Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohla by moje teta se tady registrovat

Od: anonymni* odpovědí: 22 změna:
Moje teta má oblíbenou tuto poradnu a ráda sem chodí a čte příspěvky. Neví, jestli se může registrovat, když v minulosti 2-3 roky zpět měla tady prohřešek a zablokovaný přístup. Ptala se mne, jestli ten trest BANU časem vyprchá a má počkat ještě rok, nebo napsat omluvný dopis, že už nebude zlobit? Jde o to, že z předchozího počítače se ji načerveno zobrazuje hláška už dlouhou dobu " Máte zakázáno zde přispívat nebo používáte zahraniční adresu " To většina lidí tyto starosti asi nemá. Chápu to, ale tolik let čekat až ta hláška zmizí je k pláči. Chtěla mne půjčit svůj nový počítač na hry a já bych ji dal dohromady ten starý bloklý, na který byla tetička zvyklá.
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

0x
Registrace? Zbytečná.
anonymni*
Bez registrace by se teta nemohla stát členkou Vašeho přátelského týmu a dokázat Vám, že není tak zlá, jak si mnozí o ni myslí. Bez registrace se banu těžko zbaví a bude se tím trápit léta. Ona by se ráda udobřila s Vámi. Jakou má šanci se napravit a polepšit (nezlobit)?

ano
hodnocení

0x

Pozdravujte tetičku" Růženku." Už se napojila na Anděly?

iz*
hodnocení

0x

Jestli už pochopila pravidla a domluví se adminem (majitelem)...

anonymni*
Ano, pravidla už pochopila teta Růženka Nebude už nikoho urážet a mluvit vulgárními výrazy. Jak se dá odblokovat prosím ten Ban, jaký je na to postup? Má napsat e-mail s jejím výrobním číslem notbooku ser.č.Windows 7 a IP.adresu staré simkarty a poslat to adminovi? Teta by byla ráda.
anonymni*
Ano,pravidla četla a už nebude teta Vás zlobit. Byla potom pod antidepresivama v PL.Prosím o postup, co je třeba doplnit za údaje k adminovi,aby šel odblokovat starší notbook odbanovat ho viz.otázka předešlá? Doufám,že se nemusí vyměnit základní deska.

BAN na poradte.cz nemá nic společného s HW použitého PC/ntb. A z této vaší poslední odpovědi mám podivné pocity, teto Růženko!

doplněno 08.01.18 12:27:

@anonymni: IP adresa nesouvisí s HW. Máte BAN na IP adresu.

doplněno 08.01.18 12:28:

@anonymni: A co s tím? Požádat admina na již zde uvedené emailové adrese o zrušení BANu.

anonymni*
hodnocení

Pokuď se teda opravdu hardware nebanuje, jen IP.adresa, tak modem Huawei do kterého se vkládá sim karta sice funguje s internetem. Po vložení otázky sem do poradny to červeně napíše "Vaše adresa má zakázano prispívat nebo používáte zahraniční adresu" To je tam furt. Co s tím?
anonymni*
hodnocení

Jak zjistit IP.adresu simkarty, aby ji teta mohla napsat adminovi kvůli odbanovaní? Kde to číslo IP.hledat?

figurek*
hodnocení

0x

věřte nevěřte, stačí dobře číst a mít trochu paměť. Každý člověk ať chce nebo ne, používá některá slova častěji. Některá slova nepoužije nikdy, některá používá vždycky ve vzájemném spojení, některá používá opakovaně rovnou několikrát v jednom odstavečku, příslovce staví za slovesa, dělá stále stejné chyby v interpunkci, souvětí má stejně členěná a často stejně dlouhá, vyjadřuje se vždycky negativně a podobně. Pak poznáte prakticky hned, kdo stojí za nickem, ať je jak chce anonymní. Já nejsem sys a je mi fuk jestli tady jste nebo ne, ale myslím si, že jestli jste dostala už tři bany, dostanete i čtvrtý.

