtou. Kdo je pro?
72mona3 - zprávu bych psát nechtěl, ale jsem ochoten takovou informaci poskytnout Nejvyššímu kontrolnímu úřadu (na písemné vyžádání) a spolupracovat i při případné kontrole a vyšetřování .
Jsem vedle z toho, jak si tu údajně "kamarádi" přihrávají body.
1. Myslím, že žádní 2 účastníci/rádci se tady osobně neznají, takže lze mluvit možná o nějakých sympatiích, ale to je vše.
2. Odpovědi hodnotím podle toho, jaký je můj názor na jejich kvalitu. A stejně podle mě hodnotí i ostatní rádci. Běžně nečtu napřed nick rádce a pak odpověď, ale vždy naopak. Takže kvalita odpovědi je vždy na prvním místě.
3. Z obou předchozích úvah lehce vyplývá, že nejvíc nejspíš křičí ti, kteří se cítí nejvíc ublížení Ostatní, kteří se snaží být objektivní, se těmito volovinami nezajímají.
Takže můj názor na návrh: K ničemu. A dovolím si podotknout, že můj názor opravdu nemá nic společného s osobou navrhovatele.
...také koukám na kvalitu odpovědi a ráda dobrou a nejrychlejší odpověd ohodnotím.Ovšem i když to cíleně nesleduji,třeba jednoho rádce/dkyni jsem si všimla,že má vždy body,hodně rychle a ostatní nic,ani po jednom a to tam měli odpověd rychleji a stejnou.Třeba u otázek kde se sejde jen několik odpovědí to praští do očí a zvláště když je to často,u rozsháhlejších otázek,kde se boduju ve velkém to není vidět.
Ono je to celkem fuk,ale jak jsem psala,brala bych to jako na Fb,najedu myší na kolečko s háčkem a body a zobrazí mi to seznam nicků.Jako na "to se mi líbí"apod.Kdybych zadala otázku já ,líbilo by se mi,že vidím kdo odpověď podpořil,protože už zhruba vím(třeba v otázkách auto-moto)kdo se v čem orientuje,čí odpověd vždy pomůže.Nemusel by každý psát"souhlasím s..."
Satame, zajímalo by mne, kolik odpovědí za březen jsi uznal správných. Nemohl bys nám sem dát screen, jako když jsi hledal kam se ti ztratilo hodnocení za únor? Tam to byl jeden bod za celý první březnový týden.
Satame, budeš se divit, ale osobně znám dvě rádkyně a dva rádce. Stekali jsme se u mne doma. Jeden rádce sem už nechodí, tak ho mohu jmenovat. Je to "hop". Už je to mnoho let, ale přijel mi domů poradit s elektrokotlem. Pak je zde další muž, který mi také přijel poradit, ale zase s něčím jiným. Toho jmenovat nemohu, chodí sem a sám se pozná. Pak jedna rádkyně, ta si přijela pro rakytník a také se pozná,
A pak ještě rádkyně, se kterou jsem si povídala přes "skype", takže také mohu prohlásit, že se známe osobně. A jsem přesvědčená, že ani jeden mne nehodnotí kvůli tomu, že se známe a máme k sobě sympatie a oni vědí, že já to také nedělám. Navíc jsem stále přesvědčená, že to nedělá nikdo z nás. A ještě bych dodala, že k některým rádcům mám sympatie a vůbec jsem je nemusela vidět
a také je hodnotím jen když si myslím, že fakt odpověděli dobře.
Pro an: Vychladni a přestaň provokovat. Tohle ti snad bude stačit
Pro suzy: Pochopitelně rozumím tomu, že existují výjimky
Dodej čeho bys mi dal dost, pak ti budu věřit
Ale s tebou jsem celkem "špéci". Mě spíš zajímá reakce an
PS: Zatraceně, blbej SHIFT a z otazníku je čárka ...
Tak tenhle styl se mi nelíbí. Prosím buď na rovinu nebo vůbec. Hlupáka ze mě nedělej, na to v případě potřeby stačím sám.
Tak to tě šlechtí, že jsi aspoň něco uznal za správné. V průměru skoro 4 body za den? Stejně myslím, že jsi hodně pozadu oproti jiným rádcům.
an, tak nemysli a dodej důkazy, alespoň za sebe. Bude to fér, já své dodal. Bez nich není o čem se dohadovat
Barbakane, zkus dodat další důkaz. Podpoř an. Jak jsi na tom ty?
