Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PSANÍ ČLÁNKŮ, NÁVODŮ A RECEPTŮ NA PORADNĚ

Od: admin® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,
na poradnu jsem přidal novou funkci po které někdo volal dlouhá léta a někdo po ní ani nevzdechne. *smich* Je to možnost psát články, návody a recepty.

Je to možnost jak napsat návod, který bude užitečný pro všechny a případně se na něj odkazovat při psaní odpovědí, abyste nemuseli někoho provázet v každé otázce krok za krokem.

Je to možnost jak napsat článek/text z vašeho života, kde ostatním můžete ukázat co se vám povedlo, nač jste hrdí nebo jen z čeho máte radost a dáte možnost poznat ostatní uživatelům něco z vašeho života. Může to být článek o rekonstrukci chalupy, článek o vašich domácích mazlech (až už je to králík nebo kočka či papoušek).

Je to možnost jak napsat recept, který máte vymazlený k dokonalosti a zaslouží si, aby podle něj vařilo více lidí a vám se dostalo uznání.

JE TO MOŽNOST. Nedělám si iluze, že poradna je plná spisovatelů nebo uživatelů, kteří mají chuť psát nějaké eseje, či vysvětlující návody. Je to možnost. :) Je na nás jak ji využijeme či zapomeneme.

Možnosti editoru jsou výrazně větší než editoru, ve kterém píšeme odpovědi v poradně. Zatím se jedná o experientální funkci v tom duchu, že není odladěná a mohou v ní být chyby, které mě zatím nenapadlo hledat. Společně to určitě vyladíme k dokonalosti, pokud bude chuť.

A kde ta možnost je? Určitě ji dokážete najít, snažím se vše dělat tak, aby nebylo potřeba návodů. Pokud přesto si chcete přečíst jak se píše článek/návod/recept s obrázky je krátký návod zde: poradte.cz/...

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nápad dobrý, ale co autorská práva? Každý článek, návod, recept musí být osobním výtvorem připspěvatele, jinak je dost velké riziko mazání "převzatých" věcí, případně hrozba sankcí za zveřejněné věci jiného autora.

Především z těchto důvodů jde účast na tomto projektu mimo mě.

Dobrý, uvažuji že něco napíšu.

Stojí za zvážení

hodnocení

Je to psaní nikoliv kopírování textů někoho jiného. Nevím, kde mohla vzniknout pochybnost nad tím, že články mají být psané přímo uživatelem, který je vkládá. Chci vytvořit návod jak sekat trávu, tak ho napíšu. Nemá smysl ho odněkud kopírovat a vydávat za svůj.

len*
hodnocení

3x

Rád bych se, pokud jde o zlepšování, přimluvil za jakoukoli formu ukládání rozepsaného textu v editoru, úplně by stačilo jen do okamžiku odhlášení ( aby někdo neměl časem ve schránce 10 mega konceptů... ).

Dnes se mi znovu stalo, že jsem 40 minut vymazloval odpověď s mnoha citacemi, odkazy, pak jsem spíše omylem, nebo ze zapomětlivosti, klikl na tlačítko "zpět", abych se ještě podíval na text jedné z reakcí, ale když jsem zmáčkl "vpřed", abych svoji odpověď dokončil a odeslal, tak se na mě chechtalo prázdné editační okno... A nikde se nic neuložilo, takže jsem to znechuceně zavřel a znovu už to psát nebudu...

Vím jistě, že nejen na mailu, ale i na různých diskusních fórech tenhle problém není a i neodeslaný příspěvek zůstává v jakési mezifázi a nesmaže se pouhým pohybem v rámci daného portálu.

Osobně to považuju za největší technickou slabinu Poradte.cz.

hodnocení

na jakých diskuzích automaticky ukládají rozepsanou odpověď? Dosud jsem to nikde nepotkal, ale je možné, že bych to nepoznal neb si na svůj text dávám pozor a pokud je dlouhý preventivně před odeslání ukládám do CTR+C, protože nikdy nevíte co se může stát.

len*

Jak už jsem psal, u mailů je to běžné ( třeba u gmail je ukládací interval asi 20 sekund ), a u diskuzních fór je to třeba na Outsidermedia.cz, na Zvedavec.org a dalších, teď jsem to znovu zkoušel. Přesně stejný manévr. O "složku" výš a návrat zpět k neodeslanému příspěvku.

nikdo*

Za to bych se taky přimlouval. Už se mi několikrát stalo to samé.

hodnocení

2x

Dobrý, rád si počtu.

Myšlénka je to bezva, ale já jsem jako Švejk. Na každou situaci najdu historku a myslím si, že radu doložím zkušeností. Nemám však touhu být spisovatelkou. :-D Ale ráda si přečtu. To zase jo.

hodnocení

Články jsou pro příhody a historky daleko lepší volba než jako součást odpovědí, kde kolikrát nic neradí. ;)

ben®
hodnocení

2x

NN, to se nehodí. Nebudu používat.

Dobrý den, ne, tak tato novinka mě neoslovila a pochybuji, že bych tam psal nějaký článek. Zdravím!

hodnocení

Nemusí každý psát... je otázka, kolik toho bude číst ten kdo sám nepíše. Pak ano, má to stále smysl - oslovilo to. :)

ben®

admin - viz odkaz máte první článek.

poradte.cz/...

hodnocení

ajaj, tak je to méně intuitivní než jsem doufal. *smich2*

ben®

admin - ono si to časem "sedne" .

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, mně to přijde jako fajn nápad. Možná, že se k psaní článků přidám.

hodnocení

Věřím, že časem se uživatelé rozkoukají a někdo něco napíše. Další pak uvidí, že to není věda... a přidá se. :) Je čas, není se kam hnát. Do teď to tu nebylo, není potřeba to za první dny ztrhnout.

hodnocení

2x

Časem to vyšumí jako ta hra.

hodnocení

to je skutečně možné. Ale návody tu byly a jsou už několik let, takže určitě nevyšumí. Možná vyšumí účast v jejich psaní...

hm*

Tady byly (a jsou) návody?! Tý jo ...! Jsem si ani nevšimnul. :-D

hodnocení

@hm to nevadí. Svoji uživatelskou základnu mají, přináší pravidelně spoustu uživatelů přes vyhledávače. Nyní dostaly větší viditelnost i pro uživatele, kteří sem chodí radit. Zda si k nim najdou cestu je na nich, nutné to není. :)

72mona3*
hodnocení

0x

Moje babička měla tvůrči ambice. Já ne.

Ale jiní zde určitě :)

hodnocení

0x

Myslím, že to není špatný nápad. Možná to i zpřehlední vlastní poradnu, protože se různé příběhy a příhody nebudou psát jako odpovědi na otázky. Ukáže to čas.

hodnocení

0x

Názory se budou samozřejmě rozcházet, jelikož to každý vezme osobně a tak ví, zdali využije, nebo ne. Já považuji tento nápad za "bezva věc". Právě jsem přemýšlela, jak to zaonačím s tou výrobou čokolády. Zmínila jsem se o tom v jedné otázce a ozvali se dva uživatelé, kteří by to rádi viděli. Jenomže původní otázka nebyla moje a tak mi je blbé na ní parazitovat a tak jsem nevěděla, jak těm dvěma vyhovět, aby to nevypadalo tak, že se chci s něčím vytahovat a nedostala od jiných sprdunk. Vůbec jsem nevěděla jak to udělat a jak ten svůj návod zaregistrovat, aby to nevypadalo divně. Takže tato rubrika mi to normálně umožní. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]