Přesně tak, "figurek". Ta osoba chce vzbudit asi jakousi lítost tím, že se tak nešikovně vyjadřuje. Jako kdyby to psalo dítě. Ale právě tím si nejvíc škodí, protože to je tak průhledný manévr, až to normálně myslícího člověka buďto začne urážet, protože nikdo tady není tak pitomý, aby jí to neprokoukl. A jestliže v tom pokračuje, přes veškerá upozornění, tak je buďto rozumu mdlého, nebo je fakt takzvaně tak "oprsklá", že se jí nic nedotkne. Vzhledem k charkteru jejích otázek, bych volila druhou alternativu. Myslí si, že na některé zde, přece jen vyzrála a vytrvale je dál tahá "za nos".

anonymni*
Pane češtinářský profesore"figurek" asi jste si to špatně vyložil. Mít přístup na zdejší poradnou je závislý na slušném chovaní a dodržování určených pravidel. Nikoliv jen pro nejlepší češtinářské profesory. Tady můžou být snad lidi i se základním vzděláním a není to podmíněné mít co nejvyšší vzdělání a nejdokonalejší pravopis. Nejsme ve škole, ale v poradně pro dospělé všech věkových skupin, bez rozdílu vzdělání. Tak i když někdo udělá gramatickou chybu např.hrubku, tak by za to BAN dostat neměl. Každý nemůže být génius jako Vy.
vilik*
Omyl.
Tady můžou být a jsou i lidi bez základního vzdělání.
Jen osoby vašeho typu tady moc lidí nechce.
A můžete být sebechytřejší.
Na druhou stranu mi hodně, opravdu hodně zvedáte sebevědomí.

anonymní - Mít přístup na zdejší poradnou je závislý na slušném chovaní a dodržování určených pravidel... Tak i když někdo udělá gramatickou chybu např.hrubku, tak by za to BAN dostat neměl.
No právě ;)

Vy víte o někom, kdo dostal ban za gramatickou chybu?

txtruzenka
Neznám takového člověka paní jedubabičko(R), kdo by to mohl být. Nikdy jsem ho neviděla ani o něm neslyšela, že by dostal trest za gramatickou chybu. Ve škole u diktátu to bývalo zvykem. Hrubky a jiné pravopisné chyby se označovaly červeně. Ten anglický výraz na tři písmena, který se v současné době s oblibou uděluje tenkrát nebyl, nebo se u nás hojně neužíval. Asi každá doba má to svoje :)
ladinpraha*

Mě fascinuje, jak oba dobře víte, za jakých podmínek zde jsou přispěvatelé vítáni, případně tolerováni. Tato znalost však vůbec nebrání v soustavném porušování jednoho ze základních pravidel:
- Z10 - obcházení dočasného zákazu přispívání ...

txtruzenka
Z-10 splnit podmínku - dobrá, klidně beru výměnou za unban po více jak 3 letech čekací lhůty. Dočasný není dlouhodobý. Pokuď z toho budu mít nějaký prospěch i já, tak proč ne. Musí se to vyplatit oběma stranám, abych souhlasila s návrhem.

Ale vy nejste v situaci, abyste si mohla klást podmínky ;)

danys*
hodnocení

0x
Zdravicko Růženko! Už jste se naučila slušnému chování? :-D

sebod*
hodnocení

0x

A já se za Růženku i jejího synovce (nebo-li dva v jednom) přimlouvám. Pracuji dlouho do noci a občas si dělám přestávku a v takovou chvíli ráda sáhnu po něčem odlehčeném, humorném. Prostě po příspěvku od Růženky *smich*

culdabulda1*

sebod

- taky souhlasím ! Navíc -třeba tím Růžence pomáháme - takové "skupinové terapie" jsou přece běžným léčebným postupem, ne?

A volná diskuze do takové kategorie patří, řekla bych. To byl od Admina opravdu dobrý nápad umožnit tuto rubriku !

txtruzenka
Souhlasím s paní Culdabulda1, že bych méně důležité příspěvky mohla prezentovat v rubrice volná diskuze. Tato rubrika se nejspíše nově vytvořila, aby Růženka měla někde své místečko :) Jsem za to vděčná a děkuji za oporu menšině, která se za mne přimluvila, abych zde zůstala a moc nevyčnívala.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]