An, na jedné straně obdiv za hodnocení, bohužel na straně druhé pochybnosti a úvahy o degradaci hodnocení, když pokud nejsi génius, pak tvých skoro 1200 hodnocení za měsíc vyvolává pochybnosti a podporuje teorii o hodnocení "kamarádů".
72mona3, nepleteš se? An udělila tolik hodnocení bez toho, jestli byly příspěvky dobré či ne!
A přesně o tom je tu řeč. Hodnocení nesprávných odpovědí jen proto, že je napsali místní "VIP"
@suzymon: Škoda, že tě nemohu ohodnotit
Já bych možnost vidět kdo hodnotil také uvítala. Už jen proto, že mne podezíráte, že hodnotím špatné odpovědi, protože jsem byla víc štědrá.
Škoda, že to admin neschvaluje.
Třeba Wamp když dá bod, napíše pod to, že bod dala ona. Mohla bych to dělat také tak, ale zahltila bych poradnu zcela zbytečnými komentáři.
Jinak v únoru byla možnost dát 50 bodů za 24 hodin. Proto to velké číslo. Ale ani jsem je všechny nevyužila.
Máš čisté svědomí? Máš. Tak na co ti bude informace, kdo a jak koho hodnotil? Mně osobně je to úplně fuk.
An,
já jsem nejvíce ohodnotila snad 14 odpovědí za 24 hodin, a to myslím jenom jednou. Jinak se pohybuji mezi ± 3 až 9... Více dobrých odpovědí (ale každá asi máme jiná kritéria) tu nepotkávám.
Ivzez, Vy odpovídáte hlavně v jiných rubrikách, tam já nehodnotím vůbec, nemám tolik znalostí, abych mohla posoudit jestli jsou odpovědi správné.
Bodování - to je to zelené nebo modré kolečko s číslem pod nickem? Já bych navrhovala to zrušit - všimla jsem si, že to nelze brát vůbec vážně a často se boduje jenom na základě nějakých subjektivních pocitů a dojmů bodovatele. Kolikrát jsou nejvcí bodované odpovědi, které vůbec tazateli neodpovídají na otázku nebo odpovídají jen částečně, zatímco mnohdy dobré a věcné odpovědi zapadnou kdesi do propadliště zcela bez bodu nebo maximálně s jedním bodem. Nelíbí se mi ani to, jak bodovaní hýbe s pořadím příspěvků.
danka86 - hodnocení hýbe s pořadím příspěvků Vám, protože zde nejste zaregistrovaná (a můžete si ho i přepnout na řazení podle času). Pokud se zruší hodnocení, tak se z poradny stane další nudný chat, kam si každý napíše svůj blud, protože nebude mít odezvu na hodnotu své odpovědi (nebude mít motivaci, aby odpovídal věcně a správně). Pokud hodnocení někoho irituje (nasí*á), tak ho může ignorovat.
majsterjoe - je to možné, ale za ty úmyslné bludy nemůže očekávat hodnocení. Myslím, že většina rádců chce odpovídat věcně i správně a případně formou hodnocení si to "nechat potvrdit". Pokud má někdo z registrovaných rádců dojem, že je někde hodnoceno nespravedlivě, tak to má nahlásit a "body" budou sys třeba odstraněny.
Bene, žalovat bych tedy opravdu nechtěla. Ale je možné, že díky nespravedlivému hodnocení hodně nováčků zase odejde. Já sama tady začínala třikrát. Odpovídala jsem jen tam, kde jsem si svojí odpovědí byla na 100% jistá. Přesto dostávali body ostatní, já nikdy nic. Když jsem pochopila, že mezi vámi budu věčný student, odešla jsem. Pak jsem to zkusila znovu asi za rok, situace byla stejná. Teď jsem sem v lednu zavítala napotřetí, když admin nabádal abychom více hodnotili. To už jste ke mně byli milejší a tím jsem se trochu jsem se posunula.
an - a to byla ta chyba, že jste to brzo vzdala. Každý nováček se zřejmě k tomu hodnocení upíná a sleduje, jak postupuje. Jenže, ono to jde pomalu - napíšete třeba deset výborných rad a hodnocena je jen jedna. Myslím, že na to hodnocení nejvíce "hudrují" ti, kteří nechtějí poradně věnovat svůj čas, napíší jeden příspěvek za týden a očekávají hodnocení (ale to si musí "vysedět", být aktivní a v radách hodně přesní). A o vysoké hodnotě svého příspěvku je asi přesvědčen každý .
