Nejste přihlášen/a.
Ahoj - chtěla bych se zeptat, jestli má cenu vkládat na Poradnu "kontroverzní" otázky - na jaké by řada lidí ráda reagovala - ale nežli se stačí "rozkoukat" ( - nikdo sem asi nechodí každý den a každou hodinu) - jsou otázky zablokované.
Pokud jsou na Poradně tolerovány otázky typu - "co mám dělat, když se nelíbím klukovi. atp" - a je jim věnován značný prostor - proč jsou uzavírány otázky mnohem důležitější, - třeba rasové - i když mají jenom pár odpovědí. Mělo by být stanoveno pravidlo, po kolika příspěvcích se otázka uzavírá - a kdo je uzavírat může - a taky by se otázky měly uzavírat až po poradě s ostatními uživateli. - Anebo nemáme žádná práva .? Dost mne uzavírání otázek štve - umíte to odůvodnit - kromě "keců!, - že je otázka uzavřena -?
Kvůli cenzuře jsem sem přestal prakticky úplně chodit a přispívat (dnes jsem tu spíš jen ze zvědavosti a z nudy poprvé po cca 2 měsících).. hlavně v politických tématech týkajících se např. komunismu, kde byly i slušné protikomunistické příspěvky neustále mazány, témata uzavírány a jejich autoři neustále banováni/blokováni.. přičemž i velmi sprostí obhájci té vraždící rudé zločinecké sebranky, kteří tu svým oponentům často sprostě nadávali, tu nebyli nikdy nikým ani napomenuti..
"culdíku", která řada lidí by reagovala? Já myslím, že stále stejní a nic se nevyřeší. Jen by si ponádavali, napadali by se a k čemu by to bylo? Takových kontroverzních otázek tu už bylo, když pohledáš v archivu. Nevím proč by měla být rasová otázka důležitější než jestli se holka líbí klukovi? Protože z pohledu té holky, to problém je a jistě se jí to dokáže přijatelně objasnit. Ale kontroverzní otázky nemají řešení, spíše se ve své anonymitě může někdo vyřádit slovně ze svých nízkých pudů a pak se nejedná o diskuzi, ale právě jen o ty "kecy". Tak pa. - pt
pro "pt"
- Pavlínko - třeba máš i pravdu, ale přesto myslím, že by neměly být uzavírány otázky, které nemají alespoň 150 odpovědí. Pokud Tě kontroverzní otázky popuzují, nemusíš je přece číst, ani nijak reagovat. Měj se moc hezky. Marcela.
"culdíku", přece pochopíš z archivních dotazů, že je to stále dokola a o ničem. Je to skutečně, jen pro ty, co se chtějí buď hádat, nebo dát průchod svým pudům, ale nikdy to není a nebylo k ničemu dobré. To už je víc smysluplné, jak uvařit chutně, zdravě a levně. Já dělala květátokové placičky s brambůrkrm a se zelím. Zkus to, myslím, že bude tvému příteli chutnat, víš, že láska prochází žaludkem. To jen tak pro legraci, tak papa. - pt
Koho chleba jíš,toho píseň zpívej. Chtěla jsem tím říci, udělej si svou poradnu, svá pravidla. Ale zde jsme jen na návštěvě a tak se musíme podřídit pravidlům majitele. Jsme zde všichni dobrovolně a mně to problém nedělá.
pro "uska"
- lidé zde často zdůrazňují, že majitel a zakladatel Poradny je oprávněn rozhodovat o čem chce, podle svého uvážení. Ale - ať to tedy včlení do těch často citovaných Pravidel. čtu si je pořád dokola - ale nikde nevidím pravidlo o blokování otázky, která je slušně položena a slušně diskutována - a často dříve, nežli si ji lidé stačí přečíst.
No - ale zřejmě je to jen můj problém a musím se s tím smířit, anebo sem přestat chodit. Jen jsem se zeptala, protože mi to přijde divné. Zdravím. Marcela.
"taky by se otázky měly uzavírat až po poradě s ostatními uživateli" To by byly tak dlouhé debaty, že by ta otázka dřív narazila na limit 100 odpovědí než bylo resumé.
Tato otázka zde už byla vícekrát, takže si nastudujte pravidla o vkládání stále stejné otázky.
doplněno 13.11.13 19:02:to jste nepochopila: to stále vkládáte pouze vy.
Celkově mám dojem, že kontroverzi a hádky vyhledáváte resp ráda byste se jich účastnila. Souvisí to asi s tou potřebou najít nějaké živé fórum na klábosení, které jste ještě donedávna hledala. Ani poradna není všespásné místo, které by dokázalo naplnit všechny potřeby. Respektujte zaměření - poradna a ty vroucí hádky hledejte jinde.
pro "clayman"
- děkuju za odpověď - ale pokud zde otázka už byla položena vícekrát, tak to lidi asi zajímá - a rádi by dostali konkrétní a smysluplnou odpověď . Prosím, aby Vaše názory byly včleněny do Pravidel tak, aby se lidé zbytečně nenamáhali a věděli, na čem jsou dříve, nežli otázku, či odpověď vloží. Marcela.
doplněno 13.11.13 19:54:- ráda bych takové fórum našla - ale Poradna mi zatím přijde nejlepší. Mohl byste mi tedy poradit?
pro "k2"
- dobrá otázka - víte, že je to čím dál horší -? - ještě, že mám alespoň tu Poradnu.
Marcelko proč se v tom stále dokola pitváte? Buďte ráda, že "poraďte" není moje, byla bych mnohem tvrdší cenzor. Pokud je otázka o rase nebo politice, vždycky se to zatím zvrhlo v osočování a vulgarismy, je tu jen málo lidí co dokáží říct v tomto případě svůj názor slušně a bez urážek, bývají to registrovaní rádcové, já bych třeba povinnou registraci zavedla. Myslím, že záměr byl aby "poraďte" sloužilo radou ze života (ten umí to a ten zas tohle) buďme rádi, že nám admin toleruje to naše vyprndávání. Pokud by chtěl, zruší volnou a nezbude než odpovídat přímo a věcně na dotaz.
A bohužel i několik těch registrovaných se chce jen hádat a urážet...
doplněno 13.11.13 20:53:A abyhc nezapomněla na reakci k dotazu - Culdo, myslím, že se opravu vrtáte ve věcech, které nemůžete ovlivnit a tak nějak to nechcete pochopit, nezlobte se. Pravidla nastavuje admin, hlídají je syslíci a opravdu nevidím důvod, proč by se měli radit s ostatními uživateli o vhodnosti dotazu, stejně tak jako se někomu zpovídat a obhajovat. Nikdy jsem to neřešila, beru to prostě tak, jak to je. Množství odpovědí u otázek je diskutabilní, někdy stačí tři odpovědi, aby byla věc vyřešena, ovšem v politických a podobných otázkách je toto množství využíváno k urážení, napadání a výměchu.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej...
doplněno 13.11.13 21:30:Zajda, přesně tak...
Na závěr bych ještě dodala odpověď na Vaše cit.: Anebo nemáme žádná práva? Každý uživatel má právo rozhodnout se svobodně, zda bude tuto poradnu navštěvovat a tím i respektovat její chod, pravidla a majitele, anebo si najde jinou... Vždycky se najde někdo, komu zde nebude něco vyhovat. Nejde se prostě zavděčit všem. Ale Vám od začátku nevyhovuje zde vůbec nic, protože hledáte jen chyby a vidíte jen to negativní. A přitom se na této poradně držíte a říkáte, že sem chodíte ráda...Řešili jsme to s Vámi již vícekrát i vnitřní poštou, ale jak je vidět, zbytečně...Každý zde trávíme čas dobrovolně a určitě ne proto, abychom se zabývali pořád dokola jedním a tím samým uživatelem. Marcelo, neberte to ve zlém a tuto poradnu berte zkrátka se vším, co k ní patří a její chod prostě neřešte. Trochu respektu a tolerance, namísto šťourání, rýpání a říkání, co by se mělo nebo nemělo, z Vaší strany by bylo fajn. Je zbytečné zakládat neustále podobná vlákna, v kterých se stejně nic nevyřeší...Vy jste zde hostem a Admin jistě dobře ví, proč to zde má nastaveno a ošetřeno právě takto. Zdůvodňovat Vám nemusí rozhodně vůbec nic ani on, ani žádný ze sys, přesto právě s Vámi komunikují stále o tomtéž často. Já alespoň ano. Berte, nebo nechte být. Odpovězeno Vám bylo, další debata je podle mne naprosto zbytečná a nemá smysl pro nikoho, aby se v ní pokračovalo. Dotaz byl zodpovězen a není nutné dalších připomínek a poznámek, které nejsou vždy ani k dané věci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.