Ano, to jsem si všimla taky, že jsou tady nejvíc bodováni ti, kteří se tady pohybují už léta. Právě proto tady to hodnocení neberu až tak vážně. To už pak není o hodnocení dobrých odpovědí, ale o tom, že je tady někdo mazák, a proto si od jiných mazáků zaslouží bod
Já osobně třeba o ty body vůbec nestojím a ani nemám potřebu tady být registrovaná, ale věřím, že někoho nového to může mrzet, když odpoví jako první a dobře a nedostane body, a pak přijde nějaký starý mazák, odpoví v podstatě to samé, a má hned několik bodů.
...proč né?mě by to nevadilo.Kdyby to vypadalo jako na fb,když se najede myší třeba na "komentáře"tak se rozbalí seznam jmen.Místo to nezabírá a je přehled.
Mě by třeba zajímalo,kdo jakou odpověď považuje za přínosnou.Také by člověk už nemusel psát do komentů"souhlasím s..."každý by viděl,že svým hodnocením souhlasil a ztotožňuje se s dannou odpovědí.Není důvod se stydět za svá rozhodnutí,každý hodnotí jak to považuje za správné,tak proč to nevidět.
Nevím, jestli by to nedělalo neplechu. Taky si někdy říkám, kterej . . . to ohodnotil, ale zase na druhou stranu je lepší, když nepřijdu o iluze. Jediné pozitivum by bylo v tom, že někteří by mnohem více uvažovali , než by udělili někomu bod. Anonymita dává "svobodu". Jenže to je jediné plus. V ničem jiném by to nepomohlo. K čemu by mi bylo, že XY ohodnotil XX. A jindy zase XX ohodnotil XY? Řekne mi to jenom, že mají stejné názory, smýšlení. A co s tím? Budu jim nadávat? Založím samostatný dotaz, kde na to upozorním a budu je pranýřovat? Ne, zase jen další zbytečnost. A o to tu přece nejde.
- proč by nemohl být na Poradně "kamarádčoft"? ... a proč lidi pořád tak strašně řeší to bodování - ona je za to nějaká odměna?...
- osobně mi chybí možnost - alespoň ve volné diskuzi - hodnotit komentáře - nevíte, proč to bylo zrušeno?
Jo, vysoké ego je tou odměnou. A dál už si raději nic nepředstavuji.
Ale "kamárčoft" jak píšeš, ve smyslu bodování je prostě hloupost a nefér vůči ostatním rádcům a například kvalifikovanější odpovědi.
Hodnocení má vyzdvihnout nahoru kvalitní a dobrou odpověď. Ne odpověď, kterou napsal "můj kamarád", když je třeba nesmyslná.
Dobrý den, a když bude u jedné odpovědi hodnoceno třeba 5x, 8x nebo 11x, tak tam bude seznam? Zdravím!
barbakan - ne, to je můj dotaz.
z celé této diskuze mám dojem, že bodování způsobuje nějaký "bordel" v organizaci a přehlednosti Poradny. Ale dříve to nevadilo, ne?
Dříve se odpovědi neřadily podle počtu hodnocení. Nahoře zůstala nejdříve napsaná odpověď. I když byla správná a měla 0 bodů nevadilo, že někdo níže má třeba 4 body. Teď je to kamarádství víc vidět.
Jéžišmarjá to by člověk nevěřil, co z toho vznikne. Proboha, hodnoťte každý podle svého nejlepšího svědomí a vědomí a je to vyřešené. Ale něco k tomu řeknu. Protože se tady psalo, že tady panuje nějaký "kamarádšoft" a že to je vidět, tak jsem se také snažila odhalit viníky.
Ale zřejmě budu úplný jouda, protože já na nic nepřišla. jasně, vidím, že jsou některé odpovědi ohodnocené jaksi neprávem, ale abych mohla odhadnout, kdo koho bodoval, to vůbec nejde. A přemýšleli jste třeba o tom, že můžou bodovat i nepřihlášení, tudíž hosté, kteří sem jen tak zavítají? Teda teď nevím, jestli to je možné. Jestli mohou bodovat všichni, nebo ne. Ale jestli ano, tak možná to je vysvětlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.